Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kretschmer: Süreç başarıya ulaşacak

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Kretschmer, “Türkiye aktif olarak AB yolunda çalışıyor. Bu sürecin başarıya ulaşacağına inanıyorum. Türkiye’nin AB’ye üye ülke haline gelebilmesi ve aynı zamanda da iç meselelerin çözüme ulaşması açısından buna inanıyorum” dedi.


Dindarlar zarar görecek

Terörle Mücadele Kanun Tasarısı, TBMM Adalet Komisyonundan geçerek Genel Kurulunun gündemine geldi. Yapılan düzenlemeyle ‘silâhsız örgütler’i terör ka

Erdoğan: Barış içinde yaşayalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 Eylül saldırılarının ardından İslâm ve Batı dünyası arasında yaşanan çatışmalara artık bir çözüm bulunması gerektiği


  Bartholomeos: Deprem ilâhî ceza

Patrik Bartholomeos, lise 2. sınıfta kaleme aldığı “Deprem” konusundaki kompozisyonda “Depremin, Allah’ın mutlak gücünün bir göstergesi” olduğunu anlatıyor. Bartholomeos, kompozisyonda şunları kaydediyor: “Deprem, ondan uzaklaşanlara Allah’ın verdiği bir cezadır. İnsanlara pişman olmalarını, hayatlarını sürdürme tarzlarını onaylamadığını söyler, kendini daha büyük ve ağır cezaların beklediğini hatırlatır.”


  Türkiye demokrasiyi yerleştirecek

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye’nin, demokrasi ve insan hakları gibi temel değerlerin Müslüman ağırlıklı bir ülkede de gerçekleştirilebileceğini göstereceğini söyledi.


  Rektörler Köşk’e çıkacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, YÖK üyeleri, üniversitelerin rektörleri ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yükseköğretimin sorunları ve çözüm tavsiyeleri konusunda hazırlanan raporu sunmak üzere 3 Temmuz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i ziyaret edecek.


  Koray Aydın’dan da siyasete dönüş sinyali

Yüce Divan’da yargılanan eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın siyasete dönme kararının ardından Koray Aydın da siyasete geri döneceği sinyalini verdi.


  Gül: Karşılıklı şantajlar çözüm getirmez

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, karşılıklı şantajların Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olmayacağını söyledi.


  Üniversite gençliğe beceri veremiyor

Öğrenciler için bütün bir eğitim-öğretim dönemi boyunca süren sınav maratonu sona ererken, ‘’öğrenci seçme’’ sistemi ve seçilen öğrencileri nasıl bir üniversite hayatının beklediği hâlâ tartışılıyor.


  Akdağ: Sağlık harcamalarında tasarrufu düşünmüyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Sağlık harcamalarında, tasarrufu düşünmüyoruz” dedi.


  AKP önüne TMK yürüyüşü

Sivil toplum örgütlerine üye bir grup, Adalet Komisyonundan geçerek Genel Kurulunun gündemine gelen TMK Tasarısı’nı protesto amacıyla AKP Ankara İl Başkanlığı önüne yürüdü.


  Hastanelerde enfeksiyonun kaynağı yetersiz personel

Türkiye’de, yeni doğan yoğun bakım ve acil servis üniteleri olmak üzere hastanelerde meydana gelen ölümler dikkatleri tekrar hastane enfeksiyonlarına çevirdi.


  Müzakere sürecine İngiliz katkısı

Türk Demokrasi Vakfı ile birlikte, merkezi İngiltere’de bulunan sivil toplum kuruluşu LINKS tarafından, TBMM bünyesinde başlatılmış olan AB’ye tam üyelik yolunda müzakere süreci çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla bir proje hazırlandı.


  Hakkari’de çatışma 1 er şehit oldu

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, 1 er şehit oldu.


  Silâhı satan da gözaltında

Danıştaya düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili tutuklu bulunan avukat Alparslan Arslan’a silah temin ettiği belirtilen kişinin yakalandığı bildirildi.


  Habur’da rüşvet operasyonu: 35 gözaltı

Habur Sınır Kapısı’nda rüşvet operasyonu düzenlendi. 35 gümrük memuru gözaltında.


  Hastanede yangın paniği

Gazi Üniversitesi Hastanesinin çatısında çıkan korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile can kaybı olmadan söndürüldü.


  Türkiye sağlıkta tedbirsiz

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu,”Türkiye sağlık hizmetleri konusunda tedbirsiz” dedi.


  İstanbul’da toplu ulaşım rahatlaycak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1 Temmuz’dan itibaren başlatacağı yeni bir uygulamayla şehir içindeki tüm ulaşım araçlarını mavi akbil ile kullanabilme imkânı getirdi.


  Basın Konseyinden reyting raporu

Basın Konseyi, gazetelerin kendi gruplarındaki televizyonların reytinglerini yüksek gösterdiği iddiaları ve reyting sistemi hakkında rapor hazırlanmasına karar verdi.


  Klimalar hasta edebilir

Adana Göğüs Hastalıkları Hastanesi Uzmanı Dr. Mustafa Faysal Baysal, araçlarda ve iş yerlerinde bilinçsizce kullanılan klimaların çeşitli hastalıklara davetiye çıkardığını söyledi.


  Hafızlar mezun oluyor

Sokullu Şehit Mehmetpaşa Camii Kur’ân Kursu’ndan hafızlıklarını ikmal eden 12 öğrenci mezun oluyor.


  Çocuklara camiler sevdirilecek

Okulların tatil olmasından sonra müftülükler, yaz Kur’ân kurslarını sosyal ve sportif faaliyetlerle çocuklara sevdirmeyi hedefliyor. Van İl Müftüsü Osman Artan, basın mensupları ile yaptığı toplantıda Van genelinde yaz Kur’ân kurslarının 26 Haziran’da başladığını söyledi.


  TSE belgeli şifa kaynağı

Şifalı kaplıcalarıyla ünlü Kütahya’nın Yoncalı, Ilıca, Emet Yeşil, Simav Eynal, Emet Dereli, Tavşanlı Göbel kaplıcalarına Türkiye’nin dört bir bucağından binlerce insan dinlenmeye, şifâ bulmaya geliyor. Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Çitgöl Beldesinde bulunan kaplıcalar, TSE belgeli çalışıyor. Belediye Başkanı Recep Yalçın, hedeflerinin en kaliteli hizmeti sunmak olduğunu dile getirdi.


  Sigaranın dumanı da öldürüyor

ABD yönetimi, sigara içilen ortamlarda bulunmak ve sigara dumanına maruz kalmak anlamında kullanılan “pasif içiciliğin” de öldürücü olduğunu duyurdu.


  İlk defa deniz gördüler

Diyarbakır Valiliği’nin hazırladığı bir proje kapsamında hayalleri “deniz görmek” olan çoğu yetim ya da öksüz Diyarbakırlı 20 çocuk önceki gün Deniz Feneri’nin desteği ile İstanbul’a geldi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004