Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’deki dehşeti anlattı

Beyt Lahyalı El Attar ailesi, günlerdir süren İsrail saldırıları sırasında evlerine zorla girip konuşlanan İsrail askerlerinin insanlık dışı muamelesine maruz kaldı. Askerlerin evlerini harabeye çevirdiği, keskin nişancıların evin duvarlarını delip mevzii açıp, ateş altında sokağa attığı Filistinli aile, yaşadıklarını anlattı.

İsrail askerleri mahalleye tank ve dozerlerle girdiği sırada El Attatra Mahallesi’nde yaşayan Filistinli Ziyad El Attar, kendi çocukları ve kardeşinin çocuklarını alarak iki katlı evinin bodrumuna sığındı.

İNSANLIĞIN ZERRESİ YOK

Evin etrafının dozer ve tanklarla çevrildiğini ve her taraftan eve ateş açıldığını söyleyen El Attar, bir süre sonra tanklardan inen askerlerin eve girdiğini ve evin camları, pencereleri ve kapılarını kırdıklarını söyledi. “İsrail askerlerinin davranışları insani olarak nitelenemez. İnsana mahsus saygınlığın zerresi bile yok” diyen El Attar, “Çocuk, kadın demeden önlerine çıkan herkesi hırpaladılar. Eve girdiklerinde insanları kendilerine kalkan yaptılar. Girdikleri her evi yakıp yıktılar.

MİNİK BEDENLER KORKUYU YAŞIYOR

Çocuklarından en büyüğü 6 yaşında. Tanklar bütün evi çevrelemişti ve durmadan ateş açıyorlardı. Bana ‘çocuklarını evden alıp dışarı çık’ dediler. Ben ‘tek çıkabilir kendimi kurtarabilirim ama çocuklarla ateş altında nasıl çıkabilirim?’ diyordum, ama onlar çocuklarımı da almamı istedi. Çocuklarımın ayakkabısını ve eşyalarını almama fırsat vermediler. Çocuklarıma yemek almak için buzdolabının kapısını açtım. Buzdolabının kapısını kapatıp ve bana ‘dışarı çık’ dediler” dedi.

BAHÇEDEKİ KÖPEĞİ BİLE VURDULAR

Gördüğü muameleye isyan eden El Attar, “İsrail demokratik ve saygın bir ülke olduğunu iddia ediyor. Hatta Amerika İsrail’in ‘Ortadoğu’daki en demokratik ülke’ olduğunu söylüyor. Demokratik bir ülke insanları çoluk çocuk demeden evlerinden atıp o evi askeri bir karargah haline getirir mi? Ateş altında o evin halkını dışarı çıkartabilir mi? Bütün insanlar bütün dünya akıl sağlığı olmayan birinin cezai ehliyeti olmadığını herkes bilir. Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vardı mahallede onu bile vurdular. Bahçede bir köpek vardı onu da vurdular. Köpek onlar için nasıl bir tehlike yaratıyor ki” şeklinde konuştu.

HAREKET EDEN HER ŞEYE ATEŞ EDİYORLAR

Evin duvarlarına delikler açıldığını ve bu deliklerden keskin nişancıların hareket eden her şeye ateş açtığını ifade eden El Attar, “Hiçbir şey düşünmeden, küçük büyük ayırımı yapmadan ateş ediyorlardı. Mahallede hiçbir şey bırakmadılar, her şeyi dozerlerle yıktılar” dedi.

/ GAZZE

10.07.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’da Sünnî katliâmı

  Filistin’deki dehşeti anlattı

  İsrailli barış eylemcileri: AB müdahale etsin

  Rusya’da uçak faciası

  Ukrayna’da turuncu koalisyon düştü

  Talat: Umut ışığı doğuyor

  Japonya’dan Kuzey Kore’ye tehdit

  ‘Batı’dan İsrail’e özel muamele’

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004