Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TMK’da, BM dikkate alınmadı

Hükümetin, önceki hafta Meclisten geçen ve Cumhurbaşkanı Sezer’e gönderilen Terörle Mücadele Kanununda değişiklik yasasıyla ilgili, Birleşmiş Milletler’in “insan haklarına aykırılık” uyarılarını dikkate almadığı ortaya çıktı. Terörle Mücadele Sırasında İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasıyla ilgili Birleşmiş Milletler Özel Raportörü Martin Scheinin, daha tasarı halindeki metinle ilgili görüşlerini ve kaygılarını 21 Mart'ta TBMM Adalet Komisyonuna göndermişti.


CHP’nin derdi Kur’ân kursları

CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı, Kur’ân kurslarının sayısını sordu. Gazalcı, Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanl

46 bin aday “sıfır” çekti

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında (OKS), 46 bin 733 adayın ham puanı, “yanlışları doğrularını götürdüğü için” sıfırlandı. M


  Ağar: İttifakı milletle yaparız

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘’Bizim ittifak yaptığımız bir yer var, o da millettir’’ dedi. z sahibi olmasını istediklerini ifade eden Ağar, ‘’Yeter, söz milletindir sloganı artık tam anlamıyla milletin düşüncelerini ifade etmelidir’’ diye konuştu.


  CHP'ye ‘hayırlı olsun’ ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘şato’ olarak adlandırılan yeni genel merkezine taşınması sebeiyle CHP’ye ‘’hayırlı olsun’’ ziyaretinde bulundu.


  Filistin’e 1 milyon dolarlık hibe

Türkiye ile Filistin yönetimi arasında 1 milyon dolar tutarındaki hibe anlaşması imzalandı. Anlaşmayı Dışişleri Bakanlığında Türkiye adına Filistin Ekonomik ve Sosyal İşler Koordinatörü Vehbi Dinçerler, Filistin adına Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf imzaladı.


  Arınç: Medya kendini yenilemeli

TBMM Bülent Arınç, Tunceli’de folklor gösterisi yapan kızların başörtülü olması ile ilgili haberleri ‘saçmalık’ olarak nitelendirdi. Arınç, paronaya haline gelmiş başörtüsü haberlerinden bıktıklarını ifade ederek medyanın kendisini yenilemesi gerektiğini söyledi.


  AB: Kıbrıs'ta çözüm gecikmesin

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, “Kıbrıs'ta iki bölgeli, iki toplumlu ve siyasî eşitliğe dayalı nihaî çözüm daha fazla geciktirilmemelidir'' dedi. Rehn, günlük sorunları ele alacak teknik komitelerin çalışmalarının, daha fazla uzlaşma sağlanmasıyla eşzamanlı olarak temel sorunları içine alacak şekilde genişletilmesini diledi


  Aygün: İttifak arayışı hayalden öte gitmez

DSP’nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, başlattığı ‘’sağlı-sollu ittifak’’ girişimi çerçevesinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ü ziyaret etti.


  Kapanmadan sayılacağız

Türkiye’de insanların eve hapsolmadan sayılmasını sağlayacak ikamete dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinde hazırlıklar sürerken, sistemin altyapısını hazırlayacak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çalışmalarına hız verdi.


  Baydemir’e 2 yılda 129 soruşturma

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında son 2 yıl içinde açılan toplam 129 soruşturmadan 42’sine takipsizlik kararı verildi. Baydemir ile ilgili halen 17 dava devam ediyor.


  Stk’lar Ankara’da biraraya geldi

MAZLUMDER’in ev sahipliğinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları “Ankara Sivil Toplum Teşekkülleri” oluşturma yolunda ilk adımı attı


  Yağlıdereliler İHH yardımıyla sevindi

İHH İnsanî Yardım Vakfı Acil Yardım Ekibi Giresun’un Yağlıdere ilçesinde meydana gelen sel felâketi sebebiyle içme suyu sıkıntısı çeken kasaba halkına su dağıttı.


  Suçun çaresi ahlâkî değerler

Bursa Emniyet Müdürlüğü, çocukların suça yönelmemesi için anne-babalara, “Çocuklarınıza ahlâkî değerleri öğretiniz” uyarısında bulundu.


  HRW, Mardin İnsan Hakları Kurulu’nu örnek gösterdi

Mardin Valiliği tarafından kurulan İnsan Hakları Kurulu yaptığı başarılı çalışmalar sonucu İngiltere’nin Londra şehrinde bulunan Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) tarafından örnek gösterildi.


  Emniyet, teknolojiyle yakalayacak

TÜBİTAK ve emniyetin geliştirdiği ortak projeler suçluların yakalanmasında bilim kurgu filmlerini aratmayacak yöntemleri hayata geçirecek.


  Pratisyene ilâç yazma yetkisi kısıtlanmadı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, pratisyen hekimlerin ilaçları reçete edebilme yetkilerinin kısıtlanmadığını bildirdi. CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu’nun konuya ilişkin soru önergesini cevapayan Akdağ, Nisan ayında çıkarılan Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliğinde ilaç uygulamalarıyla ilgili olarak düzenleme yapıldığını kaydetti.


  Olaylı yıkımda 57 kişi gözaltına alındı

Maltepe Pazarı’nda, Çankaya Belediyesi ekiplerinin yaptığı yıkım sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan kişi sayısı 57’ye yükseldi.


  Arazi yüzünden iki kardeşini öldürdü

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde bir kişi, arazi anlaşmazlığı sebebiyle kavga ettiği iki kardeşini tüfekle ateş ederek öldürdü, bir kardeşini yaraladı.


  İştahınızı kapatmak mı istiyorsunuz?

Diyet yapmak isteyip, iştahına engel olamayanlara tavsiyelerde bulunan uzmanlar, gün içinde sık ve az öğünler yemenin, iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu olduğunu belirtiyor.


  Keneyi eski yöntemle çıkartmayı denemeyin

Kene ısırmalarının yeni bir olay olmadığını, ancak insan ölümlerine sebep olmasıyla birlikte vatandaşların hastahanelere gelmeye başladığını söyleyen Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim İkizceli, “Geçmişte ilkel yöntemlere başvurularak vücutta yapışık kalan kene kızgın bir cisimle çıkartılırdı. Bu yöntem tamamen yanlıştır” dedi.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004