Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

HRW: İsrail kasten sivil öldürüyor

İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch - HRW), İsrail ordusunun bazı durumlarda Lübnan’da sivilleri bilerek bombaladığı izlenimi edindiğini, bazı saldırıların savaş suçu teşkil ettiğini bildirdi. Örgütün açıklamasında, Hizbullah militanlarının Lübnan’da sivillerin arkasına saklandığı yolundaki İsrail’in iddiasının, bu ülkenin sivillerle militanları ayırmakta ‘’sistematik başarısızlığını’’ haklı çıkaramayacağı belirtildi.


Yine çocuk öldürdüler

İsrail’in Filistin’e düzenlediği son saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 5 Filistinli hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı.

İsrail bombalıyor, uluslar arası toplum seyrediyor

İsrail’in, Lübnan topraklarında düzenlediği saldırılar 23. gününde de devam ediyor. İsrail uçakları, Beyrut’un güneyini tekrar bombaladı. Hava saldırı


  Irak tam bir kan gölü

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak’ta şiddet olaylarının had safhaya ulaştığını ancak ‘iç savaş’ olmadığını söyledi.


  AB alkolle savaşa hazırlanıyor

Tütün ürünlerinin sağlığa zararları konusunda kamuoyunu uyarmak için son yıllarda kapsamlı tedbirler alan AB, şimdi de alkollü içkileri hedefleyen uygulamalar başlatmaya hazırlanıyor.


  ABD sıcaklarla boğuşuyor

ABD’nin kuzeydoğu bölgesini vuran sıcak hava dalgası yüzünden Washington ve New York gibi şehirlerde hava sıcaklıkları 39 dereceye kadar yükselirken, olumsuz şartların iki gün daha etkisini sürdürmesinin beklendiği bildirildi.


  Timsah gözyaşları

İsrail ordusu Pazar günü Kana’da bir binayı bombalarken içinde sivillerin bulunduğunu bilmediğini iddia etti. Savaştan kaçan sivillerin sığındığı binanın bombalanmasında çoğu kadın ve çocuk 60 sivil hayatını kaybetmişti.


  Lübnan’da yerinden olanların sayısı 1 milyonu buldu

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail saldırısında 900’den fazla kişinin öldüğünü, 3 bin kişinin yaralandığını ve 1 milyon kişinin yerinden olduğunu söyledi.


  İsrail, ABD’nin Irak’ta yaptığı yanlışa düştü

İngiliz gazetesi Financial Times’a göre, strateji uzmanları, İsrail’in Lübnan’da, ABD’nin Irak’ta yaptığı hatayı tekrarlamakta olduğunu söylüyor:


  ABD’den BM’ye fırça

ABD yönetimi, Washington’ın Orta Doğu diplomasisinde liderliği diğer ülkelerin de paylaşmasına izin vermesi gerektiğini söyleyen BM Genel Sekreter Yardımcısı Mark Malloch Brown’u, sert bir dille eleştirdi.


  Irak’a demokrasi gelmeden sivil savaş çıkabilir

Geçen hafta Irak’taki görev süresini dolduran İngiltere’nin Irak eski büyükelçisi William Patey, Irak’ta yaşananların ülkeyi istikrarlı bir demokrasiye geçişten çok, bir sivil savaşa sürüklediğini belirtti.



 

Bütün haberler

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004