Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Abdurrahman ŞEN

“sanatalemi.net” hizmetinizde



Hayatımızı kuşatan hemen her alanın sanal dünyaya taşındığı bir ortamda, yazılı ve basılı medya organlarının, gazete ve dergilerin geleceğinin ne olacağına dair tartışmalar yıllardır yapılıyor… İbrenin giderek sanal dünyaya doğru kaydığı üzerindeki görüş birliği ise her geçen gün daha bir güçleniyor.

Bizim gibi, okuma konusunda tembelliği olduğu –zaman zaman- delillerle ileri sürülen bir ülkede de durumun farklı olduğunu söylemek zor.

O zaman bu konuda kafa yoran, emek tüketenler de terbirlerini almaya çalışıyorlar her geçen gün.

Özellikle kültür sanat konularındaki toplumsal yavanlığımızı, genel ilgisizliğimizi de hesaba katarak, sevgili Mehmet Nuri Yardım kardeşim internet ortamında bir kültür sanat sitesi açıverdi hafta içinde…

Başta edebiyat çevreleri olmak üzere sürekli ya da geçici ilgi duyacak, ilgilenecek herkesin ihtiyacına cevap verebilecek zenginlikteki site 10 Ağustos’ta yayına başladı.

“En güncel kültür sanat sitesi” olma iddiasıyla yayın hayatına başlayan siteye ulaşmak için www.sanatalemi.net adresine girmeniz yeterli.

Genel Yayın Yönetmenliği’ni Mehmet Nuri Yardım’ın yaptığı sitenin Yazı İşleri Müdürü Huri Yazıcı, Haber Müdürü ise Gülcan Tezcan. Edebiyat, geleneksel sanatlar, tarih, çocuk, sinema, tiyatro, sanat takvimi, yayın dünyası ve röportaj gibi bölümlere yer verilen sitede, müzikten ebruya, resimden mimarîye, minyatürden sinemaya, hat’tan tiyatroya kadar sanatın bütün bölümleriyle buluşabilmeniz mümkün.

Deneme ve hikâyelerin de yayımlanacağı sitede, gençlerin amatör yazılarının ayrı bir bölüm hâlinde değerlendirileceğini de eklemeliyim. Benim de aralarında bulunduğum 30 kadar köşe yazarının bulunduğu sitede isimlerine yabancı olmadığınız birçok dostun yazı yazacak olduğunu da söylemeliyim.

Ayrıca; sanatalemi.net’te her ay site üyelerine köşe yazarlarından birinin kitabı imzalı olarak armağan edilecek. Güncel konuların da ele alınacağı sitede ilk olarak, İngiltere’de yaşayan ünlü Kırımlı Türk romancı Cengiz Dağcı’nın Türkiye’ye getirilmesi için bir kampanya başlatılıyor. “Cengiz Dağcı’yı Türkiye’de Görmek İstiyorum” isimli kampanyaya, dileyen herkes katılabilecek ve görüşlerini siteye yazabilecek.

İnternet’te gezinenlerin hemen www.sanatalemi.net adresini ziyaret etmelerini tavsiye ediyor, site ile ilgili daha geniş bilgi almak isteyenlerin, [email protected] adresine yazmaları gerektiğini de belirtmek istiyorum.

Hacivat’ın belgeseli çekiliyor

Normal şartlarda insanın günlük okuyabileceği gazete sayısı 1-2 bilemedin 3 iken, internet sayesinde bu sayı sınırsızlaşmış oldu. Yayınlanan ne kadar gazete varsa okuyabiliyor, takip edebiliyor insan.

Az önce kurulduğunu duyurduğum sanatalemi.net bu bakımdan da son derece faydalı. Kültür ve sanat âleminde neler olup bittiğini öğrenmek isteyenlerin siteye girmesi yeterli.

Normalde gözümden kaçabilecek bir haberi Cuma günü o sitede gördüm meselâ… Hacivat’ın belgeseli çekilecekmiş… İsterseniz önce, kaynağı Zaman Gazetesi ve Fatih Karakılıç imzalı haberi siteden okuyalım: “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’ filminin ardından bu kez Hacivat’ın gerçek kişiliğini anlatacak bir belgesel çekilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek verdiği belgesel, yurtiçi ve yurtdışındaki kültürel faaliyetlerde gösterilecek. Yapımcı Sami Günay, “Hacivat sadece gölge oyunu kahramanı değildir, o iyi bir komutan, güzel bir insandır. Biz, belgeselimizde Hacivat’ın hayatını anlatacağız.” dedi. Belgeselde Kurtlar Vadisi dizisinden tanınan tiyatrocu Altan Akışık rol alacak. Murat Kavaklı’nın ‘Tarihe Yön Veren Dahi Hacivat Öldürülmedi’ başlıklı kitabından yola çıktıklarını söyleyen Günay, yıllarca toplumda Hacivat’ın sadece bir gölge oyun kahramanı olarak anlatıldığını, bunun da Hacivat’a haksızlık olduğunu ifade etti. Dramanın da yer aldığı belgesel, İngilizceye de çevrilecek. Çekimleri önümüzdeki günlerde başlayacak olan belgesel, yaklaşık 500 bin YTL’ye mal olacak ve yıl sonuna kadar tamamlanacak.”

Haberi okur okumaz aklıma geçen yıl gösterime giren ve özellikle Karagöz’le, geleneksel gösteri sanatlarımızla ilgilenenlerin tepkisini çeken “Hacivat Karagöz neden öldürüldü?” fantezisi geliverdi… Ve dedim ki kendi kendime; İnşallah ortaya güzel bir çalışma çıkar…

Ve… İyi ki Ezel Akay o filmi çekmiş!

BAŞSAĞLIĞI:

Sivas Belediye Başkanı Sayın Mim. Sami Aydın Beyin kayınvalidesinin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sevgili başkana ve mekânının cennet olmasına duâ ettiğimiz merhumenin tüm yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

13.08.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (06.08.2006) - Turizmdeki hâlimiz

  (30.07.2006) - Gazeteci hatıraları

  (23.07.2006) - Türk tiyatrosu var mı?

  (09.07.2006) - “İlericilik-gericilik” üstüne…

  (02.07.2006) - Kenan Evren Sibel Can’ı dinleyince!

  (18.06.2006) - Akıl verenleri gördükçe

  (11.06.2006) - “Nev-i beşer...” meselesi!

  (04.06.2006) - Hayırdır inşallah!

  (28.05.2006) - Tarihten dersimizi bir alabilsek!

  (21.05.2006) - Herkes ağzından çıkanı duymalı!

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004