Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Halil USLU

Sıcakta yürümek



Yasin Sûresinde tafsilatıyla geçen Habib-i Neccar diyarından takriben 2 ay önce, bir mübarek düğünde ve onun salonunda konuşmak için Bayraktaroğlu ve Çağlar ailelerinden dâvet aldım. Elbette Habib-i Neccar Hazretlerinin medfun bulunduğu Antakya diyarına gitmek için Adana’ya uğramak lâzımdı. Çünkü Çukurova yanıyordu, konaklamadan gitmek zordu. Esasında Amik Ovası da yanıyordu. 25 rakımlı Adana’da nem oranı yüksek, buna mukabil Amik Ovası kısmen esiyordu.

Sıcakta yürürken, başta güneşler güneşi, sevgililer sevgilisi Fahr-ı Kâinat Hz. Peygamber Efendimiz (asm), Ashab-ı Kiram ve Hazret-i İsa’nın havarileri ve emsâli mücahit şahsiyetler hep gözlerimin önünden geçti. Kıyas yapıldığında şevke ve hizmet aşkına medar olur, yoksa yerinde sayarsın. Onlar o kavurucu sıcakta, yalın ayak, aç susuz, bazıları yayan, bazıları deve üstünde binlerce kilometreleri aşarak din-i hakkı susamış insanlara götürmüşler, müjdeler vermişler, onları karanlıktan aydınlığa çıkarmışlardır. Şimdi otobüsler vesâire müthiş imkânlar içinde kendime sorarım! Gezilerin değil, bu irşad ve tebligatın neresindeyiz? Eğer “Asr-ı Saadet modeli” âlem-i İslâma hâkim olsaydı, bugünkü korkunç manzara meydana gelmezdi. Konferans ve makaleler konusu...

Adana’nın nemli havasına rağmen Zübeyir Gündüzalp seminer salonu tıklım tıklımdı. Benim 40 yıllık can dostlarım vardı. Amerika’dan, Ümraniye’den, Osmaniye’den ve çevre ilçelerden gelenler vardı. “Rusya’daki soğuk bölge; Ortadoğudaki sıcak bölgenin dünü, bugünü, yarını ve Hz. Bediüzzaman’ın bu bölgeler hakkında 100 yıl önce âyet ve hadislerin ışığı altındaki tesbitleri” ve “Bakü-Tiflis-Ceyhan ham petrol boru hattı”nı da içine alan sohbetimizde çarpıcı misâllerle hitabede bulunduk.

Ertesi sabah aziz dâvâ arkadaşım Sn. A. Kanıbir ile birlikte Antakya’ya intikal ettik. Esnaf ziyaretleri, muhtar ziyaretleri, siyasîlerle görüşmenin ardından Gürkan Düğün Salonuna intikal ettik. Muhterem Recep Bayraktaroğlu ve muhterem Nureddin Çağlar ailelerinin yakınları salonu hınca hınc doldurmuşlardı. Salonda manevî bir hava hâkimdi. Görebildiğim kadarı ile bu salonda Konya’dan, Ankara Sincan’dan, Kahramanmaraş’tan, Gaziantep’ten ve başta İskenderun olmak üzere Antakya’nın tüm ilçelerinden katılımlar vardı. Bu örnek düğünde bütün can dostları, aileleri ile birlikte orada idi. Takdim konuşmasından sonra, sırası ile Kur’ân-ı Kerim tilâveti, ilâhiler, duâlarla devam eden düğün, bizim konuşmamız ve takı ile son buldu.

Konuşmamın özetinde “Aile hayatı ve Hz. Peygamber (asm) modeli üzerinde durdum. İç dünyamızdan ve dış ülkelerden çarpıcı misâller verdim. Fakat konuşmanın belkemiği “Aile içinde merhamet ve muhabbet” idi. Olmadığında neler olduğunu rakamlarla ortaya koydum. Bu hususta âyetlerden ve hadis-i şeriflerden, Hz. Bediüzzaman’dan, Hz. Mevlânâ’dan ve Yunus Emre’den, Hafız-ı Şirazi’den ve Ali Ulvi Kurucu’dan intikaller yaptım. Gelin kızımız Esra ve damadımız İsmail Beye de gönülden mutluluklar diliyorum.

Aynı günün akşamında ise Antakya Yeni Asya Vakfı’nda emekli müftü M. Aslan Hocamız ile birlikte cemaate hitabede bulunduk. Elbette Suriye’nin dibinde bulunduğumuzdan âlem-i İslâmda ittihad-ı İslâmın ne kadar önemli olduğu, bugüne ve gelecek günlere dair Hz. Bediüzzaman’ın tesbit ve çıkış yolları ve bazı müjdelerle konuşmamızı noktaladık. Bu diyarların havası çok sıcaktı, fakat bizi dâvet eden can dostlarımız hepsinden sıcaktı. Onları ismen sıralamak mümkün değil, onlar ancak kalplerimize ve gönüllerimize sığarlar. Hasanlara, Mustafalara, Haydarlara, bütün can dostlarına ve düğün sahiplerine binler tebrik ve teşekkürler...

Dönüşte Adanalı yılların can dostları Sinanlar, Mustafalar, Abdurrahmanlar, Orhanlar, Tahirler, Kâzımlar yolumuzu kestiler. Sohbet ve dersler bir çiftlikte devam edecek diye, onlara da gönülden teşekkürler ettim. Özetle sıcakta yürümek Asr-ı Saadeti düşünerek lezzetlidir.

18.08.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (11.08.2006) - Yaylalar ve düğünler

  (04.08.2006) - Bir diyardan bir diyara

  (28.07.2006) - Gözyaşları ve kundura fırçaları

  (21.07.2006) - Ceyhan boru hattı ve müjdeler...

  (14.07.2006) - Hastam alıp getirmiş

  (07.07.2006) - Eyyühe’l-Üstad

  (30.06.2006) - Kalplerimiz ona mezar oldu

  (23.06.2006) - Mal markasıyla satılır

  (16.06.2006) - Nereden nereye geldik...

  (09.06.2006) - Sevkiyat var

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004