Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sabah namazından sonra öldürüldü

Fatih Çarşamba’daki İsmail Ağa Camiinin eski imamı Bayram Ali Öztürk, kalbinden bıçaklandı. Görgü şahidi Abdullah Ustaosmanoğlu, olayı “Sabah namazından sonra hocamız vaaz veriyordu. Bu sırada yanına yaklaşan şahıs ‘Ben de dua istiyorum’ dedi. Birden bıçağını çekti. İlk darbeyi vurdu. İkinciye fırsat kalmadı. O anda nasıl oldu bilmiyorum. Saldırgan sanırım kalabalıktan boğularak öldü. Bu adam daha önce buralarda geziyormuş. Emniyetten böyle bilgi geldi” şeklinde anlattı.

Fatih Çarşamba’da bulunan İsmailağa Camii emekli imamı Bayram Ali Öztürk, sabah namazı sonrası camideki sohbet sırasında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırı sonrasında camide çıkan arbedede, kaçmaya çalışan zanlı meçhul kişilerce öldürdü.

Edinilen bilgiye göre olay, Kocatepe Mahallesi’ndeki İsmailağa Camii’nde sabah namazı sonrası meydana geldi. Sabah namazının kılınmasının ardından rutin olarak yapılan sohbet sırasında, cemaatin arasından kalkarak imam Bayram Ali Öztürk’ün (54) yanına yaklaşan ve isminin Mustafa Erdal (26) olduğu öğrenilen kişi, “Hocam bana da dua eder misin?” dedi. Bu sırada saldırgan gazete kağıdına sardığı bıçağı üzerinden çıkarak imam Öztürk’e saldırdı. Kalbine aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Öztürk, cemaat tarafından Özel Medical Park Hastanesi’ne kaldırdı. Hemen ameliyata alınan Öztürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın şokuyla camide çıkan arbedede zanlı, meçhul kişilerce öldürdü. Olayın ardından bölgede gergin dakikalar yaşanırken, caminin bulunduğu bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevkedildi.

Emekli imam Öztürk’ün kaldırıldığı Medical Park Hastanesine gelen yaklaşık 150 kişilik grup arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Tartışma, kamuoyunda ‘’Mahmut Hoca’’ olarak tanınan Mahmut Ustaosmnoğlu’nun amcasının oğlu Abdullah Ustaosmanoğlu tarafından yatıştırıldı.

“LİNÇ DEĞİL”

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ustaosmanoğlu, olay anında camide olduğunu kaydederek, “Sabah namazının ardından hocamız sohbet ediyordu. Cemaatin içinden kalkan biri hocamıza yaklaşarak ‘Hocam bana da dua eder misiniz?’ dedikten sonra elindeki bıçağı kalbine sapladı. Olay yerinde ağır yaralanan hocamızı hastaneye kaldırdık” dedi.

“CEMAATTEN BİRİ DEĞİLDİ”

‘’Daha önce de benzer bir olay olmuştu. Her iki olay arasında bir bağlantı var mı?’’ şeklindeki soruya karşılık Ustaosmanoğlu, ‘’Evet daha önce de bir olay yaşanmıştı. Yerler ve kişiler farklı’’ dedi. Gazetecilerin zanlıyı tanıyor musunuz sorusunu Ustaosmanoğlu, “Hayır tanımıyorum. Cemaatten biri değildi” diye cevapladı Öztürk’ün cenazesi hastaneden çıkarılarak ambulansa konulurken hastane bahçesinde bekleyen yakınları ambulansın etrafını sardı. Hastanede bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın kalabalığı sakinleştirmesinin ardından, Öztürk’ün cenazesi Adil Tıp Kurumu morguna götürüldü.

EMNİYET: LİNÇ YOK

Öte yandan, olaya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü kayıtlarında şu bilgiler yer aldı: ‘’3 Eylül 2006 günü İsmailağa Camii’ndeki sabah namazını müteakip sohbet esnasında ‘Allah’ diye bağıran bir kişi, Bayram Ali Öztürk’ü kalbinin üzerinden bıçaklamak suretiyle yaralamıştır. Öztürk, kaldırıldığı Medical Park Hastanesinde ameliyata alınmasına rağmen vefat etmiştir. Bıçaklayan kişi, daha sonra başını mihraba vurmaya başlamış, cami içerisinde ölü olarak bulunmuştur. Vuran kişinin, üzerinden çıkan ehliyet bilgilerine göre, Kahta 1979 doğumlu Mustafa Erdal olduğu tespit edilmiştir.’’

‘OYUNLARA GELMEYECEĞİZ’

Bu arada, olay sırasında camide bulunanlar, Bayram Ali Öztürk’ün sabah namazı sonrası dini sohbette, peygamberler ile evliyalara yönelik saldırılara, kötü muamelelere ilişkin konuştuğunu kaydettiler. Öztürk’ün yakınları da ‘’Emniyetten istediğimiz, saldırının arkasındakileri bulup cezalandırmasıdır. Bu cemaatin kimseyle bir işi yok. Provokasyon olabilir ama biz bu oyunlara gelmeyeceğiz’’ dediler.

AYNI CAMİDE 8 YIL SONRA 2. CİNAYET

Sabah namazından sonra sohbet sırasında bıçaklı saldırıyla öldürülen İsmailağa Camii imamı yıllar önce yaşanan benzer bir olayı hatırlattı. 17 Mayıs 1998 tarihinde Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin damadı Hızır Ali Muratoğlu Hoca, İsmailağa Camii içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Asıl hedefin Mahmut Ustaosmanoğlu olduğu söylenen sarıklı, cüppeli, sarı sakallı profesyonel saldırgan kayıplara karıştı.

Bu cinayetin ardından Mahmut Hocaefendi ve cemaatin önde gelen altı ismi için yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı.

/ İSTANBUL

04.09.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB: 216 ve 301'i düzeltin

  Sabah namazından sonra öldürüldü

  Aksu: Teröristlerin sonu hüsran olacak

  Şehit babaya son selâm

  Yaralı er şehit oldu

  Tezkere oyunu

  Ağar: Hükümet güven vermiyor

  Bakan Şahin: Türkiye'de irtica tehdidi var

  Vecdi Gönül: Her şehit yüreğimize düşmüş bir ateş

  Coşkun: 28 Şubat sanayiye de ağır darbe vurdu

  Adlî yıl açılışında çalışanlarından eylem

  Mazlumder’den “İncirlik Üssü kapatılsın” eylemi

  Düğünde balkon çöktü: 2 ölü, 16 yaralı

  Doğuda gizli guatr hastalığı çok görülüyor

  İngiliz işadamı Müslüman oldu

  Üniversite kayıtları yasaklarla başlıyor

  Öğrenciler seçmeli dersle sosyalleşecek

  Halk Sağlığı Haftası başlıyor

  Karayolunda kabak çekirdeği kuruttular

  Diyanet, camileri güzelleştirecek

  Belediyenin görevi sadece altyapı hizmeti değil

  Van Gölünde flamingo istilâsı

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004