Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ramazan’da oruç tutan Katolik

Amerikan İslam Heyeti, California’da Ramazan ayı dolayısıyla Müslüman ve gayrimüslimlere iftar veriyor. İftarın ardından kılınan teravih namazı ve hatim de büyük ilgi görüyor.

Etkinlik çerçevesinde Müslüman olmayanlara da İslamiyet tanıtılarak, özellikle Hıristiyanlık ve İslâm dini arasındaki benzerlikler, Hz. Meryem ve Hz. İsa’nın İslam’daki yeri konularına değiniliyor.

California’nın Santa Clara şehrindeki Müslüman Cemiyeti merkezinde düzenlenen iftar etkinliğinde San Jose Belediye Başkanı Ron Gonzales ve Bölge Meclis Başkanı Selly J. Lieber de hazır bulundu. İftar etkinliğinde Ramazan ayında Müslümanlar gibi oruç tuttuğunu ifade eden Katolik Pattie Cortese’nin konuşması dikkat çekti. Konuşmasında oruç tutma sebeplerine değinen Pattie Cortese, “5 yıl önce bir Müslüman bir kadın tarafından buraya davet edilmiştim. Hayatımda ilk defa bir camiye adım atmıştım. Bütün dinler bize Allah tarafından verilmiştir ve hepsi saygıyı hak ediyor. Güzel bir şey olduğunu düşünerek Müslüman kardeşlerimle her Ramazan savaş bitene kadar oruç tutacağım. Acıktığım zaman dünyada yokluk içinde olan insanları düşünüyorum. Irak savaşı başladığından beri her Ramazan ayında oruç tutuyorum. İnanıyorum ki bizim de müşterek inançlarımız olduğu gibi farklarımız da var. Oruç tutuyorum böylece insanların biraraya gelmesini anlaşmasını istiyorum. Dünyaya baktığımızda neler olduğunu görüyorum, başkalarını değiştiremem ama en azından kendimi değiştirebilirim ve İslam hakkında daha fazla bilgi ediniyorum” dedi.

PAPA YANLIŞ YAPTI

Papa 16. Benedict’in İslam dini ile ilgili sözlerinin kendisini rahatsız ettiğini belirten Coretese, “Kişisel olarak ona inanıyorum ama yaptığı konuşmaların adaletli ve doğru olmadığın düşünüyorum. Umarım Müslüman liderle anlaşarak diyalog halinde olurlar” şeklinde konuştu.

Müslüman Cemiyeti Merkezi binasında düzenlenen etkinlikte kurulan standlarda da İslam dinini tanıtan broşürlerin yanı sıra davetlilere Türkçe, İngilizce ve İspanyolca Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

MİLLİYET’İN ZEMZEM HABERİ DE ASILSIZ

Milliyet’in “Zemzem suyunda kanserojen madde” haberi, asılsız, saptırma ve ters çevirme olduğu anlaşıldı. Milliyet’te 5 Ekim 2006’da yayınlanan haberde yasaklandığı iddia edilen zemzem değil, İngiltere'de yaşayan İslâm toplumunun şikâyeti üzerine alınan bir karar olduğu anlaşıldı.

Son haftalarda asılsız haberleriyle dikkati çeken Milliyet gazetesinin “Zemzem suyuna yasaklama” haberinden sonra konu kaynağından araştırıldı. İşte bütün ayrıntılarıyla Milliyet’in saptırdığı haberin iç yüzü:

1- Söz konusu haberde alındığı belirtilen yasaklama haberi, bu yıla ilişkin değil 20 Ekim 2005 tarihine ait.

2- Yasaklanan gerçek zemzem suyu değil, bir şirketin “zemzem suyu” iddiasıyla bunun ticaretini yaptığı suya ait.

3- Hepsinden daha önemlisi de yasaklama kararı, İngiltere’de yaşayan İslam toplumunun “sahtecilik yaptığı” gerekçesiyle başvurusu ile alınan bir karar.

/ CALIFORNIA

10.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuzey Kore gerginliği

  Papandreu’dan tarihî bir itiraf: Türkiye ile anlaşmaya ramak kalmıştı

  Bir Türk, Rus askeri sitesinde bomba ile yakalandı

  Taliban ikinci bir valiyi de öldürdü

  Irak devlet başkanı yardımcısının kardeşi öldürüldü

  NATO’da Taliban korkusu

  NATO’da Taliban korkusu

  Dalaylama: Dünyanın İslâmdan alacağı çok şey var

  Ramazan’da oruç tutan Katolik

  Verheugen: Avrupa Türkiye'ye yanlış mesajlar gönderiyor

  Türkiye-AB tarama süreci devam ediyor

  Hollanda’da, Türklerden birlik beraberlik kararı

  İKÖ’den Irak için yeni girişim


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004