Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Halep’te İstanbul coşkusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Halep’te düzenlediği İstanbul Kültür Günlerinde, ebru ve hat sergileri Halepli san’atseverlerin ilgi ve beğenisine sunuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Halep’te düzenlediği İstanbul Kültür Günleri 17 Ekim’de sergi açılışlarıyla başladı. Yarın sona erecek faaliyetler kapsamında, Halep Kültür Merkezi ve Teşrin Sergi Salonlarında Şair Sultanlar, Fotoğraflarla İstanbul, Kutsal Emanetler ve Prof Dr. Hüsrev Subaşı başta olmak üzere sekiz san’atçımızın eserlerinden oluşan ebru ve hat sergileri Halepli san’atseverlerin ilgi ve beğenisine sunuluyor.

Halep ve Suriye basınının yoğun ilgi gösterdiği faaliyet açılışında Suriye basını, Abdurrahman Uçak, fotoğraf san’atçısı Abdüsselam Ferşatoğlu ve ebru sanatçısı Ali Asgar Özperçin’le röportaj gerçekleştirdi.

Faaliyetler Türk San’at Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan konseri, Türk mutfağından örnekler ve Belgesel Film gösterimi ile yarına kadar devam edecek.

20.10.2006


 

Temaşa-i Ramazan Tayyare’de açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının huzur ve coşkusunu festival havasında yaşattığı faaliyetler kapsamında bu ayın atmosferine uygun geleneksel el san’atları eserlerin yer aldığı sergi, Tayyare Kültür Merkezi’nde açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, tamamı Bursalı san’atkarlar tarafından yapılan el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı serginin açılışında, Bursa’da kültür ve san’ata verilen önemin gün geçerek arttığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait san’at galerilerinde sergiler için artık sıra verildiğini anlatan Yalın, kültür ve sanata verdikleri önemin Bursa’da var olan bu potansiyeli harekete geçirdiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan ayının coşkusunu Bursalılara bu yıl farklı mekânlarda düzenlediği çeşitli faaliyetlerle yaşattığını hatırlatan Yalın, “Etkinlikler kapsamında açtığımız Temaşa-i Ramazan Sergisi’nde de Ramazan ayının atmosferini bütünleştiren el emeği göz nuru eserler yer alıyor. Hepsi birbirinden güzel, görenlerin hayranlık duyacakları eserlerin yer aldığı sergiye bütün Bursalıları bekliyoruz” dedi.

20.10.2006


 

Ömer Seyfeddin Hikâye Yarışması sonuçlandı

Türk Edebiyatı Vakfı ile Kültür ve Turzim Bakanlığı’nın müştereken düzenlediği “2006 Türk Dünyası Ömer Seyfeddin Hikâye Yarışması”nı kazananlar açıklandı.

Şems rumuzuyla katılan Ayşe Çokçevik, Hayat adlı hikâyesiyle birinci oldu. Zülâl rumuzuyla katılan Veysi Atıcı, Hasar’a Uğrar mı Zaman? ile ikinci; Sülis rumuzuyla katılan Hasan Yıldız, Sürgün’le üçüncü oldu.

Özendirme ödülü kazanan yarışmacılar ve hikâyeleri de şu şekilde sıralandı: İlksen Dinçer Baş / Kekik ile Horoz; Şener Şükrü Yiğitler / Çekirdek; H. Aytaç Dalgalıdere / Kaf; Murad Ertaylan / Evim, Güzel Evim; Mehmet Fatih Mülayim / Susuz Pamuk; Sultanova Ağanise Alikara Kızı / Bir Avuç Toprak; Koray Avcı Çakman / Münire Hanım’ın İnci Taneleri.

Birinciye 3.000, ikinciye 2.000, üçüncüye 1.000 ve özendirme ödülü kazananlara da 500 YTL ile birer plâketin verileceği ödül töreni 4 Kasım 2006 Cumartesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak.

20.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004