Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

Muhabbet kervanı



Geçtiğimiz günlerde Denizli ve Gaziantep temsilciliklerimiz, muhtevaları farklı, gayeleri aynı iki güzel ve mânâlı buluşmaya ev sahipliği yaptılar. Denizli’de önceki hafta sonu tertiplenen ve başta Peygamberimiz (a.s.m.) olmak üzere, Bediüzzaman Said Nursî ve Nur hizmetinin ilk halkasını oluşturan, ‘manevî şehid’ hükmündeki talebelerinden Hasan Feyzi Yüreğil ve Hafız Ali ile ahirete irtihal etmiş bulunan tüm ehl-i imanın ruhlarına ithaf edilen mevlid, muhteşem bir atmosferde gerçekleşti.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular’ın da katıldığı mevlide, hayatlarını iman hakikatlerine hizmetle geçirmiş Mehmet Fırıncı ile Mehmet Emin Birinci’nin de iştirakleri kışta bahar yaşattı. Türkiye’nin birçok yerinden gelerek mevlide katılan yüzlerce kişi mevlidin manevî havası yanında, özlenen tablolara şahitlik etmenin de sevincini tattılar.

Bir diğer anlamlı faaliyet de Gaziantep’te gerçekleşti. Gazetemiz Gaziantep Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu “Bediüzzaman’ın Sevgi Dünyası” konulu program büyük ilgi gördü. Kâinatın özü ve mayasını teşkil eden sevgi ve muhabbetin tüm yönleriyle ele alındığı programda katılımcılar, toplum yapısını temelden sarsacak kadar ürkütücü bir gelişme gösteren ve sevgisizliğin tezahürü olarak ortaya çıkan şiddete, manevî bunalımlara, aile içi iletişimsizliğe Risâle-i Nur eksenli çareler sundular.

Sosyal Grup, bu muhabbet iklimini, Said Nursî Hazretlerinin vefat tarihini içine alan Mart ayının son haftasına rastlayan günlerde tertiplenecek Bediüzzaman Haftasına taşımayı hedefliyor. “Sevgi ve muhabbet” ana teması etrafında şekillenecek faaliyetlerin,—geçen sene olduğu gibi—sevgi, rahmet ve barış peygamberi olan Hz. Muhammed’in dünyaya teşrifleri vesilesiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftasını da kapsayacak şekilde tertip edilmesi düşünülüyor. Programların detayları ve alt başlıkları ilerleyen günlerde netleşecek ve gazetemiz aracılığıyla da sizlere duyurulacak.

***

Maalesef zam

Farkındasınızdır, gazetemiz 1 Aralık’tan beri size 50 kuruştan ulaşıyor. Zam tatsız bir haber, ama maliyetlerdeki artış, piyasalarda yaşanan daralma ve diğer ticarî faaliyetlerimizde düşen kâr marjları bizi böyle bir karar almaya mecbur etti. Hatırlayacak olursak, bundan önceki zam yaklaşık iki yıl önce 17 Ocak 2005 tarihinde yapılmıştı. O tarihte fiyatımız 35 kuruş iken 40 kuruş olmuştu. Aradan geçen zaman içerisinde gazete kâğıdı, boya, film, kalıp ve nakliye girdileri yüzde 44 oranında arttı. Buna, personel giderlerindeki belli oranlardaki artış ve satışlarda yaşanan duraklama da eklenince, uzun zamandır ertelediğimiz zam kaçınılmaz hale geldi. Siz fedakâr okuyucularımızın hoşgörü ve anlayışına sığınıyor, birlikteliğimizin devamını diliyoruz.

***

Küçük Sözler piyasada, Uhuvvet sırada

Yeni Asya Prodüksiyon’un sesli cd ve kaset çalışmaları devam ediyor. Daha önce, hazırlandığını duyurduğumuz Küçük Sözler seslendirildi ve satışa arz edildi. Küçük Sözler’i de öncekiler gibi M. Ali Erdem Özkan seslendirdi.

Küçük Sözler; iki cd ve iki kaset olarak hazırlandı.

Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta iken bizzat kendisinin neşrettirdiği Küçük Sözler, Risâle-i Nur Külliyatından Sözler isimli eserin ilk 9 Söz’ü, 21. Söz’ün 1. Makam’ı, 14. Söz’ün Hatimesi ve İşârâtü’l-İ’câz’dan ibadetle ilgili bir bölümü ihtiva ediyor.

Bu çalışmayı bir başka küçük Risâle izleyecek, baskı aşamasında bulunan Uhuvvet Risâlesi de önümüzdeki günlerde piyasaya sunulacak.

***

Kampanya ilgi gördü

Kupon neşrine 1 Aralık’ta başladığımız, “Medenî Davranışlar Ve Sosyal Yaşantı-Görgü Kuralları” adlı eserin hediye edileceği kampanyamız ilgi gördü.

Reklâmları süren kampanyamızdan geç haberdar olanlar için de fırsat kaçmadı. Kampanya bitiminde yayınlanacak yedek kuponlarla eksiklerini tamamlayanlar bu orijinal esere sahip olabilecekler.

Hepinize hayırlı haftalar diliyoruz.

04.12.2006

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (27.11.2006) - Fikir gazetesi

  (20.11.2006) - Çocuk kitapları

  (13.11.2006) - Yeni hediyemiz görgü kitabı

  (06.11.2006) - Toplantının ardından

  (30.10.2006) - Toplantı haftası

  (23.10.2006) - Bayramlar ve Bediüzzaman

  (16.10.2006) - Yeni kitaplar

  (09.10.2006) - Emirdağ Lâhikası da çıktı

  (02.10.2006) - Ramazan fırsatı

  (25.09.2006) - Dua ayına dua kitabı

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004