Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Fiji’de darbe, Başbakan direniyor

Güney Pasifik’teki ada ülkesi Fiji’de geçen haftadan bu yana başbakanın istifası talebiyle darbe tehdidinde bulunan ordu, sabah ülkenin ana kurumlarına baskınlar düzenleyerek başkent genelinde yollara barikatlar kurdu. Başbakan Laisenia Karase istifa etmeyeceğini bildirdi.


Batının umursamazlığı

İngiltere’de yayınlanan günlük ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times, Türkiye ile AB arasında bugün gelinen noktada yaşanan sorunların Türklerin

Hahamlar El Al’ı haşladı

İsrail’in ulusal havayolu şirketi El Al, dinen çalışılması yasak olan Şabat’ta uçunca, aşırı dindar Yahudilerin hışmına uğradı


  Prodi de karşı cepheye katıldı

İtalya Başbakanı Romano Prodi, Fransa ile Almanya’nın, Türkiye’nin AB üyeliği müzakerelerinin belirli bir süre sonra yeniden gözden geçirilmesi önerisine katıldığını bildirdi.


  Pervez Müşerref Keşmir’den vazgeçiyor

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Hindistan’ın bazı tekliflerini kabul etmesi halinde, uğruna iki kez savaştıkları Keşmir üzerindeki iddialarından vazgeçebileceklerini söyledi.


  Oğul Bush: Beni babam yönetmiyor

ABD Başkanı George Bush, 41’inci başkan olan babası George Bush’a politika konularında danışmadığını savundu ve “Başkomutan benim” dedi.


  İran, ABD’den takvim istedi

İran’ın nükleer başmüzakerecisi Ali Larijani Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilmesi için bir takvim belirlenmesinin Washington adına bir olumlu sinyal olacağını söyledi.


  Kosova bağımsızlığa doğru yürüyor

Kosova Meclis Başkanı Kole Berişa, Kosova’nın bağımsız olduğunu ve çok yakında bağımsızlığının resmen tanınacağına içten inandığını söyledi.


  Bush yönetimi çizgi film oldu

ABD Başkanı George W. Bush yönetimi, Comedy Central adlı Amerikan televizyon kanalında, “Küçük Bush: Amerikan Sakini” adındaki bir çizgi dizide yaramaz ilkokul öğrencileri olarak karikatürize edilecek.


  İran’dan internet tedbiri

İran yönetimi, aralarında Amazon.com ve YouTube’unda bulunduğu bir dizi siteye engelleme uyguluyor.


  Japonlar’dan en küçük pilotsuz uçak

Japonya Savunma Bakanlığı, ülke semalarının ve topraklarının gözetlenmesi için dünyanın en küçük ve hafif pilotsuz uçağını (dron) geliştirmeye karar verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004