Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

Başarının alternatif maliyeti

Diğer bir ismi “fırsat maliyeti” olan “alternatif maliyet”, başarının ön şartlarından biridir. Alternatif maliyet, insana sunulan mevcut seçeneklerin içinden herhangi birini seçmesi ve bu seçimin o insana getirdiği maliyettir. Diğer bir ifadeyle, bir insan bir seçeneği tercih ettiğinde, diğer alternatif seçeneklerden vazgeçer ve dolayısıyla diğer seçenekleri tercih etmemesi ona alternatif kayıp olarak yansır. Bu yüzden insanlar bir şeyi tercih ettiklerinde, ona karşılık neleri kaybedeceğini de hesaba katmalıdırlar.



Geliştiren küçük şeyler

İnsanların sahip oldukları istidat, kabiliyet, yetenek potansiyeli farkında olmakla geliştirilebilir. Nimetin kıymeti istifade edildiğinde daha iyi anlaşılır. Duyular ve duygular işletildikçe ve doğru amaçla kullanıldıkça hayat daha anlamlı olur. Küçük şeyler deyip geçmemek lâzım.



Hayatın karelerini doldurmak

Hayatın bilmeceleri, her zaman doldurulması gereken boş karelerdir.Bazen satır sütuna, bazen de sütun satıra uymayabilir. Bulmaca/bilmece çözerken, doğru satır ya da sütundan emin olduktan sonra diğeri üzerinde sağlama yapmak, daha emniyetli yoldur.



Psikologlar ne diyor?

Psikoloji, insan davranışlarının neden ve sonuçlarıyla ilgilenen günümüzde önemli bir bilim dalı. Geçmişi çok olmamakla beraber, son zamanlarda popülerliğini koruyor. Her şeyden önce konusu insan. Psikoloji daha çok insanın iç dünyasını çağrıştırdığı için olacak, sıcak bir kelime. “Psikolojim bozuk” deyince de, günlük uğraşlarımızın içine de giriyor.



YASEM AJANDASI

Süreli programların Kasım dönemi tamamlandı

Süreli programların Kasım dönemi tamamlandı. Aralık Ayı ikinci yarısında başlaması planlanan programlarımıza başvurular devam ediyor.



ZEKÂ KIRINTILARINDAN

Yukarıdaki şekilde kaç kare vardır?

Geçen haftanın cevabı:

25 satranççı var.



 

 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004