Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hürriyet’ten 28 Şubat haberciliğine devam

Konya Numune Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Rıza Sarıbabıçcı, Hürriyet’i yalanladı. İddia edildiğinin aksine, 13 Kasım akşamı bir kadın hekimin değil, icapçı radyoloji uzmanı Dr. Levent Kaya’nın nöbetçi olduğunu kaydeden Sarıbabıçcı, “Böyle hasta ayrımına gitmek gibi bir durum hastanemizde kesinlikle yaşanmamış olup, tıp eğitimi almış hekimlerimizin de cinsiyet ayrımcılığına gitmesi gibi bir durum bundan sonra da yaşanamaz” dedi.

Konya Numune Hastahanesi Başhekimi Opr. Dr. Rıza Sarıbabıçcı, kadın radyoloji uzmanının bir erkek hastanın testisinin ultrasonunu çekmediği iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Sarıbabıçcı, yaptığı yazılı açıklamada, hasta Ali Faruk G’nin 13 Kasım 2006’da üroloji polikliniğine başvurduğunu, yapılan muayenede ‘’orşit ve epididimit’’(testis iltihabı) teşhisinin konulduğunu ifade etti. Aynı gün saat 18.17’de Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Celal Tütüncü tarafından muayene edilen hastanın yatışının yapıldığı ve ultrason tetkikinin istendiğini belirten Sarıbabıçcı, şunları kaydetti:

‘’Mevcut mevzuatlara göre, radyoloji uzmanları günde 5 saat çalıştıkları için gün içerisinde bir grup 08.00-13.00 diğer grup ise 13.00-18.00 saatleri arasında görev yapmaktadır. Daha sonrası vakalar için icapçı uzman hekimler acil durumlar için hastahaneye çağrılmaktadır. Acil olmayan vakalar ise ertesi gün mesai saati içeresinde değerlendirilmektedir. Bu durumda yapılması gereken, ‘acil’ kaydı mevcutsa, hastayı muayene eden hekimin o günkü icapçı uzman hekimi hastahaneye davet etmesidir. Yapılan araştırmada hastanın hekimi tarafından böyle bir arama daveti yapılmadığı tesbit edilmiştir.’’

Ayrıca 13 Kasım akşamı bir kadın hekimin değil, icapçı radyoloji uzmanı Dr. Levent Kaya’nın nöbetçi olduğunu kaydeden Sarıbabıçcı, şöyle devam etti:

‘’Böyle hasta ayrımına gitmek gibi bir durum hastahanemizde kesinlikle yaşanmamış olup, tıp eğitimi almış hekimlerimizin de cinsiyet ayrımcılığına gitmesi gibi bir durum bundan sonra da yaşanamaz. Olayla ilgili Başhekimliğimizce derhal soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucu ihmal tespit edilirse, ilgili kişiler hakkında cezai işlem yapılacaktır.’’

Dün Hürriyet gazetesin yer alan haberde, Konya Numune Hastanesinde iki kadın radyoloji uzmanının, hasta Ali Faruk G’nin (16) testis ultrasonunu çekmemeleri sebebiyle müdahalede geç kalındığı ve bu yüzden hastanın bir testisinin alındığı iddia edilmişti.

Hürriyet’in haberi; “Bir kısım medya, 28 Şubat haberciliğine devam ediliyor” şeklinde yorumlandı.

/ KONYA

18.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hürriyet’ten 28 Şubat haberciliğine devam

  Din şiddeti ve kötü davranışı önlüyor

  Talat: İngiltere söylüyor, ama yapmıyor

  Cumhurbaşkanı muhafazakâr olacak

  Yıldırım: ‘Askı’ ulaşım politikasını etkilemez

  Tehdit söylemleri en büyük tehdit

  Yabancı sermayeye Atatürk’lü savunma

  Bütçe maratonuna devam

  Jandarmanın helikopterlerini ASELSAN modernize edecek

  Diyanet, misyon ve vizyon yeniliyor

  Sezer, Mevlânâ’yı da ‘gönenç’le andı

  Emniyetin lojmanı TOKİ’den

  Kosovalı hacı adayları mukaddes yolculukta

  Siyasiler doğru bildiklerini cesurca savunabilmeli

  Türkiye’nin işlemcisi Pardus 2007 karşınızda

  Hayvanlar sıcaktan kaçıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004