Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tehdit söylemleri en büyük tehdit

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘’Türkiye Cumhuriyeti’nde hala cumhuriyetin tehdit ve tehlike altında olduğunu konuşmak, cumhuriyet için en büyük tehdit ve tehlikedir’’ dedi.

TBMM Genel Kurulunda hükümet adına söz alan Şahin, eleştirileri cevaplandırdı. Muhalefet partisinin milletvekillerinin konuşmalarında bütçeyle ilgili değerlendirmelerde bulunmadıklarını belirten Şahin, konuşmaların üçte birinin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer’e ayrıldığını söyledi. ‘’Bu Başbakanlık Müsteşarı gökten zembille mi indi?’’ diye soran Bakan Şahin, Dinçer’in usulüne göre Cumhurbaşkanının onayıyla atanarak, atanmasının 22 Ekim 2003 tarihli Resmi Gazetede yayınlandığını kaydetti.

‘’SİZLERLE KAVGALI MIYIZ?’’

Devletin tüm kurumlarıyla kavgalı olunduğuna yönelik eleştirileri de cevaplandıran Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, kavgalı olunduğu söylenen kurumların üst düzey yetkililerinin Genel Kurulda olduğunu göstererek, ‘’Sizlerle kavgalı mıyız?’’ diye sordu.

Kavgalı olunan kurumlar arasında adı geçen Anayasa Mahkemesinin yeni hizmet binasının temelini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte attıklarını bildiren Şahin, ‘’Ancak sayıları çok az da olsa bazı kurum mensupları, şu veya bu nedenle sanki hükümetle mücadele ediyor görünümü veriyor. Bu parlamentodan çıkan hükümetle, ideolojik yaklaşımlarla cebelleşen varsa, muhalefetin de ‘cebelleşmeyin’ diyerek Hükümeti desteklemesi lazım. Öyle kamu görevlileri varsa hukuki gereği yapılır. Bizim hiçbir devlet kurumuyla problemimiz olamaz, hepsinin problemleriyle ilgileniyoruz’’ dedi.

‘’TABİİ Kİ CUMHURİYETE

SAHİP ÇIKACAĞIZ’’

Bakan Şahin, ‘’Hükümetin, Cumhuriyet için tehdit ve tehlike anlamına geldiği’’ yönünde eleştiriler olduğuna değinerek, ‘’Cumhuriyet ve cumhuriyetin temel nitelikleri, hiç kimsenin tekelinde değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nde hala cumhuriyetin tehdit ve tehlike altında olduğunu konuşmak, cumhuriyet için en büyük tehdit ve tehlikedir’’ diye konuştu.

Şahin, şöyle devam etti:

‘’Tabiki Cumhuriyete sahip çıkacağız. Bu lafla değil hizmetle olur. Kişi başına milli geliri artırmakla, yolu, suyu olmayanlara yol, su götürmekle sahip çıkabilirsiniz. Ev sahibi olmak hayalken, kira öder gibi ev sahibi olursa ‘helal olsun bu hükümete’ der ve Cumhuriyete daha çok sahip çıkarlar. Bunları yaparak, hizmet yarışında olarak cumhuriyete sahip çıkabiliriz. ‘Cumhuriyetin niteliklerine sen az inanıyorsun, ben çok inanıyorum’ sözleri yakışmıyor."

/ ANKARA

18.12.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hürriyet’ten 28 Şubat haberciliğine devam

  Din şiddeti ve kötü davranışı önlüyor

  Talat: İngiltere söylüyor, ama yapmıyor

  Cumhurbaşkanı muhafazakâr olacak

  Yıldırım: ‘Askı’ ulaşım politikasını etkilemez

  Tehdit söylemleri en büyük tehdit

  Yabancı sermayeye Atatürk’lü savunma

  Bütçe maratonuna devam

  Jandarmanın helikopterlerini ASELSAN modernize edecek

  Diyanet, misyon ve vizyon yeniliyor

  Sezer, Mevlânâ’yı da ‘gönenç’le andı

  Emniyetin lojmanı TOKİ’den

  Kosovalı hacı adayları mukaddes yolculukta

  Siyasiler doğru bildiklerini cesurca savunabilmeli

  Türkiye’nin işlemcisi Pardus 2007 karşınızda

  Hayvanlar sıcaktan kaçıyor


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004