Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türk işçi taşıyan uçak Bağdat’ta düştü

Adana'dan Irak'a giden, içinde Türk işçilerinin bulunduğu, Moldovalı şirkete ait Antanov tipi uçak, Bağdat yakınlarındaki havaalanına iniş sırasında başkentin kuzeyindeki Beled kenti yakınlarında düştü. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, kazada 30 kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.


Erdoğan: Irak’ta oldu bittiye hayır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye başta olmak üzere komşu ülkeleri hesaba katmayan oldu bittilerin Irak’ı huzura ve barışa kavuşturmayacağını söy

Arınç ve Ağar: Seçim sistemi değişmeli

Seçim kanunlarındaki değişiklik önerilerini iletmek üzere TBMM Başkanı Bülent Arınç’ı ziyaret eden Ağar, temsilde adalet anlamında, istikrarı bozmadan


  İlköğretim din dersi müfredatı yenilendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim 4-8. sınıfların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi müfredatını yeniledi. Yeni programda, her bir sınıfta öğrencilerin edinmeleri gereken kazanımlara ve etkinlik örneklerine yer verildi.


  Egemen Bağış: AB konusunda eskisi kadar istekliyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politika danışmanı, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AKP hükümetinin AB konusunda ‘’gizli gündemi bulunmadığını” vurgularken, AB’nin müzakereleri yavaşlatma kararından hayal kırıklığına uğranılmadığını ve en az eskisi kadar bu süreçte ilerlemede istekli olduklarını söyledi.


  Türkiye’nin AB üyeliği sürrealist

Financial Times gazetesi köşe yazarı Gideon Rachman, Avrupa Anayasası ve Türkiye’nin AB üyeliğini, AB’nin, “çizim masası”ndan ötesine gitmeyecek “sürrealist” (gerçeküstü) projeleri olarak değerlendirdi.


  YSK'da 6 üyelik boşalıyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Cengiz Erdoğan, Başkanvekili Ahmet Hamdi Ünlü ile 4 üyenin görev süreleri bu ayın ikinci yarısında doluyor.


  Gençliğin imanı tehlike altında

Başörtüsü yasağı sebebiyle okula gidemeyen genç kızlar, zamanlarını Demokrat Hanımlar Derneği’nde Risâle- i Nur’u tahlil ederek okuma ve hafta sonlarında ise umuma açık seminer düzenleyerek değerlendiriyorlar.


  Ege Denizi ve Muğla sallandı

Ege Denizi ve Muğla’da çok hafif şiddette 2 deprem oldu.


  Kardeşliğin güzelliğini hissettik

On beşinci yılında yüz ülkede kurban çalışması gerçekleştiren İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın görevlileri Türkiye’ye döndü. “Bu bayram kardeşe kurban” sloganıyla İstanbul’dan Madagaskar, Nijerya, Sudan, İspanya, Irak, Arjantin, Bangladeş gibi ülkelere giden İHH görevlileri, gittikleri ülkelerde kardeşliğin güzelliğini hissettiklerini ifade ettiler.


  Cuma günü yağış geliyor

Batı bölgelerinin Cuma günü yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yer alan açıklamaya göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri bugün parçalı çok bulutlu, Güney Ege kıyıları yağmurlu ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.


  Bugün “Çalışan Gazeteciler Günü”

Gazetecilerin, bir fikir işçisi olarak haklarını düzenleyen 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü’’ adıyla kutlanıyor.


  Trafik cezaları günlük gönderilecek

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 2007 yılında araç tescil plakalarına yazılan cezaları günlük olarak sürücülerin adreslerine gönderecek.


  Şoförler, “sigorta reformu” istiyor

Türkiye’de, başta ticari araçlar olmak üzere, çok sayıda otomobil sahibinin kaskonun yanı sıra zorunlu mali mesuliyet sigortası yaptırmasının mağduriyete neden olduğu, Avrupa Birliği’ne (AB) uyum süreci kapsamında sistemde ‘’tek çatı’’ uygulamasına geçilerek sıkıntının çözümlenmesi gerektiği bildirildi.


  Bolu Dağı Tüneli 23 Ocak’ta açılacak

1993 yılında ilk kazmanın vurulduğu Bolu Dağı Tüneli’nin yapımı 13 yıl sonra tamamlandı. İtalyan Astaldi firması tarafından yapılan tünel geçişinin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İtalya Başbakanı Romano Prodi tarafından 23 Ocak’ta yapılacak.


  Sezer İtalya'da

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İtalya’daki resmi temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Sezer, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmî törenle karşılandı.


  Kış mevsiminde üzüm yetişti

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bir evin damında bulunan asma, kış mevsimi olmasına rağmen meyve verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004