Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Saadet Bayri FİDAN

Her şey akıp gidiyor



Zaman akıp geçiyor sağımdan ve solumdan. O kadar hızlı ki, yüzümde hissediyorum rüzgârını. Bazen üşütüyor, bazen dağıtıyor, bazen de topluyor içimi. Kimi zaman sendeletiyor, kimi zaman da hiç farkında olmadan sürüklüyor beni faaliyetler içine. Öylece gelip geçiyor buralardan. Ama ben durup bekliyorum hayatın içinde. Aslında, iyi mi yapıyorum ne? Bu kadar koşanları görünce ve koşarken birçok şeyi erteleyenleri fark ettiğimden beri yapıyorum bunu. Oyun oynayamayan çocuklar, gülemeyen büyükler var bu koşuda. Ben sonuncu olmaya karar veriyorum. Dünyanın, etrafımda döndüğünü fark etmek istiyorum.

Oturmuş bekliyorum sabırla. Duvar takvimimin sayfaları bitti. Yenisini taktım. Bu böyle sürüp gidecek, tekrar bitecek ve ben yine yenisini takacağım. Kendi ellerimle kopardığım takvim sayfalarına kızıyorum, “Koparmasaydım” diye. Sonra hâlime gülüyorum, sanki sayfaları koparmasam günler geçmeyecek. Ben her yıl günlerin bu kadar çabuk geçmesine üzüleceğim. Onlarsa, bana aldırmadan hep geçip gidecek. Bakıyorum da hiç kimse, hiçbir şey eski hâliyle yok yeni zamanda. Hayatı tutmak mümkün değil.

Hani şair “Ne içindeyim zamanın, ne de büsbütün dışında” diyor ya, aynen öyle olduk. Köşe başlarında bekleşiyoruz. Hangi işin elinden tutsak, ya o bizi bırakıyor ilgilenmediğimizden ya da biz bırakıyoruz sıkıldığımızdan. Bir bakıma; bambaşka diyarlarda, bambaşka hayatları aynı fon müziği eşliğinde yaşıyoruz. Öylece her şeyin ortasında kalakalıyoruz.

Bu hengâmede yeni bir yıla girerken sevinip havalara uçuyoruz. Ertesi sabah kalkınca, her şey seyrinde devam ediyor. Bu defa şaşırıyorum. Biz neden bu kadar çok seviniyoruz ki? “Yaşasınlar” eşliğinde ömrümüzden giden bir yılı devirirken, zamana olan hıncımızdan mı “oley” tarzı nidalar yükseliyor? Yeni bir yıl için yazılan yazıları okuyorum. Hepsi yeni bir hayat, iyi dilekler, mutluluklar ve en önemlisi yeni başlangıçlar temenni ediyor. Yeni yıl, yeni bir başlangıç olsun, diyorlar. Ama nafile, o da olmuyor. Zira saat gece 12 olunca, bir önceki yılda yaşadıklarımızdan ders alıp yeni yıla farklı bir şekilde tasarladığımız hareketlerimizle başlamıyoruz. Anlayacağınız, o kadar iyi dilek havada kalıyor.

Bunun yanında, Noel Baba’yı bekleyenler de hayal kırıklığına uğruyor. Gelmeyince, yıkılıp “Bizden bir şey olmaz” diyor. Ben de Noel Baba işine kahkahalarla gülenlerdenim. Bu hâlim de eskide kaldı. Ve bu yıl Onur isimli bir genç şaşırtıyor beni. Noel Baba’ya inanmıyor; ama onun hayranı olan 24 yaşındaki bu genç, baya farklı geliyor. Haklı(!) sebepleri de var. Diyor ki: “Çok tatlı geyikleri var. Arabasının göklerde uçuyor olması, daha da güzel hani yıldızların arasından.” Ciddi mi ki, diye bakıyorum. Baya samimi olduğunu görünce, şaşkın şaşkın tebessüm ediyorum.

Durmak lâzım, biraz soluklanmak… Yavaş yavaş hareket etmek... Yaşamak, yani yaşar gibi yapmamak. Eğer bu kadar hızlı eskiyorsa her şey ve bizler her şeyi hızlı tüketiyorsak, insanlar gözlerimizin önünde bu kadar geriliyorsa koşmaktan, öyleyse başkaları için biz yavaşlayalım. Çünkü bir an geliyor, elinizi attığınız her cebinizden bir keşke çıkıyor. Geçmişin arkasından el sallamaksa aslolan, yeniye de yenice; ama farkında olarak başlamak gerek. “Bizden artık bir şey olmaz” diyenlerdenseniz, bana da simyacının dediği gibi: “İnsanlar ayaklarının altındaki hazineyi görmezler. Neden biliyor musun? Çünkü insanlar mucizeye inanmazlar” demek düşüyor Ocak ayının ortasında.

17.01.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (27.12.2006) - Bakıyoruz ama görmüyoruz

  (13.12.2006) - Dertle derman arasında köprü: Tevekkül

  (06.12.2006) - Hayata çocukça bakmak

  (29.11.2006) - Aynamız, lisan-ı hâlimizdir

  (21.11.2006) - Analar çalıştı, çocukları kaybettik...

  (15.11.2006) - Kalbimizin ipleri

  (07.11.2006) - (A)Normal yurdum çeşitlemeleri

  (24.10.2006) - Bugüne bayram derler

  (17.10.2006) - Hoş gidiyorsun Ramazan

  (03.10.2006) - Ramazan’a sımsıkı sarılmak...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahaddin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004