Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

TPAO atağa geçiyor

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), büyük umut beslediği Adıyaman, Hatay ve Isparta’da bu yıl 12 noktada sondaj çalışması yapılacağı bildirildi. TPAO Adıyaman Bölge Müdür Vekili Besim Şişman, yaptığı açıklamada, kuruluş olarak, 2008-2009 yılından sağlıklı petrol elde edilmesi açısından büyük umut taşıdıklarını belirtti. Şişman, son iki yıldır Güney ve Güneydoğu’da yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini, bazı yerlerden olumlu sonuçlar alınırken, bazı noktalarda petrol bulunamadığını kaydetti.


Petrol fiyatları sükseldi

Uluslararası ham petrol fiyatları yükseldi. ABD’de, soğuk hava nedeniyle petrol talebinin artması, stokların ise azalması, Nijerya’daki petrol işçiler

Kazakistan ve Azerbaycan’dan sonra Libya’da da petrol arıyoruz

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) bağlı Türkiye Petrolleri Denizaşırı Limited Şirketi (TPOC) Libya Ofisi Genel Müdürü Alaattin Pinçe, Sirte


  Portakal bahçede kaldı

Mersin’in Anamur ilçesinde pazar sıkıntısı sebebiyle üreticiler tarafından toplanmayan portakallar, bahçelerde çürümeye terk edildi.


  Kayseri Şeker üç fabrikaya talip

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, yeniden satışa çıkması beklenen Bor, Ereğli ve Ilgın şeker fabrikalarına talip olduklarını bildirdi.


  Tüketiciler "cep"ten şikâyetçi

Tüketicilerin en çok cep telefonu arızalarından dolayı şikayetçi olduğu bildirildi.


  Kredi borçluları arttı

Kredi kartı borcunu ödemeyenler ile gecikmeli ödeyenleri gösteren negatif nitelikli ferdi kredi ve kredi kartları sisteminde yer alan kişi sayısı, 2006 yılında bir önceki yıla göre yüzde 54,2 oranında arttı.


  Global ısınma tarımı vuracak

Dünyadaki hızlı ısınmanın Türkiye’deki yarı kurak iklime sahip bölgelerde kuraklık problemlerine yol açarak, tarımsal ve-rimlilikte belirgin kayıplara sebep olacağı belirtildi.


  İklim raporu rahatsız etti

İngiliz The Guardian gazetesi, petrol devi Exxon Mobil tarafından finanse edilen bir Amerikan kuruluşunun “iklim raporu”na itiraz etmeleri için bilim adamları ve ekonomistlere 10 bin dolar para verdiğini yazdı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004