Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

“Duygusal zekâ ve mükemmellik vizyonu”

Gazetemiz Yeni Asya’nın 31 Ocak tarihli sayısının 16. sayfasındaki Cihan Haber Ajansı mahreçli haber dikkat çekiciydi. Herkes için ilginç miydi bilemem, ama hepimizi ilgilendiren önemli bir konuydu. Haberin başlığı “Duygusal zekâ tartışılacak” şeklindeydi.



Dürüstlük hazineden değerlidir

Bir kuyumcu arkadaşım kartvizitine “Dürüstlük altından değerlidir” yazmıştı. Bence az bile demiş: “Dürüstlük hazinelerden daha değerlidir” demek daha doğru olur. Zira insan hayatında her türlü başarıya ulaşsa da, dürüst olmayınca, bir anda sıfıra inebilir.



İhmalleri ve zorlukları aşmak

Evin içini ihmal etmiş bir babadan hayır gelmeyeceğini, her aile ferdi bilir. İç problemleri görmezlikten gelen bir yöneticinin pupa yelken sağa sola açılması, marifetsiz bir duruştur. Çalışanların memnun olmadığı bir patron bunalımını yaşar. Bu halkaların her süreci uzlaşma ve ortaklıkla aşılabilir.



Bugün burada ya yarın?

Bir seyahate çıkmak, hele ülke dışına çıkmak ve “Acaba oralarda ne var?” düşüncesiyle alışılmış bir ortamdan başka ortamlara gitmek, merak duygularını deştiği kadar haz da verir insana. Öyle ya, insan monotonluktan kurtuluyor ve seyahat etmenin insan ruhuna kazandırdığı o enginliği tadıyor.



Sömestr Tatili Eğitim Seminerleri

İlköğretim ikinci kademe öğrencileri ve lise öğrencilerine destek eğitimleri:



ZEKÂ KIRINTISI

Kardeşler

Bir kızın erkek kardeşleri ve kız kardeşlerinin sayısı birbirlerine eşittir. Fakat her erkeğin kız kardeşlerinin sayısı diğer erkek kardeşlerinin sayısının iki katıdır. Bu ailede kaç kız, kaç erkek kardeş vardır?



 

 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004