Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Tam üyelik gecikecekse Gümrük Birliği revize edilebir

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, sorunlar ile birlikte çözümlerini de ortaya koyan bir siyasî anlayışa sahip olduklarını belirterek, “Türkiye, eğer tam üyelik gecikecekse Gümrük Birliği anlaşmasında yeni bir revize yapılması konusunu müzakere edebilmelidir” dedi.

DYP İstanbul İl Başkanlığı’nca İkitelli Eskoop Sanayi Sitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “Organize Sanayi Bölgelerinin Sorunları ve Çözüm Yolları” başlıklı bir panel gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Hürriyet yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot’un yönettiği panelde Dünya Gazetesi yazarı Osman Arolat, Marmara Küçük Sanayi Siteleri Yapı Koop. Birliği Genel Başkanı Temel Çoruh, İkitelli Küçük Sanayi Siteleri Yapı Koo. Birliği Genel Başkanı Yusuf Akgün konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar,Türkiye’de kavramlar ve değerler üzerinden kavga ederek bir yerlere varılamayacağını vurguladı. Panelistleri dinledikten sonra kapanış konuşması için söz alan Mehmet Ağar, Gümrük Birliği anlaşmasının Türkiye’nin ihracatına zarar verdiği şeklindeki değerlendirmelere karşı, “Gümrük Birliği anlaşması 1995 yılında yapılırken 5 yıl sonra Türkiye’nin tam üye olacağı varsayımına göre imzalanmıştır” dedi.

“Avrupa Birliği meselesinin önemini bir ölçüde yeni baştan görmemiz lazım. Türkiye’de bütün olumsuz şartlara rağmen bir yabancı sermaye akımının var olduğunu görüyorsak, bunun temelinde Avrupa Birliği’ne aday ülke statüsünün bir öneminin olduğunu bilmemiz lâzım” diyen Ağar şöyle devam etti:”Bütün bunlara rağmen Gümrük Birliği anlaşması 1995 yılında yapılırken 5 yıl sonra Türkiye’nin tam üye olacağı varsayımına göre imzalanmıştır. Ama bu olmadı. Bugün gelinen noktada Türkiye’nin sadece ithalat bazında değil ihracat bazında da özellikle beyaz eşya sektöründe yoğun bir şekilde AB ülkelerine ihracat yaptığımız gerçeğini bilmemiz lazım. AB ülkelerinin Güney Doğu Asya ülkelerine uyguladığı yüksek vergilerden muaf olan Türkiye’nin AB sürecinde Avurpa ülkeleri tarafından korunduğunu görmemiz lazım. Türkiye, eğer tam üyelik gecikecekse Gümrük Birliği anlaşmasında yeni bir revize yapılması konusunda müzakere edebilmelidir. Gelinen noktada ilişkiler kopmaksızın zorluklar içinde belirli bir tabloya oturmuştur. Mesele bugünün Türkiye’sinde seçimlerden sonrasının bir meselesi olarak karşımızdadır.”

Paneli Yöneten Prof. Dr. Şükrü Kızılot, “Yüksek faiz, düşük kur politikasıyla ekonomide yaşanan sıkıntılar aşılamaz” derken, panelisterden, Dünya Gazetesi yazarı Osman Arolat, “KOBİ’ler ekonominin kılcal damarlarıdır. Devlet KOBİ’lere gereken destekleri sağlamalı. İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri desteklenmeli” dedi. Panelist Marmara küçük Sanayi Siteleri Yapı Koop. Birliği Genel Başkanı Temel Çoruh ise “KOBİ tanımı değiştirilmeli ya da günümüzün şartlarına uygun yeni bir tanım getirilmeli. küçük ölçekli işletmeler bu tanımda yok sayılıyor” dedi. İkitelli Küçük Sanayi Siteleri Yapı Koop. Birliği Genel Başkanı Yusuf Akgün de, “Türk yatırımcısı dış ülkelerde rahatça yatırım yapabilmeli. Hükümetler de bu yatırımcıları desteklemeli. Dışarıya yapılan yatırımların neticesi döviz olarak ülkemize geri dönecektir” dedi.

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

08.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Kutsal devlet”i koruma yemini

  İfade özgürlüğüne engel

  Yargı, darbecilere yine dokunmadı

  Dülger: Yahudi lobisiyle temasa devam

  Ağar: Tam üyelik gecikecekse Gümrük Birliği revize edilebir

  Mumcu: Hükümete 301 baskısı yapılmasın

  Aksu hakkında gensoru

  Kamyon dereye uçtu 2 ölü, 11 kayıp

  ÖSS’ye başvurular 12 Şubat’ta başlıyor

  Hakkari-Van karayolunda çığ

  Şiddet görüntüleri, çocukların psikolojisini bozuyor

  Nüfus kayıt sistemi 81 ilde başladı

  Mortgage Meclise geliyor

  Sigaranın esiri olmayın

  25 bin YTL'lik güvercin

  Kars’ın köylerinde su nöbeti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004