Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bu faizlerle mortgage zor

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, kamuoyunda Mortgage (Tutsat) olarak bilinen ve yasalaşan konut finansman sisteminin, ‘’bu reel faiz oranlarıyla’’ başarılı olamayacağını savundu. Demirtaş, ‘’Mortgage kredilerinde faizleri yüzde 10’un altına düşmezse, bu imkândan sadece üst gelir grupları yararlanabilecek gibi görülüyor’’ dedi.


Mortgage zengine yarayacak

Konut sektörüyle ilgili yetkilileri, mortgage (tutsat) olarak bilinen konut finansman sisteminin bu reel faizle başarılı olamayacağını belirterek, tek

7 milyon konut ihtiyacı

Mevduat, yatırım ve katılım bankalarının (Özel Finans Kurumları) yanı sıra, artık tüketici finansman şirketleri de konut kredisi verebilecek.


  Kalkınma Ajanslarına Danıştay freni

Danıştay 10. Dairesi, Kalkınma Ajanslarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği’nin yürütmesini 5 ay süreyle durdurdu. Yüksek Mahkeme, yönetmeliğin dayanağı olan 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu ile ilgili kanun’un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle de Anayasa Mahkemesine başvurdu.


  Sanayiciye elektrik katkısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yaklaşık 5 yıldır elektriğe zam yapmayarak sanayiye 7 milyar dolar civarında, konut ve ticaret sektörüne de 3,5 milyar dolar katkı sağlandığını bildirdi.


  Türkiye, AB’nin 7’inci ekonomisi olacak

Türkiye son yıllarda ekonomisinde yakaladığı büyüme trendi ile Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle karşılaştırıldığında yukarıya doğru tırmanıyor. Nitekim, Türkiye, 2003 yılında Polonya’yı, 2004’te Avusturya’yı, 2005’te de İsveç’i geride bırakırken, bu yıl da Belçika’yı sollayacak.


  DSİ, projelerini özele açıyor

Kaynak yetersizliği sebebiyle sulama projelerini hızla tamamlamayı hedefleyen Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, ilk etapta 4 sulama projesini Yap-İşlet-Devret (YİD) yöntemiyle özel sektöre yaptıracak.


  Tüketici güveni azaldı

Tüketici güven endeksi, bu yılın Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,26 oranında azalarak 91,80’e geriledi. Endeks, geçen yılın Aralık ayında 92,04 düzeyindeydi.


  Erken mesai küresel ısınmayı önlemez

Memur konfederasyonları, memurların mesai saatlerinin öne çekilmesine yönelik önerinin, küresel ısınma ve beraberinde getirdiği sorunların çözümüne olumlu bir katkısı olmayacağı yönünde görüş bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004