Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faiz, yatırımı engelliyor

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Develi, küçük işletmelerin bu kadar yüksek faizlerle yatırım yapmalarının mümkün olmadığını söyledi.


İhracatta komşuların payı arttı

Türkiye’nin, komşu ülkelere ihracatı 2006 yılında yüzde 17,4 oranında artarak 8,7 milyar dolara yükseldi. 45 ülkeden oluşan çevre ülkelere ihracat ise

Mortgage, Anadolu’da işlemez

İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Özkaya, Konya, Kayseri gibi Anadolu şehirlerinin gerçekleriyle, Tutsat’ı (mortgage) düzenleyen ya


  Enflasyonda Osmanlı, cumhuriyet farkı

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü ve Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şevket Pamuk, enflasyonun ‘ata yadigarı’ olduğunu ifade ederken, ‘’Enflasyon, 450-500 yıllık Osmanlı tarihi boyunca yüzde 300, 80 yıllık cumhuriyet tarihimizde ise yüzde 100 milyon olarak gerçekleşmiştir’’ dedi.


  Kırsal kalkınmaya AB desteği

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın 2006-2010 Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde başlatılan, Avrupa Birliği hibe destekli ‘’Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’’ ile işletmelerin yatırımlarına destek verilecek.


  Hidrojen’i petrol lobisi istemiyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, “Hidrojen enerjisi konusunda petrol lobisiyle karşı karşıyayız” dedi.


  Esnaf kepenk kapatmaya zorlanıyor

Aydın-Muğla İlleri Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Başkanı Necip Saraç, ‘’Esnaf artık kepenk kapatma durumuna zorlanıyor’’ dedi.


  İran gerilimi piyasaları yükseltti

İran’ın nükleer programı sebebiyle ortaya çıkan gerilim sonucu, avro ile ham petrol ve altın fiyatları yükseldi. Avro, ABD Doları karşısında, son yedi haftanın en yüksek değerine ulaştı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004