Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

28 Şubat, en büyük kadrolaşma harekâtı

28 Şubat mağduru Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 28 Şubat’ın Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşma operasyonu olduğunu söyledi. Tarhan, 28 Şubat’ı “Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasının yaşandığı dönem” olarak tanımlayarak, bu dönemde bin 565 subay ve astsubayın ordudan uzaklaştırıldığına, 10 bine yakın askerî personelin de emekliliğe mecbur bırakıldığına dikkat çekiyor.


Seçmen listelerini kontrol ettiniz mi?

TC kimlik numarası esasına göre hazırlanan yeni sistem uyarınca, bilgilerin güncellenmesi amacıyla muhtarlıklarda askıya çıkarılan seçmen listeleri 1

Şevket Kazan: BÇG’yi geç fark ettik

28 Şubat sürecinin yakın tanıklarından Şevket Kazan, “Batı Çalışma Grubu (BÇG) bir derin devlet faaliyetiydi” dedi. Temelleri Atina’da atıldı, biz May


  Hocalı katliâmı kara bir sayfa

Gaziantep Yörük Türkmen Derneği Basın Sözcüsü Ali Çağlayan, Hocalı katliamının insanlık tarihinin siyah bir sayfası olduğunu belirtti. Çağlayan, yaptığı açıklamada, 26 Şubat’ın Türk dünyası ve Azerbaycan için en acılı günlerden biri olduğunu belirtti.


  DTP’li Türk ve Tuğluk’a hapis cezası

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘’Türkiye çapında Kürtçe bildiri dağıttıkları’’ ve bu bildiride ‘’terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ı övücü ifadelere yer verdikleri’’ gerekçesiyle, Siyasi Partiler Yasası’na (SPY) muhalefet ve Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘’suçu ve suçluyu övme’’ fiilinden 1 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Kutlular: Çizgimizde kırık yok

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, Yeni Asya’nın her zaman insan hak ve hürriyetlerini, demokrasiyi savunduğunu, ilkeli yayıncılık yaptığını söyledi. Kutlular, “Çizgimizi hiç değiştirmedik. İhtilâllerde de olsa aynı yolumuza devam ettik. Farklı fikirleri eleştirirken hakaret etmedik. Zor zamanlarda toprağın altına girmedik. Postalın sesine kulağımızı vermedik” diye konuştu.


  Pamuk’a verilen destek Yeni Asya’ya verildi mi?

Hak-İş Başkanı Salim Uslu, aydınlar içinde ikiyüzlülük olduğunu belirterek, “301 konusunda Orhan Pamuk’a gösterilen destek Yeni Asya gazetesine gösterildi mi?” diye sordu.


  Eski Van milletvekili Bayram'a tahliye

Kamu ihalelerinde usûlsüzlük yaptığı iddiasıyla tutuklanan eski Van milletvekili Mustafa Bayram, avukatının itirazı üzerine tahliye edildi.


  Kozluk’ta kuş gribi

Batman’ın Kozluk ilçesindeki kanatlı hayvanlarda kuş gribi virüsü tesbit edildiği bildirildi. Tarım İl müdürü Erdal Özer, yaptığı açıklamada, Gercüş, Beşiri, Batman merkeze bağlı köylerin ardından Kozluk ilçesi Güneşli Mahallesindeki kanatlı hayvanlarda da kuş gribi görüldüğünü söyledi.


  Diyanet, umre fiyatlarını düşürdü

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl umre fiyatlarını düşürürken, tüm turlara sabah kahvaltısı ile açık büfe akşam yemeği dahil etti.


  Çocuk hırsızlarda artış

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre polis sorumluluk bölgesinde işlenen her 8.6 suçtan birini çocuklar işliyor. Çocukların en çok işlediği suçlar arasında kapkaç, hırsızlık ve gasp geliyor.


  Su kıtlığı uyarısı

Karadeniz Çevre Derneği (KAÇED) Başkanı Yaşar Yeğen, yaşanan su kıtlığında doğal felaketlerin ve sanayi kaynaklı kirliliğin yanı sıra suyun kötü idaresi ve yönetim hatalarının payının da önemli olduğunu söyledi.


  Depremzede köylüler zor günler geçiriyor

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde ahırları zarar gören köylüler zor günler yaşadığı bildirildi.


  Kur’ân kursunda okuma yazma öğrendiler

Muş’ta okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 157 kadına sertifika verildi. Muş Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezinin kadınlara yönelik başlattığı okuma yazma kursu, ilk mezunlarını verdi.


  Evlerinde uyurken zehir soludular

Kayseri’de 8 kişi kömür sobasından gaz sızması sonucu zehirlendi. Alınan bilgiye göre, gece yaktıkları kömür sobasından gaz sızması sonucu zehirlenen 7 kişi Kayseri Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


  Orhan Erinç: Başbakan kendisini gazetecilerin sicil amiri gibi görüyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, ‘’Sayın Başbakan zaman zaman kendisini gazetecilerin sicil amiri gibi görmeye başladı’’ dedi.


  Tüm huzurevleri birarada

Kayışdağı Darülaceze bünyesinde faaliyet gösteren Akseki Ormanalı Abdullah ve Nerime Turan Huzurevi’nin açılışının birinci yıldönümü kutlandı. Programa, İstanbul’daki bütün huzurevleri sakinleri katıldı.


  İnternette zararlı oyunlar tercih ediliyor

İnternette savaş oyunlarını, en çok 12 yaşından küçük çocukların tercih ettiği ve bu tercihlerini ‘’zevk’’ almaya bağladığı ortaya çıktı.


  Rahatsızlanan yolcu, uçağa acil iniş yaptırdı

Lufthansa Havayollarına ait Ankara-Münih seferini yapan uçak, rahatsızlanan bir yolcu sebebiyle İstanbul Atatürk Havalimanına acil iniş yaptı.


  Tataristan Diyanet’i Yeni Asya Vakfını ziyaret etti

Tataristan Diyanet İşleri Başkanlığından bir heyet, önceki gün Yeni Asya Vakfını ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığının davetlisi olarak Türkiye de bulunan ve vakıflarla ilgili incelemeler yapan bir heyet Yeni Asya vakfında da görüşmelerde bulundu.


  Afganlı gençler için kültür merkezi

Kriz ve savaş ortamındaki Müslüman ülkelere yoğun bir şekilde yardım elini uzatan İHH İnsani Yardım Vakfı, geçtiğimiz günlerde de Afganistan’da kültürel bir hizmete imza attı.


  Kebir Camii 7 asırdır ayakta

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesindeki Kebir Camii’nin restorasyon çalışmaları sona erdi. Selçuklular döneminden kalan 726 yıllık caminin restorasyonu için 298 bin YTL harcandığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004