Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dünyanın dört bir yanında Mevlânâ’ya büyük ilgi var

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla, ‘’Mevlânâ Yılı’’ kutlamaları kapsamında ABD’de düzenlenen ‘’Konya ve Mevlânâ’’ konulu prog-ramlara Pakistan’da devam edilecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlânâ’nın doğumunun 800. yıldönümü dolayısıyla UNESCO’nun 2007’yi Mevlânâ Yılı ilân etmesinin ardından belediye olarak Mevlânâ ve Konya’nın tanıtıldığı yurt dışı programları düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Bu programlara 2007’den önce başladıklarını ve 2007’de devam ettiklerini belirten Akyürek, ABD’de Chicago, Iowa, Mineapolice, Medicine ve Columbus’da toplam 6 program düzenlendiğini ve büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Bu programlara Pakistan’da devam edeceklerini bildiren Akyürek, şunları kaydetti: ‘’Pakistan’ın başşehri İslamabad’da 2 bin kişilik Convention Centre’da, Pakistan hükümeti üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla program düzenlenecek. Aynı program Karaçi ve Lahor şehirlerinde tekrarlanacak. ABD’de olduğu gibi, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Pakistan’da da sema ve konser programı sunacak. Konya ve Mevlânâ anlatılacak. Programlarda, uygun olan salonlarda kurulan Konya stantlarında Urduca ve İngilizce kitap ve CD’ler yer alacak.’’

Akyürek, sema ve konser programlarının yer aldığı bu faaliyetlerin 2007’de Avrupa’nın 35 şehrinde de gerçekleştirileceğini söyledi. Bu programlarla amaçlarının 2007 yılında Konya’nın ve Mevlânâ’nın bütün dünyada tanınmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Akyürek, ‘’Etkinlikler Konya’ya gelen ziyaretçi sayısını da artıracak, ülke turizmine katkıda bulunacaktır’’ diye konuştu.

/ KONYA

27.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çocuklar Türkiye'yi boyayarak tanıyacak

  Sümer Ezgü’den türkü şöleni

  Oscar sahiplerini buldu

  Avanos’tan dünyaya çanak müzik aleti ihracatı

  Bilim Allah’ı ispatlıyor

  Osmanlı figürlerini seramiğe işliyor

  Dünyanın dört bir yanında Mevlânâ’ya büyük ilgi var

  Anadolu ve Macar yemekleri yarıştı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004