Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Nokta dergisine ‘günlük’ baskını

Andıç ve darbe günlüğünü sayfalarına taşıyan Nokta dergisine polis baskın düzenledi. Sorularımızı cevaplayan derginin editörü Alper Görmüş dergi binasına yapılan polis baskınının Nokta Dergisinin habercilik çizgisinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını ifade etti.


Gerginlik ideolojik amaçlı

STK’lar cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde herkesi millet iradesine saygılı olmaya çağırıyor. Cumhurbaşkanının hangi usulle seçileceğinin anayasada

Üniversiteler milletle barışmalı

Akademik Dayanışma Araştırma ve Geliştirme Vakfı Başkanı ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, üniversitelerin halkın değerleri


  Hukukçular: Cumhurbaşkanlığı seçimleri mahkemeye gitmez

Bazı hukukçu örgütlerince yapılan açıklamada, cumhurbaşkanı seçimine dair kararın, Anayasa Mahkemesinin görev ve yetkisi içerisine girmediği ifade edildi. Tüm Hukukçular Birliği Derneği Genel Başkanı Murat Alparslan, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin toplantı yeter sayısı ve karar yeter sayısı konusunda yapılan farklı yorumların bilgi kirliliğine yol açtığını söyledi.


  Gerilim lobisi kaybetti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın daha sert açıklama yapmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, aynı gazetenin yazarlarından Emin Çölaşan’ın, Büyükanıt’ın açıklamalarından tatmin olmadığını söylediğini aktardı. Yeni Şafak’tan Mehmet Ocaktan ise, “gerilim lobisinin son umudunu da yitirdiğini” yazdı.


  Büyükanıt'a suç duyurusu

Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.


  Öğrenciye ‘miting tehdidi’

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Şahin Kayaduman, bazı üniversite hocalarının mitinge katılmak istemeyen öğrencileri tehdit ettiğini ileri sürdü.


  İHL çözülür, yeter ki geri adım atılmasın

Siyasî iktidarın, imam hatip liselerinin önünü açmak için girişimleri olduğunu fakat YÖK ve silâhlı kuvvetler gibi bazı kurumların tepkisiyle geri adım attığını hatırlatan Araştırmacı İrfan Bozan, “Türkiye’nin önündeki sorunlardan en kolay çözebileceği sorun bu. Yeter ki iyi niyet gösterilsin, bunun sorun olduğu kabul edilip çözüm yolunda adımlar atılsın” dedi.


  YÖK statüsünü koruma derdinde

AKP Erzurum Milletvekili ve Millî Eğitim Komisyonu Üyesi Ömer Özyılmaz, YÖK’ün çağdaş anlamda bilgi üretimi istemediğni savunarak, “Günlük siyasî ortama nasıl müdahale yaparız, mevcut stakomüzü nasıl koruruz, YÖK bunun derdinde” dedi.


  Balkanlara Mevlânâ çıkarması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen, UNESCO'nun 2007 yılını Mevlânâ yılı ilan etmesinin Türkiye'nin tanıtımına da birçok katkı sağlayacağını belirterek, "Mevlânâ'nın konumundan istifade ederek Türkiye'yi, Türkiye'nin de konumundan istifade ederek Mevlânâ Celaleddin Rumi'yi tanıtacağız" dedi.


  Kalpazanlıkta artış var

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerinin geçen yıl kalpazanlara yönelik operasyonlarda 5 bin 513 kişi gözaltına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığınca yayınlanan rapordan derlenen bilgilere göre, sahte para basımında geçen yıl bir önceki yıla oranla artış meydana geldi.


  Konya’da zincirleme kaza

Konya’da iki kamyon ve bir otobüsün çarpıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.


  Ünlü bilimadamı: Evet, Allah var

Big Bang teorisini savunan en ünlü bilim adamlarından Dr. Brian Cox, “Ben Allah’a inanıyorum; inananların daha güçlü olduklarını düşünüyorum” diye konuştu.


  Kozan barajında susuzluk

Adana’nın Kozan ilçesindeki sulama amaçlı Kozan barajında son yıllardaki kuraklık sonucu yeterli miktarda su tutulamaması sebebiyle çok yıllık bitkiler dışındaki tarım arazilerine bu yıl da su verilemeyeceği bildirildi.


  Yenilenebilir enerji, hayal değil, gerçek

Yenilenebilir enerjinin hayal değil, büyük ölçekte uygulanabilir bir hedef olduğu belirtildi. Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Hilal Atıcı, Türkiye’nin devasa yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği potansiyeli açısından dünyanın en şanslı ülkelerinden biri olduğunu söyledi.


  Gençlerden atık pil projesine tam destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin atık pil toplama projesine gençler büyük destek veriyor. Atık pillerin çevre ve insan sağlığına yönelik tehlikelerini bilen gençler topladıkları pilleri atık kutularına bırakıyor.


  Sosyal markete öğrenci desteği

Havran Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, fakir ve muhtaçlara destek amacıyla başlattığı sosyal markete öğrenciler de destek veriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004