Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Resulullah’ın (asm) en güzel tarifi Risâle-i Nur’dadır

Kâinatın nuru Hz. Muhammed’in (a.s.m) doğumunun 1436. yıldönümü münasebetiyle Yeni Asya Hatay/Antakya temsilciliği tarafından “Kutlu Doğum Haftası” çerçevesinde organize edilen “Bediüzzaman Said Nursî’nin Dilinden Hz. Muhammed (asm)” isimli konferans, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Çevre illerden de izleyicilerin katıldığı konferansı gazetemiz yazarlarından Sami Cebeci sundu.

Sunuculuğunu Barbaros Balaban’ın yaptığı program, Hafız Mehmet Doğruöz’ün Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen Recep Bayraktaroğlu; öncelikle Yeni Asya’nın tarihsel sürecinden bahsederek, kuruluşundan bu yana fikirlerinden taviz vermediğini, Risale-i Nur’un naşir-i efkârı olma özelliğini taşıdığını dile getirdi. Ardından konferansı sunmak üzere Sami Cebeci kürsüye davet edildi.

Kâinat’ın yaratılış sebebi Resulullah’tır (asm)

Sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan Sami Cebeci, konuşmasına Resulullah’ın anlatmakla bitmeyeceğini dile getirerek başladı ve şunları aktardı: “Peygamberimizle alakalı Asr-ı Saadetten günümüze kadar yüz binlerce kitap yazıldı. Hz. Muhammed’i (asm) herkes kendilerince anlattılar. Peygamberimizi asrımızın büyük İslam Âlimi Bediüzzaman Said Nursî de anlattı. Fakat o biraz daha farklı anlattı. Onun anlattığı tarz, beşeriyet cihetini pek fazla ele almadan, Risalet cihetiyle onu anlatmaktır. Resulullahın Risalet cephesi, beşeri cephesinden çok yüce bir konumdadır. Bu bakımdan; Peygamberimizi anlatan herkesten olduğu gibi, Bediüzzaman’dan da Allah razı olsun inşallah” dedi.

En güzel tarifi Bediüzzaman yapmıştır

Resulullah’ın açıklandığı ve anlatıldığı kitaplardan, onun tarifinin yapıldığı en güzel kitabın Risale-i Nur ve tarifini en güzel yapanın da Bediüzzaman olduğunu açıklayan Cebeci; “Şimdiye kadar Resulullah ile alakalı pek çok kitap okudum fakat Risale-i Nur kadar güzel şekilde anlatanına rastlamadım. Bediüzzaman’ın Resulullahla ilgili şöyle bir örneği var: ‘Anlaşılmaz bir kitap, muallimsiz olsa, onu ders verecek bir hoca olmasa, manasız bir kâğıttan ibaret olur. İşte bu muazzam kâinat kitabının da ne anlattığını bize anlatıp, öğretecek Hz. Muhammed (a.s.m) gibi bir muallim-i ekber olmasaydı bu kâinat da anlaşılmaz bir kitap durumuna düşecekti.’ Bu sebeple Allah (c.c) ferman ediyor: ‘Sen’i yaratmasam âlemleri yaratmazdım’ diyor” sözlerini beyan etti.

Hz. Muhammed (a.s.m)

olmadan kâinat ayakta duramaz

Konuşmasının devamında Resulullah’ın bazı mucizelerine ve hayatından güzel aklakına dair örneklere de değinen ve bunları da Hadis, Ayet-i Kerim ve Risale-i Nur’dan anekdotlarla dile getiren Sami Cebeci, Sünnet-i Seniyye’ye ittibanın da önemini dile getirerek konuşmasına nihayet verdi.

Sami Cebeci’nin ardından Yeni Asya Production’un hazırladığı ve Senai Demirci’nin seslendirdiği “Kâinatın Mayası Muhabbet” isimli sinevizyon gösterisi sunuldu ve izleyicilerin büyük beğenisini aldı. Program çıkışında da Yeni Asya Neşriyat’ın kitapları satışa sunuldu.

Cemil YÜZER

26.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Resulullah’ın (asm) en güzel tarifi Risâle-i Nur’dadır

  Tek bir Türkçe yok

  Tıp medresesi restore ediliyor

  “Sinema kârlı bir yatırım”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004