Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’den sinsi plan

ABD’nin Irak’ta çözüm amacıyla BM’yi devreye sokmak istediği öne sürüldü. İngilizlerin Guardian gazetesinin yazdığına göre, Amerikan yönetimi Irak’taki askeri varlığını zamanla azaltabilmek için BM Güvenlik Konseyi, Japonya, AB üyeleri ve Irak’ın komşularına daha fazla rol verilmesini öngören plan hazırladı.


Amerikalı temsilciler: Irak’ı biz mahvettik

Amerikan Temsilciler Meclisinin Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Tom Lantos, Irak’ın yeniden yapılandırılması çalışmalarında kötü idare konusunda Bush

Eski Mücahidler Taliban saflarına katılıyor

Afganistan’da ABD ordusu ve NATO’nun sürdürdüğü operasyonlarda ölen sivil sayısını artması, Taliban’ın kendisine yandaş ve savaşçı toplamasını kolayla


  Fetih’den, Fethü’l İslâm’a müdahale

El Fetih’in Lübnan’daki lideri Sultan Ebul Aynain, hareket olarak, Filistin mülteci kampı Nahr El Bared’i mesken tutan El Fetih El İslam’ı ortadan kaldırmak için askeri müdahaleye hazır olduklarını bildirdi.


  ABD savaş gemileri Körfez’de

Amerikan donanmasına ait 9 savaş gemisinin Basra Körfezine girdiği bildirildi. Amerikalı yetkililer, Irak’ın 2003 yılındaki işgalinden bu yana Amerikan donanmasının bölgedeki en büyük mevcudiyetini teşkil eden hareketlenmenin nedeni olarak bölgede eğitim yapılacak olmasını gösterdi.


  Amerikalı Müslümanlar: Terör saldırıları kabul edilemez

Amerika’da yapılan bir araştırma, ülkede yaşayan Müslümanların ezici bir çoğunluğunun El Kaide örgütünün kullandığı taktiklere karşı olduğunu ortaya çıkardı. Amerikalı Müslümanlar, terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirtiyorlar.


  Iraklı çocuklar zor durumda

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF, Irak’ta çocukların durumlarının kritik bir noktada olduğunu bildirdi.


  Üç semavî dinden ABD Kongre’sine “küresel ısınma” uyarısı

İklim değişikliğine yol açmanın aynı zamanda “moral ve manevi bir konu” olduğunu belirten Hıristiyan, Müslüman ve Yahudi din adamları, ABD Başkanı George Bush’u ve ABD Kongre’sini bu konuda harekete geçmeye çağırdı.


  Uzayda Avrupa Birliği

27 AB üyesiyle Norveç ve İsviçre, ortak uzay politikasına sahip oldu. AB dönem başkanlığınca Brüksel’de yapılan açıklamaya göre, 29 Avrupa ülkesi, uzay alanında tarihte ilk kez ortak politika kabul etti.


  Ayn el Hilve’den Nehr el Bared’e destek

Lübnan’daki en büyük mülteci kampı Ayn El Hilve’de yaşayan Filistinliler, Lübnan ordusuyla savaşan Fethülislam örgütüne yardım için “cihat grupları” oluşturulacağını açıkladılar.


  Amerikan işbirlikçilerine vize kıyağı

ABD Temsilciler Meclisi, Amerikalılar ile işbirliği yaptıkları için tehlikede olan daha çok sayıda Afgan ve raklı tercümana vize verilmesini kabul etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004