Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sezer'den beklenen veto

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanının 5+5 formülüyle halk tarafından seçilmesini de öngören anayasa değişikliğini TBMM’ye iade etti.


Askeri harekât sonuç vermez

Ulus’taki menfur saldırının ardından gündemin ilk sırasına oturan Kuzey Irak’a operasyon tartışmaları sürüyor. Irak’a yapılacak bir sınır ötesi harekâ

Ağar: Önce sınırlarına hakim ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, CNN Türk’te katıldığı Ankara Kulisi’nde, Kuzey Irak’la ilgili bir soru üzerine, “Türkiye’nin dışında diyorlar, ama sen


  Din hürriyeti temel hak

Alman parlamentosundaki Türk milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin, “Din özgürlüğü temel hakkı pazarlık konusu edilemez; bu aynı zamanda din ve devlet işlerini ayrı tutan hukuk devleti için de geçerlidir” dedi. Keskin, Almanya’da yaşayan Müslümanların büyük çoğunluğunun, din ve devleti ayrı tutan bir İslâm anlayışına sahip olduğuna dikkat çekti.


  Mazlum-Der: Cezalar din özgürlüğüne müdahale

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı M. Halit Çelik, Kutlu Doğum Haftası faaliyetlerine ilişkin yapılan disiplin cezalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu cezalandırma doğrudan din özgürlüğüne müdahaledir. Herkes dilediği dine inanabilir ve onun gereklerini yerine getirebilir. Bu önemli günlerde kutlama programı ve dinin tebliğini de içine alan bir özgürlüktür” dedi.


  Belçika’nın AB desteği sürüyor

Belçika Başbakanı Guy Verhofstadt, Türkiye’nin AB üyeliğine en başından beri destek verdiğini belirterek, ‘’Müzakerelerin devam etmesi talebimi hala koruyorum’’ dedi.


  Düşünce için buluştular

Düşünce Özgürlüğü Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Düşünce Özgürlüğü için 5. İstanbul Buluşması katılımcıları dün biraraya geldi. Katılımcılar bugün ve yarın Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde ifade özgürlüğünü ve ona yönelik tehditleri konuşacak.


  Manisa’da feci kaza

Manisa-İzmir karayolu Sabuncubeli mevkisinde, yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 8 kişinin öldüğü, 13’ü ağır, 32 kişinin yaralandığı bildirildi.


  Trafik kazaları terörden beter

Polis sorumluluk bölgesinde geçen hafta meydana gelen trafik kazalarında 93 kişinin öldüğü bildirildi.


  Yargıya güven aşınmaya başladı

Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nce her yıl yayımlanan Yolsuzluk Algılama Endeksinde Türkiye ilerleme kaydetti. Örgütün 2005 yılı için yaptığı sıralamada 65. sırada olan Türkiye, 2006 yılında 60. sıraya yükseldi.


  Demiryoluna bomba

Bingöl’ün Genç ilçesi Suveren İstasyonu yakınlarında, terör örgütü tarafından demiryoluna yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu, yük treninin 7 vagonu raydan çıktı.


  Yerköy-Kayseri hattı ulaşıma açıldı

Nevşehir’in Kozaklı İlçesi yakınlarında yük treninin devrilmesi sonucu kapanan Yerköy-Kayseri hattı ulaşıma açıldı.


  DYP kongresinin durdurulmasına ret

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, DYP’nin 8. olağan büyük kongresinin iptali talepli dâvâda, Pazar günü yapılacak DYP 2. Olağanüstü Büyük Kongresinin “ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması” talebini reddetti.


  Son sınıflara erken tatil

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS’ye girecek lise son sınıf öğrencilerinin yanı sıra OKS’ye girecek ilköğretim son sınıf öğrencilerinin de sınavdan bir hafta önce izinli sayılacaklarını bildirdi.


  Okullar kapanmadan tarlaya gidiyorlar

Bitlis’in Güroymak ilçesinde yaşları 8-16 arasında değişen çocuklar, okul bitmeden tütün tarlalarında çalışıyor.


  Velilere altın öğütler

ÖSS’de başarı için, velilerin, çocuklarının sınav salonunu önceden görmesini sağlaması, stres oluşturmamak için birkaç gün öncesinden itibaren sınav konularının konuşulmasının bırakılması, olumsuz davranışlarına karşı daha anlayışlı olunması ve üniversite adayının küçük hediyeyle mutlu edilerek motive olmasının sağlanması gerektiği bildirildi.


  Salihli’de şiddetli sağanak yağış

Manisa’nın Salihli ilçesinde yaklaşık 2,5 saat süren sağanak yağışta, 2 ev, birçok dam ve bahçe duvarının yıkıldığı, park halindeki araçların su altında kaldığı bildirildi.


  Yağmur bekleyen çiftçiyi dolu vurdu

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde ‘’yağmur bekleyen çiftçiyi, dolunun vurduğu’’ bildirildi. Alaşehir’de yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışının, Çarıkbozdağ, Bahçeli, Bahadır köylerinde kiraz, Belenkaya, Şahyar, Delemenler köylerinde ise üzüm bağlarını yüzde 70-80 oranında etkilediği belirtildi.


  Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı

Şırnak’ta terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan askerler memlekelerinde törenle toprağa verildi.


  CHP’den Anayasa Mahkemesi’ne başvuru

CHP, tıp alanında bazı düzenlemeler içeren 5614 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı.


  Yılmaz, DP’den bağımsız adaylığa sıcak

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, bir partiden aday olmayacağını, ancak DP’den bağımsız olarak adaylık teklifi gelmesi halinde onlara yardım edememezlik etmeyeceğini söyledi.


  Eraslan, istifa etti

DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, partisinden istifa etti. Eraslan, TBMM Başkanlığına gönderdiği istifa dilekçesinde, cumhurbaşkanı seçimlerine katılması sebebiyle DYP’nin hakkında kesin ihraç talebiyle disipline sevk kararı aldığını ve kendisiyle diyaloğu fiili olarak kestiğini belirtti.


  Fetih kutlamaları erken başladı

Fetih Kutlamaları’nda 10 bin kişiye mehter konseri eşliğinde Osmanlı pilavı ikram edilecek.


  Canı sıkılan TV izliyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Radyo Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Cereci yönetiminde, iletişim eğitimi gören öğrenciler tarafından 21 ilde yaşayan televizyon izleyicileriyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada, televizyon alışkınları, ülkenin sosyokültürel yapısına da yansıyan davranışları, sevilen ve sevilmeyen yüzlerini gibi ilginç sonuçlar ortaya çıkartıldı.


  Ankaralılara tasarruf çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın su sıkıntısı ile ilgili olarak, ‘’Israrla Ankaralıların tasarruf etmelerini istiyorum. Tasarrufu herkes kendine göre bulacak, icat edecek, uygulayacak’’ dedi.


  Yazarımız Özcan’a ödül

Burç Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nin düzenlediği “Yılın iletişimcileri” yarışmasında gazetemizin yazar ve Dış Haberler Müdürü Mustafa Özcan’a ‘yılın dış politika yazarı’ ödülü verildi.


  İHH, Afrika’ya ışık saçıyor

Afrika başlatılan ‘Katarakt Kampanyası’ çerçevesinde görme sorunu yaşayan yüzlerce kişi, ameliyatla, gözlük ve ilâç tedâvileriyle ışığa kavuşturuldu.


  Çocuk sahibi olmak isteyenlere tavsiyeler

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Günhan Erdem, çocuk sahibi olmak isteyen anne ve babaların hamilelikten 6 ay önce sıkı bir diyete girmeleri halinde sağlıklı çocuklar yetiştirebileceklerini söyledi.


  Sıcaklar uykunuzu kaçırmasın

Sağlığın göstergesi kabul edilen uyku ile ilgili sorunların yaz döneminde yoğunlaştığı, ancak, gelişen tıp imkânları sayesinde teşhis ve tedavisinin mümkün olduğu bildirildi.


  Öğretmene cips, kola yasağı

Edirne’de özel bir ilköğretim okulu, öğrencilere iyi örnek olması amacıyla, okul içinde, öğretmenlerin cips yemesine, kolalı içecek ve sigara içmesine yasak getirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004