Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

DYP DP oldu

DYP 2. Olağanüstü Büyük Kongresinde Demokrat Parti’nin DYP’ye katılımı onaylandı. Başka partilerin kabulü için de Genel İdare Kuruluna yetki verildi. Kongrede, isim ve amblem değişikliği ile GİK üyelerinin sayısının artırılmasına ilişkin tüzük komisyonu da oluşturularak, DYP DP ismini aldı.


Yamalı bohçaya döndü

TOBB Genel Kurulunda konuşan Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, 1982 anayasasının miadını doldurduğunu söyledi. Anayasanın, yapılan çok sayıda değişiklikler

42 milyon kayıtlı seçmen var

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, yaklaşık 41 milyon Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numarası belirlenmiş oy kullanabilir seçmen olduğunu 1,5 mily


  Erdoğan: Demokratik istikrar yoksa, huzur da yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratik istikrarın olmadığı bir ortamda gelişme, kalkınma, huzur ve güvenin de olmayacağını belirterek, ‘’Demokratik istikrardan kastımız, Türkiye’nin rotasından çıkmadan büyük yürüyüşünü sürdürmesidir. Bu yol, büyüme, kalkınma, refah ve adalet yoludur. Bu yola taş koyan, millet iradesinin önüne taş koymuştur’’ dedi.


  Kostas Karamanlis, üyelik desteğini yineledi

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine desteğini yineledi.


  Swoboda: Türkiye ile farkımız özgürlük

AP Sosyalist Grup Başkanı Avusturyalı Parlamenter Hannes Swoboda, “Türkiye’de kadının başını örtmesi laik sisteme saygısızlık olarak algılanıyor. Türkiye ile aramızdaki fark bu” dedi.


  İzmir’i kana bulacayacaklardı

İzmir’de jandarmanın düzenlediği operasyonda 10 kilogram plastik patlayıcı, 15 el bombası, 2 kalaşnikof tüfek ve ruhsatsız 2 tabanca ile yakalanan terör örgütü PKK üyesi 2 kişinin eylem hazırlığı içinde olduklarının belirlendiği öğrenildi.


  Topluma korku enjekte ediliyor

Yayıncı Ragıp Zarakolu, topluma korku havasının enjekte edildiğini ifade ederek diğer taraftan da başlarını örttüğü için insanlara işkence edildiğini söyledi.


  Sağlıkta yatırımlar azaldı

Türk Sağlık-Sen tarafından hazırlanan ‘’Sağlık Harcamaları Raporu’’nda, ‘’Sağlık Bakanlığı kamuda en çok alım yapan ve en çok ihaleye çıkan ikinci kurum olmasına rağmen sağlıkta yatırımlar azaldı’’ denildi.


  Bölünmüş yol uzunluğu 10 bin kilometreyi aştı

Devlet ve il yollarındaki toplam bölünmüş yol uzunluğu, 2003-2006 yılları arasında yapılan çalışmalar sonrası 10 bin 681 kilometreye ulaştı.


  Mermer ocağında göçük: 3 ölü

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir mermer ocağında, yaklaşık 100 tonluk mermer kütlesinin işçilerin üzerine göçmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.


  Şehre göç toplumun dokusunu bozuyor

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Altındağ, Şanlıurfa’da intihar oranının hızlı nüfus artışı ve göçe bağlantılı olduğunu söyledi.


  Projeleriyle Avrupa'ya açıldılar

İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı Çırpı beldesinde bulunan, imkânları son derece kısıtlı bir ilköğretim okulunun öğrencileri, AB tarafından onaylanan projeleriyle dünyaya açıldı.


  Emniyet, uyuşturucu avında

Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele eden güvenlik güçlerinin, 2004 yılında 25 AB ülkesinde ele geçirilen toplam eroin miktarı kadar eroin yakaladığı, 1984 yılından bu yana, terör örgütleriyle bağlantılı olan 333 uyuşturucu madde kaçakçılığı olayında, 3 ton 710 kilogram eroin, 4 ton 305 kilogram bazmorfin ve 710 kilogram kokain ele geçirildiği bildirildi.


  51 hafız icazet aldı

Manisa’nın Akhisar ilçesi Hilaliye Kur’ân Kurslarının 32. mezuniyet töreni yapıldı Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Akhisar’daki erkek ve kız Kur’ân kurslarında eğitimlerini tamamlayan 26’sı kız 25’i erkek 51 hafız törenle icazetlerini aldı.


  Doğu’da 2006’da 60 kişiyi yıldırım çarptı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde geçtiğimiz yıl içerisinde 60 kişinin yıldırım çarpmasına maruz kaldığı ve bunların çoğunun kırsal kesimde yaşayanlar olduğu belirtildi.


  Isınma kuşları etkiliyor

Küresel ısınma sebebiyle sulak alanların azalması özellikle kuşları olumsuz etkiledi. Yaşanan ısınma ve yağış azlığı sebebiyle su rezervlerinin azalması büyük şehirlerde özellikle kuşları olumsuz etkiliyor.


  Kâğıt kadar ince TV ekranı

Televizyonlar, cep telefonları ve diğer teknoloji cihazları için en ince ekran üretme yarışında Sony, geliştirdiği kâğıt gibi ince ve görüntünün gösterildiği anda bile bükülebilen ekranla öne geçti. Sony’nin web sayfasında da tanıttığı 2,5 inç (yaklaşık 5 cm) genişliğindeki yeni ekranın kalınlığı sadece 0,3 mm.


  Ekmeğini taştan çıkaran köy

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Hisar köyünde 6 ay önce andezit taşı fabrikası kurulunca, daha önce işsizlik sebebiyle göç veren köy, şimdi göç almaya başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004