Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Özgürlükleri savunmaya yüreği yeten bizden başka parti yok

“Başörtüsü namusumuzdur” diyen AKP’yi söylediklerinin arkasında duramamakla eleştiren DP lideri Ağar ise şöyle konuştu: “Benim partimin dışında hakları ve özgürlükleri savunmaya yüreği yeten hiçbir parti yok. Cumhuriyetin gücü başörtülü evlatlarını da, başörtüsüz evlatlarını da yan yana, aynı sırada oturtur. Hepsi bizim evlatlarımız. Bu millet din ve vicdan özgürlüğünün, ‘Elhamdülillah Müslümanım’ diyebilmenin rahatlığını demokrat iktidarlarla hep yaşadı. Milletin değerleri üzerinden hiç kimseyi kavga ettirmeyeceğiz.”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, ‘“Benim partimin dışında hakları ve özgürlükleri savunmaya yüreği yeten hiçbir parti yok. Cumhuriyetin gücü başörtülü evlâtlarını da başörtüsüz evlâtlarını da yan yana, aynı sırada oturtur. Hepsi bizim evlâtlarımız’’ dedi.

Ağar, partisince Çağlayan Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, hükümeti eleştirerek, ‘’milletin oylarıyla iktidara gelenlerin millete sırtını döndüğünü ve güç odaklarına sırtını dayadığını’’ ifade etti. ‘’Milletin hükümete güvendiğini ama hükümetin milletine güvenmediğini’’ öne süren Ağar, iktidarın milletin yaptırdığı dev eserleri satıp faiz ödediğini kaydetti.

Ağar, iktidara geldiklerinde İstanbul’da ortaya koyacakları projelerle 500-700 bin kişiye iş imkânı sağlayacaklarını ifade ederek, Türkiye’yi, Balkanların ve Orta Doğu’nun, Asya cumhuriyetlerinin güveneceği, sırtını dayayacağı bir merkez haline getireceklerini anlattı. Mehmet Ağar, ‘’Bunlar, şerefli Türk tarihini bilmiyorlar. Replik okumaktan fırsat bulamamışlar. Birileri Atatürk’ün ardına sığınıyor, birileri iple, sehpayla uğraşıyor. Ben, ‘İstanbul’un müdafaası Bosna’da başlar’ diyorum. Bunu anlayamayan Türkiye’de iktidar olamaz. Yozgat’ın istihkâmının neden Musul’dan kazıldığını anlattığımda onu da anlamadılar. Türkiye Cumhuriyeti bütün bu bölgelerin barışçı lideri olacak’’ diye konuştu.

İktidarın, içinden çıktığı mahallelerin insanlarını beğenmediğini, Okmeydanı ve Kasımpaşa’da evlerin yanı sıra kurs binalarını da yıktığını belirten Ağar, ‘’Siz o binayı yıkmadınız, siz gönül mihraplarını yıktınız’’ dedi.

İktidarın millî ve manevî değerlerin üzerinden siyaset yaptığını ifade eden Ağar, konuşmasına, ‘’Söylediklerinin arkasında duramadın. Bel kemiğin zayıf. ‘Başörtüsü namusumuzdur’ diye gezdin, sonra saatte 300 kilometre hızla faciaya çevirdiğiniz uyduruk hızlı treninize bindiniz ve kaçtınız. Dünyada normal trenin adını hızlı tren koyup, sür’atini artırıp raydan çıkaran başka bir iktidar yoktur’’ diye devam etti.

Partisinin dışında hakları ve özgürlükleri savunmaya yüreği yeten hiçbir parti bulunmadığını belirten Ağar, ‘’Cumhuriyetin gücü başörtülü evlâtlarını da başörtüsüz evlâtlarını da yan yana, aynı sırada oturtur. Onlar bizim kadınlarımız. Bu ülkenin insanını, kadının başörtüsü üzerinden böleceklerin karşısında Mehmet Ağar var. Hepsi bizim evlâtlarımız’’ dedi.

Ağar, milletin mübarek millî ve manevî değerlerinin yanında benimsediği Cumhuriyet’in modern değerleri bulunduğuna da dikkati çekerek, şunları söyledi:

‘’Millete kimse akıl satmasın. Birileri manevî değerlerimizin muhafızlığına soyunmuş, birileri Cumhuriyet’in değerlerine, Cumhuriyet’in muhafızlığına soyunmuş. Cumhuriyet seçime girmiyor. Cumhuriyet 1923’te oylandı, bitti. Seçime Halk Partisi giriyor. Yüreğiniz varsa onu söyleyin. Devletimizin kurucusu Atatürk’ün, Cumhuriyet’in arkasına saklanıp siyaset yaptırmam sizlere. Seçime Cumhuriyet değil, Halk Partisi ve genel başkanı giriyor. Birileri de milletin manevî değerlerinin, müşterek değerlerinin muhafızlığına soyunmuş. Bu milletin hiç kimsenin akıl hocalığına ihtiyacı yok. Bu millet din ve vicdan özgürlüğünün, ‘elhamdülillah Müslümanım’ diyebilmenin rahatlığını demokrat iktidarlarla hep yaşadı. Bunun için AK Parti’nin aklına ihtiyacı yok. Bu millet demokrat iktidarlarda kardeşliği, birlikteliği, modernleşmeyi, kalkınmayı, zenginleşmeyi, zenginliği adalet içinde paylaşmayı yaşadı. Onun için milletin değerleri üzerinden hiç kimseyi kavga ettirmeyeceğiz.’’

Kan üzerinden siyaset yapmayın

Ağar, Türkiye’de birilerinin ip alıp vererek, birbirlerine ‘siyasî terörist’ diyerek siyaset yaptığını dile getirerek, ‘’Kan üzerinden, can üzerinden siyaset yapmayın dedim’’’ diye konuştu.

Birilerinin seçim meydanlarında cumhurbaşkanlığı seçiminin arkasına sığındığını ifade eden Ağar, ‘’Şimdi ‘uzlaşma arayacağız’ diyor. Vaz mı geçti şimdi dindar cumhurbaşkanından? Allah bilir, millet bilir, din iman kimdedir. Bu ülkede inanç üzerinden siyaset yapılamaz. Bırakın bu işleri’’ şeklinde konuştu.

/ İSTANBUL

16.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hem sel, hem de kuraklık

  Ağar: Özgürlükleri savunmaya yüreği yeten bizden başka parti yok

  Erdoğan: Başörtüsü için söz verdiğimi kimse ispat edemez

  Milletvekilleri veda ediyor

  Demokrasinin ve özgürlüklerin önü açılmalı

  Dış politikada başarı ehil kadrolardan geçer

  Belirsizlik uzamasın

  AB fonları daha etkin kullanılacak

  Emniyetten, terör haberleri uyarısı

  Yakıt deposunda elim kaza: 4 ölü

  Kapıkule’de TIR kuyruğu

  Engelli çocuklara yunus terapisi

  Kalsiyum için D vitamini şart

  Yalnız yaşlılar ilâca daha fazla bağlı

  Kaşar Festivalinde renkli görüntüler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004