Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

VATANDAŞLARDAN YOĞUN İSTEK

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, yaşanan kuraklık sebebiyle yağmur duâsı yapılması için il ve ilçe müftülüklerine her hafta yüzlerce e-mail, faks, telefon, dilekçe ve yüz yüze görüşmelerde talepler geldiğini ifade ederek, “Bir anlamda duâ programları organize etmemiz istenmektedir” diye konuştu.

Çağrıcı, yaşanan kuraklık sebebiyle yağmur duâsı yapılması için il ve ilçe müftülüklerine her hafta yüzlerce e-mail, faks, telefon, dilekçe ve yüz yüze görüşmelerde talepler geldiğini söyledi.

Su kıtlığı ve su tasarrufu konusunda İstanbul Müftülüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Çağrıcı, küresel ısınma ve benzeri sebeplerle Türkiye’de ciddî bir kuraklık yaşandığına dikkat çekti. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi nüfusu yoğun olan şehirlerde bunun önemli tesirlerinin olacağının görüldüğünü belirten Çağrıcı, kendilerinin de bazı kurum ve vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak vaaz ve hutbelerde vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları telkininde bulunduklarını ifade etti. Su tasarrufu ile ilgili birini kendisinin kaleme aldığı iki adet hutbenin camilerde çeşitli zamanlarda okunduğunu ve cemaatin bilgilendirildiğini söyleyen Çağrıcı, “Su tasarrufu konusunda yurttaşlarımızın özenli davranması hem toplumsal bir görev, hem de yüzlerce âyet ve hadisin gerektirdiği dinî bir ödevdir” dedi.

İslâm dininin tutumlu olmaya ve tasarruflu davranmaya büyük önem verdiğini hatırlatan Çağrıcı, “Peygamberimiz ‘Irmaktan abdest alıyor olsanız bile abdest suyunuzu ölçülü kullanın’ diyor. Bu bir zihniyet, tutum, nimete saygı meselesidir. ‘Ne kadar çok şey varsa kullanırım, harcarım’ anlayışı İslâmî edebe, ahlâka uygun değildir” şeklinde konuştu. Sıcak ve kurak havalar sürdükçe vatandaşların din görevlilerinden yağmur duâsı beklentilerinin arttığını da dile getiren Mustafa Çağrıcı, “Gerek İstanbul İl Müftülüğüne, gerekse ilçe müftülüklerine kuraklık sebebiyle yağmur duâsı yapılması yönünde vatandaşlardan çok sayıda talep geliyor. Bir anlamda duâ programları organize etmemiz istenmektedir. Zaten ilçe müftülüklerimize gelen talepler önemli ölçüde karşılanıyor” dedi.

Kulun her türlü ihtiyacını Allah’a arz etmesi, sıkıntılarını O’na sunması ve O’ndan yardımını, rahmetini, bereketini dilemesinin bir kulluk ödevi, Allah’a karşı edebi ve terbiyesi olduğuna da belirten Çağrıcı, duâ taleplerini ilçe müftülükleri kanalıyla yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Çağrıcı bugün de bazı müftülükler tarafından yağmur duâları yapılacağını dile getirdi.

/ İSTANBUL

03.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Baykal’dan çatışma mesajlarına devam

  VATANDAŞLARDAN YOĞUN İSTEK

  Muzaffer Arslan vefat etti

  ÖSS tercihinde son gün

  İstanbul’un su sorunu yok

  İklim değişikliği küresel dert

  Tasarruf için 39 cezaevi kapatıldı

  Ankara’da konuşulan Çankaya senaryoları

  Talat: Papulyas’ın şartı kabul edilemez

  MEB bilgi güvenliğine hazırlanıyor

  Basının dağlar gibi derdi var

  Başörtüsü mezara kadar süren bir dinî vecibedir

  Yeni Meclis'i yoğun bir dönem bekliyor

  Vekiller, odalarına yerleşiyor

  Gözler, YAŞ’ta

  Medya okur yazarlığı çocuklarımızı kurtarır

  Mağdur edilen çalışanlar yeni hükümeti bekliyor

  OKS sonuçları açıklanıyor

  Susuzluğa karşı seferberlik

  Çocuğa şiddet oranı yüzde 40

  Zonguldak’ı su bastı

  Necaşi’nin ülkesine su kuyuları


 Son Dakika Haberleri