Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Görüş

Zico'nun elinde iki takımlık kadro var

Fenerbahçe yeni sezona Tuncay Şanlı, Rüştü Reçber, Mehmet Yozgatlı ve Serkan Balcı gibi yıldız oyunculardan yoksun başladı. Onların yerlerine Colin Kazım, Gökçek Vederson, Ali Bilgin, İlhan Parlak gibi genç isimler transfer edildi. Ayrıca kadroya dünyaca ünlü yıldız Roberto Carlos da monte edildi. Teknik Direktör Zico, İstanbul Büyükşehir Belediye, Anderlecht ve Gaziantep maçlarında değişik isimlere görev verdi. Doğru da yaptı. Çünkü çok geniş bir kadroya sahip. Ligin ilk haftalarında belki yeni isimler kendilerine yer bulmayabilir. Bu çok normal bir durum.

GENÇ İSİMLER KÜSMEMELİ

Haftalar ilerledikçe Zico ideal kadrosunu sahaya sürecek. Ancak, bu geniş kadrodan faydalanmanın yollarını da bulmalı. Avrupa maçlarında tecrübeli oyunculara görev vermesine kimse ses çıkaramaz. Ama Süper Lig maçlarında mutlaka bu genç isimlere forma fırsatını sürekli tanımalıdır. Anderlecht maçında Colin Kazım'ı 18 kişilik kadroya dahi almaması hem yadırgandı, hem de futbolcusunu küstürdü. Zico, futbolcu ruhunu bizden daha iyi bilir. Gençliğimizde onu Brezilya Milli Takımında hayranlıkla izlerdik. Kendisine "Beyaz Pele" yakıştırması yapılırdı. Gerçekten mükemmel bir futbolcuydu. Her yerden gol atabilecek bir hünere sahipti. Alex gibi frikik ustasıydı. Harika çalımları vardı. Topu her aldığında tribünleri coştururdu.

COLİN KAZIM KAZANILMALI

Colin Kazım'ın oyun stili Brezilyalıları andırıyor. İri fiziğine rağmen tekniği çok iyi. Üzerinde durulursa kanatlardan çok iyi toplar getirebilir. Vederson da unutulmamalı. Ankaraspor'da çok faydalı işler yaptı. Roberto Carlos'un gelmesi onun için belki dezavantaj. Ancak Vederson ofansif yönü de olan bir futbolcu. En azından Uğur Boral'a tanınan fırsatlar ona da verilmeli. Antalyaspor'dan alınan Ali Bilgin ve Kayserispor'dan gelen İlhan Parlak F.Bahçe'ye uzun yıllar hizmet edecek genç futbolcular. Bu geniş kadro içinde yeteri kadar forma giyme fırsatı bulmayabilirler. Çok çalışarak her an oynayacakmış gibi kendilerini hazır tutmaları gerekir.

SEMİH VE KEMAL GELİYOR

Gaziantepspor maçında tartışmasız sahanın en iyileri kaptan Semih ve Kemal oldu. Semih, yeni baba olmanın sevinci ile attığı golü oğluna hediye etti. Sahada kaldığı süre içinde Kezman'ı aratmadı. İlk golde Kemal'i verdiği pas ile alkışlandı. Kemal ise F.Bahçe'ye geldiği 5. yılında en iyi futbolunu ortaya koydu. Her sezon yaşadığı sakatlıklar yüzünden bir türlü kendini ispat edemedi. Gaziantepspor karşısında hem iyi oynadı, hem de attığı mükemmel gol ile tribünlere kendini hatırlattı.

Erol DOYURAN

20.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

 Son Dakika Haberleri