Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Çocuklar, okuma-yazmayı Nasreddin Hoca’dan öğreniyor

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilen ‘Nasreddin Hoca ile Okuma Yazma Öğreniyorum’ interaktif yazılım programı, eğitim seti haline getirilerek öğretmen ve öğrencilere sunuldu.

Akşehirli 3 eğitimcinin projesi, Türkiye çapında ödüllendirildi. Yüzyıllardır fıkralarıyla hem güldüren hem öğreten Hasredin Hoca, bu kez minik öğrencilere okuma yazma öğretiyor.

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında düzenlediği ‘Bilişim Teknolojisi Destekli Eğitimde Yaratıcı Örnekler’ yarışmasında kendi dalında tek, genel klasmanda 3’üncü olan ‘Nasreddin Hoca ile Okuma Yazma Öğreniyorum’ isimli proje eğitim seti haline getirildi.

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen FİMA (Final Marketing) Pazarlama Sorumlusu Mustafa Dinçler, eğitimde teknolojinin etkin biçimde kullanılması konusunda yoğun çalışmalar yapıldığını söyledi. Mustafa Dinçler, ‘Nasreddin Hoca ile Okuma Yazma Öğreniyorum’ eğitim seti ile ilgili bilgiler verdi.

‘Nasrettin Hoca ile Okuma Yazma Öğreniyorum’ eğitim setinin alanında en kapsamlı çalışma olduğunu dile getiren Dinçler, “Bu program bitişik eğik yazının esas alındığı ses temelli cümle yöntemine yani yeni müfredata tam uyumlu olup web kamera ve akıllı tahta uygulamalı ilk okuma eğitimini Türkiye’de ilk defa uygulayan bir programdır. CD içindeki uygulamalar bilgisayar desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Çocuklarımız uygulamalar boyunca eğlenerek öğrenecek ve etkinliklerin merkezinde yer alarak, edilgen izleyici rolünden, kıyas yapabilen, eleştirel yaklaşabilen, kara veren birey rolüne ulayacaktır” dedi.

Dinçler, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ödüllendirilen tek ilk okuma yazma öğretimi yazılımını içeren bu setin yepyeni ve benzersiz eğitim ortamı sağladığını kaydetti.

Bu projeye FİMA tarafından destek verildiğini belirten Dinçler, “Amacımız herkesin satın alabileceği, yüksek kalitede bir eğitim aracı sunabilmektir. Ürünlerimiz tüm seçkin kitap ve kırtasiyecilerde bulunmaktadır” diye konuştu.

29.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hoşgörü Galası’ndan barış mesajı

  Çocuklar, okuma-yazmayı Nasreddin Hoca’dan öğreniyor

  Tarihî eseri getir, parasını al

  Eski kazakları kilim yapıyorlar


 Son Dakika Haberleri