Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuklar tehlikede

Gazi Üniversitesi Çocuk Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Figen Şahin, eğitimli eğitimsiz bütün ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusunda eğitim alması gerektiğini belirtti.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Sosyal Pediatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Figen Şahin, Türkiye'de erkek çocuklarının cinsel istismara uğramayacağı gibi bir yanılgı olduğunu belirterek, ''Erkek çocuklar da neredeyse kız çocukları kadar cinsel istismara maruz kalabiliyor'' dedi.

Şahin, Türkiye'de çocuklara yönelik ihmal ve istismar vakalarının azımsanmayacak ölçüde olduğunu söyledi.

Türkiye'de özellikle dayak vakalarının çok yaygın olduğunu kaydeden Şahin, ''Yasal açıdan çocuğun vücudunda bir iz bırakacak kadar şiddetli dayağa fiziksel istismar dense de, biz hepsinin aslında çocuğun ruhuna zarar verdiğini düşünüyoruz. O yüzden her çeşit dayak, kötü muamele, duygusal olarak kötü davranışlar çocuğun duygusal gelişimini olumsuz etkileyen şeyler'' dedi.

Eğitimli eğitimsiz tüm ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusunda eğitim alması gerektiğini ifade eden Şahin, anne babaların çocuk yetiştirirken kendi ebeveynlerini model aldıklarını söyledi. Şahin, uygun anne-babalık modelleriyle yetiştirilmenin çocuk sağlığı açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Anne baba çocuğu doğru şekilde yetiştiremiyorsa, terbiye edeceğim diye dövüyorsa ya da ona kötü davranıyorsa o zaman çocuklar hem ruhsal hem de duygusal açıdan çok sağlıklı yetişemiyor. Bu konuda ebeveynlerin eğitim çok önemli. Ehliyet almak için bile bir eğitim gerekir. Araba kullanmak bir çocuğu yetiştirmeye göre çok daha kolay bir iş. Ama araba kullanmak için bu kadar çaba gösterirken, aynı çabayı çocuğumuzu nasıl yetiştirelim diye göstermiyoruz'' diye konuştu.

ERKEK ÇOCUKLARA DİKKAT

Merkezlerine gelen 139 çocuktan 94'ünün ihmal ve istismara maruz kaldığını belirten Şahin, bilinenin aksine kız çocuklarının da erkek çocukları kadar fiziksel istismara uğradığını kaydetti.

Türkiye'de erkek çocuklarının cinsel istismara uğramayacağı gibi bir yanılgı olduğunu kaydeden Şahin, erkek çocuklarının da kız çocuklarına yakın bir oranda cinsel istismara maruz kaldıklarını söyledi. İstismara uğrayan 94 çocuktan 54'ünün kız olduğunu ve bunlardan 38'inin (yüzde 70.4) cinsel istismara maruz kaldığını ifade eden Şahin, istismara uğrayan 40 erkek çocuğun da 26'sının (yüzde 65.0) cinsel istismarla karşı karşıya kaldığını söyledi.

/ ANKARA

04.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devlet, trafik terörüne seyirci

  28 Şubat sürecinin ürünü

  Darbe hukuku istemiyoruz

  Başörtülüye kayıt yasağı

  Üniversitelere kayıt başladı

  AKP MYK’da görev değişikliği

  İki dinin ortak türbesi

  Okulları polis bekleyecek

  MGK’nın gizli belgesi bakanlıklarda kayboldu

  Çocuklar tehlikede

  Fırat: Kılık kıyafet Anayasası olmayacak

  Arınç: Bakanlığı ben istemedim

  Hükümet programı Meclis'te görüşüldü

  362 terörist etkisiz hale getirildi

  Belen’de çatışma: 1 üsteğmen yaralandı

  Gazeteciler, hükümet programından memnun değil


 Son Dakika Haberleri