Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Fırat: Kılık kıyafet Anayasası olmayacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa değişikliğine ilişkin partide oluşturulan komisyonun ön çalışmasını tamamladığını bildirdi. Fırat, yapılacak Anayasanın bir kılık kıyafet düzenlemesi olmayacağını söyledi.

Fırat, AKP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, partide oluşturulan komisyonun Anayasa değişikliğinin ön çalışmasını tamamladığını bildirdi.

Komisyondaki hukukçuların mevcut taslak üzerinde düşünmüş oldukları değişiklik, yeni madde önerileri ya da açıklığa kavuşturulmasını istedikleri konuların tek tek not alınarak en kısa süre içerisinde taslağı hazırlayan bilim kuruluna iletileceğini bildiren Fırat, önümüzdeki hafta Bilim Kurulu da hazır olduğu zaman, Bilim Kurulu ve partinin oluşturduğu komisyonun katılımıyla ikinci tur görüşmelerin yapılacağını açıkladı.

İkinci turda üzerinde öneri olmayan, ihtilaf bulunmayan maddelerin geçileceğini belirten Fırat, üzerinde öneri bulunan veya açıklanması talebinde bulunulan maddeler üzerinde görüşme yapılacağını kaydetti.

Bu görüşmelerin 4-5 gün içerisinde bitirilmesinin öngörüldüğünü söyleyen Fırat, ‘’Böylece partimizin sahipleneceği ve kamuoyuna deklare edeceğimiz taslak hazır olacaktır. Ondan sonra bu taslak bastırılarak bütün kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, basın ve üniversitelere gönderilecektir. Ayrıca interaktif bir sitede de yayınlanarak bireylerin katkı ve görüşleri istenecektir’’ dedi.

Üniversitelerin yakın bir süre içerisinde açılmaya başlayacağını kaydeden Fırat, özellikle hukuk fakültesi olan üniversitelerin aktif bir şekilde, sempozyum ve toplantılar düzenleyerek, taslak üzerinde çalışma yapmalarını istedi. Fırat, bu çalışmaları kendilerinin de takip edeceğini, 3 aya yakın süre içerisinde bu tartışmaların tamamının bir kez daha bu komisyon tarafından gözden geçirileceğini aktardı. Fırat, böylece Anayasa taslağının daha zengin hale getirilerek TBMM’de görüşme safhasına geçilmek üzere, bir teklif hazırlanarak TBMM’ye sunulacağını söyledi.

/ ANKARA

04.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devlet, trafik terörüne seyirci

  28 Şubat sürecinin ürünü

  Darbe hukuku istemiyoruz

  Başörtülüye kayıt yasağı

  Üniversitelere kayıt başladı

  AKP MYK’da görev değişikliği

  İki dinin ortak türbesi

  Okulları polis bekleyecek

  MGK’nın gizli belgesi bakanlıklarda kayboldu

  Çocuklar tehlikede

  Fırat: Kılık kıyafet Anayasası olmayacak

  Arınç: Bakanlığı ben istemedim

  Hükümet programı Meclis'te görüşüldü

  362 terörist etkisiz hale getirildi

  Belen’de çatışma: 1 üsteğmen yaralandı

  Gazeteciler, hükümet programından memnun değil


 Son Dakika Haberleri