Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbe hukuku istemiyoruz

“Darbe Karşıtı Platform’’ tarafından yapılan açıklamada, “Kendi iç istikrarını hemen hiç yakalayamayan egemenlerin çıkmaz politikalarının girdabında halka dayatılan cunta rejiminin siyasetini, hukukunu, kültürünü, felsefesini artık istemiyoruz’’ denildi.

Mülkiyeliler Birliği’nde düzenlenen basın toplantısında, ‘’Darbe Karşıtı Platform’’ adına açıklamayı Ankara 78’liler Derneği Başkanı Ruşen Sümbüloğlu okudu. Açıklamada, 1980 askeri darbesinin üzerinden geçen 27 yılda darbenin doğurduğu sonuçların ortadan kaldırılamadığı belirtildi. ‘’Devam eden bu darbe hukuku içinde oluşturulan sistem bütünüyle emperyalizme, çok uluslu şirketlere, IMF’ye, Dünya Bankasına ve büyük çıkar örgütlerinin istek ve arzularına uygun olarak her şeyiyle birlikte yeni baştan dizayn edildi’’ denilen açıklamada, ‘’varlığını darbe düzenine borçlu olduğu’’ iddia edilen AKP hükümetinin, ‘’halklara karşı darbe düzeninin temsilciliğine soyunduğu’’ ileri sürüldü.

Darbelere karşı direnişin, Türkiye’deki emek ve demokrasi güçlerinin görevi olduğu ifade edilen açıklamada, şu görüşler ifade edildi:

‘’Bugün Darbe Karşıtı Platform, bu hesaplaşma zemininin aktif bir öznesi olarak, süreci emekçi haklarımız adına bir kez daha güncelleştirip yüzleşme ve hesaplaşmanın zeminini yaratmayı ve darbecilerin, oluşturdukları bütün suç örgütlerinin yaptıkları her şey için halka hesap vermesini sağlamayı amaç edinmiştir. Kendi iç istikrarını hemen hiç yakalayamayan egemenlerin çıkmaz politikalarının girdabında halka dayatılan cunta rejiminin, siyasetini, hukukunu, kültürünü, felsefesini artık istemiyoruz.’’

Basın toplantısına katılan ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da, toplumun hafızasının canlı tutulması gerektiğini belirterek, 12 Eylül tarihinin anlamını bile bilmeyen gençler olduğunu söyledi. ‘’Darbecilerin yargılanması’’ gerektiğini belirten Uras, buna imkân sağlayacak değişiklikler olmadıkça Anayasa’da yapılacak değişikliklerin bir anlam ifade etmeyeceğini kaydetti. Uras, ‘’Bugüne kadar darbe yapanlar, muhtıralar ilân edenler, siyaseten ve hukuken bir bedel ödemedikleri için kolaylıkla bu sistem sürebiliyor’’ dedi.

Uras, bir gazetecinin sorusu üzerine de, ‘’darbeci generallerin’’ yargılanmasını engelleyen geçici maddelerin değiştirilmesi yönünde kamuoyundan gelen talepleri TBMM’ye yansıtmaya çalışacağını dile getirdi.

Basın toplantısının ardından platform üyeleri, Yüksel Caddesi’nde konuya ilişkin bildiri dağıttı.

/ ANKARA

04.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devlet, trafik terörüne seyirci

  28 Şubat sürecinin ürünü

  Darbe hukuku istemiyoruz

  Başörtülüye kayıt yasağı

  Üniversitelere kayıt başladı

  AKP MYK’da görev değişikliği

  İki dinin ortak türbesi

  Okulları polis bekleyecek

  MGK’nın gizli belgesi bakanlıklarda kayboldu

  Çocuklar tehlikede

  Fırat: Kılık kıyafet Anayasası olmayacak

  Arınç: Bakanlığı ben istemedim

  Hükümet programı Meclis'te görüşüldü

  362 terörist etkisiz hale getirildi

  Belen’de çatışma: 1 üsteğmen yaralandı

  Gazeteciler, hükümet programından memnun değil


 Son Dakika Haberleri