Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Okulları polis bekleyecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşırken okulların ve öğrencilerin güvenliğine ilişkin yoğun önlemler alıyor. Polis, okulların giriş ve çıkış saatlerinde resmi veya sivil ekipler görevlendirecek. Servis araçları titizlikle denetlenirken, öğrencilerin zararlı akımlardan etkilenmemesi için uzman ekipler okul çevresinde sürekli görev alacak.

Emniyet yetkilileri, birim amirlerinin mıntıkalarında bulunan okul idarecileri ile görüşmeler yaparak, öğrenci ve okul güvenliği konularında neler yapılabileceği konularını ele alacaklarını ifade etti. Ortaya çıkabilecek sorunların giderilmesi amacıyla polis ve okul yöneticilerinin birlikte çalışacağını belirten yetkililer, öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde okulların çevresinde resmi veya sivil ekiplerin görevlendirileceğini aktardı. Sözkonusu tedbirler kapsamında okul çevresinde toplanan kişilerin kimlik kontrolleri yapılacak, kahvehaneler, servisler denetlenecek.

ÇOCUĞA AYRILIK ACISI YAŞATMAYIN

Öte yandan, uzmanlar ailelere okul dönemi ve çocuklarla ilgili uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Başkanı Dr. Gülnur Barutçu, okula yeni başlayan çocuklarda “ayrılık”, “unutulma” gibi kaygıların ortaya çıkabileceğini bunların önlenmesinde ise ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi. Barutçu, okula yeni başlayan çocukların “Annem babam beni özler mi?” ya da “Unutur mu?” korkusunu yaşamaması için, velilerin gün içinde yapacakları şeyleri mutlaka çocuklarına anlatması gerektiğini ifade etti.

/ ANKARA

04.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Devlet, trafik terörüne seyirci

  28 Şubat sürecinin ürünü

  Darbe hukuku istemiyoruz

  Başörtülüye kayıt yasağı

  Üniversitelere kayıt başladı

  AKP MYK’da görev değişikliği

  İki dinin ortak türbesi

  Okulları polis bekleyecek

  MGK’nın gizli belgesi bakanlıklarda kayboldu

  Çocuklar tehlikede

  Fırat: Kılık kıyafet Anayasası olmayacak

  Arınç: Bakanlığı ben istemedim

  Hükümet programı Meclis'te görüşüldü

  362 terörist etkisiz hale getirildi

  Belen’de çatışma: 1 üsteğmen yaralandı

  Gazeteciler, hükümet programından memnun değil


 Son Dakika Haberleri