Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
okurhatti@yeniasya.com.tr
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Baykal: Referandum kriz getirir

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik anayasa değişikliğiyle Türkiye’nin bir hukuk krizine doğru sürüklendiğini savunarak, bu sorunun aşılması için 21 Ekim’de yapılacak referandum öncesinde yeni bir anayasa değişikliğinin zorunlu olduğunu söyledi.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Baykal toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanlığı ile ilgili çok ciddi anayasal sorunlarla karşı karşıya kalınacağını savunarak, 21 Ekim’de referanduma sunulacak olan anayasa değişikliğinin 11. Cumhurbaşkanının seçimine yönelik düzenlemeyi içerdiğini kaydetti. Baykal, şöyle devam etti:

‘’Türkiye hazırlanan anayasa değişikliği paketiyle maalesef bir hukuk krizi, bir cumhurbaşkanlığı sorunu sıkıntısı içine sürüklenmektedir. Bu konuda uyarıda bulunmayı bir görev biliyorum. Yol yakınken bu konuda bir düzenleme yapılsın. 21 Ekim’den önce anayasa değişikliği sonuçlandırılsın. Bu yanlış çözülsün. Eğer bu yapılmazsa, korkarım 21 Ekim’den sonra Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuk içinde kalarak yapabileceği başka bir şey yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçiminin tarihini tanzim etmek, o seçimle ilgili kararları açıklamakla yükümlü olacaktır. Bunu ihmal etmesi YSK’nın yetkisi dahilinde olan bir iş değildir.

Çünkü ortada halkoyuyla kabul edilmiş bir anayasa değişikliği olacaktır. Bu anayasa değişikliğini yok sayma hakkı, bu anayasa değişikliğinin 11. cumhurbaşkanının referandumdan 45 gün sonra seçilmesini öngören bir düzenleme içerdiği gerçeğini yok saymak, ihmal etmek hakkı yetkisi ne Başbakan’da ne YSK’da ne de başka bir organda vardır.

Önümüzdeki hukuki tablo budur. Bu, bu sürecin nasıl yanlış yönetilmiş olduğunun yeni somut bir örneğidir.’’

Baykal, bir soru üzerine, bu konuda 21 Ekim’den önce bir anayasa değişikliğinin gündeme getirilmesi durumunda parti olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

/ ANKARA

04.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsveç'te başörtüsü rahatlığı

  Dubai benzetmesi iyi okunmalı

  Asker için düzenleme şart

  Gül: 301 değişmeli

  AB ve BM’den hain saldırılara kınama

  MAZLUMDER: 301 derhal kaldırılmalı

  Hukuk, ideolojik etki altında

  Baykal: Referandum kriz getirir

  AKM yıkılacak

  Dink cinayeti sanığını öven kişiye 4 yıl hapis istendi

  Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi

  Ramazan Bayramında 7 gün açık görüş

  Tevfik Göksu: Suyu bilinçli kullanmalıyız

  Mehter marşıyla sahura kaldırıyorlar

  AB'ye vize eleştirisi

  14 ilde, 151 bin kişi, eski yaşadığı yere döndü

  Fen aklın nuru, din kalbin ışığı

  Şuayip Özcan: İnanç ve ibadetlerimiz de din derslerinde öğretilmeli

  Teravih namazı sonrası cemaate süt ikramı

  Hızlı tren fabrikası üretime başlıyor

  Çocuklar da ‘Silâha hayır’ dedi


 Son Dakika Haberleri