Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sudan, petrolde işbirliğine sıcak

Günde 600 bin ton varil petrol üretimi olan Sudan, Türkiye ile özellikle petrol konusunda işbirliğine sıcak bakıyor.

Sudan Kamu Şirketleri Grubu Türkiye Temsilcisi, Sinkad Mastır İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Hisham Taha, bir program için geldiği Konya’da, ‘’Türkiye ile tekstil, alüminyum, otomobil ve traktör yedek parça, ayakkabı gibi alanlarda ticari ilişkilerimizi geliştirebiliriz. Bu konuda Sudan’a yatırım yapacak Türk girişimciye kapılarımız açık’’ dedi.

Sudan’ın, Türkiye ile özellikle petrol konusunda işbirliğine sıcak baktığını dile getiren Taha, şunları kaydetti: ‘’Petrolün stratejik bir önemi var. Türkiye, petrol ihtiyacını çeşitli kaynaklardan sağlıyor. Terör yüzünden Türkiye’nin bazı kararlar alması gündemde. Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla başlayacak süreçte Türkiye’ye petrol verebiliriz. Günde 600 bin varil petrol üretiyoruz. Önümüzdeki yıl 1 milyon varile çıkacak. Şu anda potansiyelimizin sadece yüzde 10’unu işleyebiliyoruz. Daha fazla petrol çıkarabiliriz. Türkiye ile petrol konusunda işbirliği yapabiliriz.’’

Türk şirketlerini Sudan’a petrol çıkarmaya da davet eden Taha, şöyle devam etti: ‘’Daha önce Türkiye’ye Sudan Enerji Bakanı geldi. Türk firmaları ile Sudan’da petrol çıkarılması konusunda görüşmeler yaptı. Girişimler halen sürüyor. Türkiye ile işbirliğine memnuniyetle hazırız. Eğer bu konuda Türk firmaları gelir müracaat ederse işbirliğine her zaman varız.’’ Taha, çıkardıkları 600 bin varilin sadece 50 binini kullandıklarını belirterek, ‘’Geri günde 550 bin varil kalıyor. Uygun tesis yapın bu petrolü size verelim’’ dedi. Öte yandan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen başkanlığında iş adamları heyeti, 28-30 Ekim tarihlerinde Sudan’a gidecek ve burada görüşmelerde bulunacak.

/ KONYA

25.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP borçlanma rekortmeni

  Sudan, petrolde işbirliğine sıcak

  Batı Asya’da yabancı yatırımda birinciyiz

  Ekmeğin fiyatını talep belirliyor

  Çiftçinin umudu yeni hasat dönemi

  ‘Akbil’e yeni tarife adeta gizli zam’

  LS traktörü Anadolu ile Türkiye’de

  Bilişim STK’ları: Esas zaafımız Telekom’a bağımlılık

  Grevimiz, hakkımızı alana kadar sürecek

  Afra mağazaları, Makromarket’e devredilecek

  YDK: TTK kömür üretiminden çekilsin


 Son Dakika Haberleri