Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avrupa basını rapora daha ilgili

Avrupa Komisyonu’nca yayınladığı eleştirel İlerleme Raporu Avrupa basınında büyük yankı buldu. Raporu değerlendiren yabancı medya kuruluşları “Raporun daha kötü bir zamanlaması olamazdı”, “Sırbıstan’a hediye Türkiye’ye soğuk duş”, “Türkiye’ye sert eleştiriler yöneltildi” gibi ifadeler kullandı.

İngiliz The İndependent gazetesi, raporun Türkiye’nin Irak’la savaşın eşiğinde olduğu bir dönemde yayınladığına dikkat çekerek “Bundan daha kötü bir zamanda yayınlanamazdı. Ayrıca yayınlanan raporun tonu, bundan daha uygunsuz olamazdı” dedi.

İspanya’nın en büyük gazetesi El Pais de, Brüksel’in Sırbıstan’a kapı açarak bu ülkeye bir “hediye” yaparken Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin yaptığı baskıların yansıması olarak üyelik müzakereler konusunda Ankara’ya “soğuk duş” verildiğini yazdı.

Financial Times, başyazısında Türkiye’nin sınır ötesi operasyonu gerçekleştirmeye hazırlarken İlerleme Raporu’nu küçümsememesinin bir hata olacağı uyarısını yaptı. ABD ve AB politikalarının Türkiye’nin içine dönmesine neden olduğunu savunan gazete, buna karşın İlerleme Raporu’nun “dengeli” olduğunu öne sürdü. Gazete, “Ankara özellikle 301. maddeyi kaldırmalı veya değiştirmeli” dedi.

İngiliz The Guardian da, Türkiye’nin ifade özgürlüğünün sağlanması için hızlı bir biçimde harekete geçmesi istendiğini belirterek AB’nin “Ankara’nın AB’ye katılım müzakerelerinin yazar ve gazetecilerin yargılanmasından zarar gördüğü” uyarısını yaptığını belirtirken “Baskılar, AB hedefine ilişkin müzakereleri bloke ediyor” ifadesini kullandı.

Fransız Le Figaro ise, Avrupa Komisyonu’nun “Türkiye’nin AB yolunun uzun olacağı” mesajını verdiğini belirtirken “Komisyon ilerleme istiyor” başlığını kullandı. Gazete, Komisyonun Türkiye’de siyasi alandaki ilerlemenin sınırlı kaldığını vurguladığını belirterek ifade özgürlüğüne darbelerin “daha kaygı verici” bulunduğunu yazdı.

“301. MADDE DEĞİŞTİRİLMEDİKÇE

AB YOLUNDA İLERLEME YOK”

Diğer büyük İspanyol gazetesi El Mundo da, “Bush Yönetimi Türkiye’ye Kürt asilerine karşı casus ve askerler önerirken AB, Ankara’daki hükümeti kendi ülkesinde yaşayan (Kürtlerin) haklarını iyileştirmesini ve Kuzey Irak operasyonundan kaçınmasını istedi” diye yazdı. Gazete, Türkiye’nin 301. maddeyi yok etmediği veya değiştirmediği sürece AB yolunu sürdürmeyeceğini de belirtti.

Alman yayın kurumu Deutsche Welle ise, Avrupa Komisyonunca yayınlanan rapora ilişkin olarak “Türkiye’ye düşünce özgürlüğü konusunda sert eleştiriler yöneltilen raporda, reformlara hız verilmesi istendi” diye kaydetti.

El Cezire televizyonu ise, Avrupa Komisyonunun, Türkiye’den Nobel Ödülü sahibi Orhan Pamuk’un ve diğer gazeteci ve yazarların da yargılandığı 301. maddeyi değiştirmesini istediğini belirtti.

08.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye, PKK’yı bitirmek istemiyor mu?

  Yalman: “Kürt yoktur” diye eğitildik

  Avrupa basını rapora daha ilgili

  PKK krizi bitince reformlar hızlanır

  Gül: Dostluğumuzun kıymetini bilmediniz

  Şimşek: Reformlara devam edeceğiz

  Şen: Uyarılara kulak tıkanmasın

  Roth: Rapor gerçekçi

  Uslu: Türkiye 301 ayıbından kurtulmalı”

  301. madde ilk fırsatta gündeme gelecek

  Karlı günler başladı

  MASAK’a terörle mücadele görevi

  Otobüs Kelkit Çayı’na uçtu

  TİHV’den Şahin’e tepki

  Yangınlar 15 saniyede tesbit edilecek

  Şule Yüksel hastanede

  Kök hücre merkezimiz açılıyor

  Deniz Feneri depremzedelerin yanında

  Dikkat radyasyon tehlikesi var!

  Güneydoğu’da toz bulutu

  İyi uyku gripten korur

  Yeni bir gezegen daha keşfedildi

  Şişmanlık da kanser sebebi


 Son Dakika Haberleri