Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Silâh taciri ‘Vatansever’ler serbest

‘’Girdap Operasyonu’’ kapsamında, haklarında dava açılan ve yargılanan sanıklardan, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Hareketi Derneği Genel Başkanı Taner Ünal’ın da aralarında bulunduğu 9 kişinin tahliyelerine karar verildi.


Dosya ortada kaldı

9 Kasım 2005’te Umut Kitabevinin bombalanmasıyla ilgili dâvâ, şu an hâlâ Yargıtay’da. Yargıtay 9. Dairesi sanık astsubaylara Van 3. Ağır Ceza Mahkemes

Erdoğan: Kazanımlardan geri adım olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kazanımlarından geri adım atma gibi bir anlayışı asla gündemine almaz, al


  Başörtülü master

Erzincan İmam Hatip Lisesi mezunu, Esra Ayçiçek (Sağlam) Viyana Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini master derecesi ile bitirdi ve törenle diplomasını aldı.


  Bu yasak bitmeli

AKP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, “Üniversite öğrencileri ile ilgili çok fazla sorun var. Türbanlı öğrencilerin öğrenim hakkı şu anda üniversitelerimiz tarafından engelleniyor. Ama burada bir insan hakkı ihlâli olduğu ortada. Bunun da çözüme kavuşturulması gerekir’’ dedi.


  Kabakcı: Kızımın hür olarak okuyacağı günleri bekleyeceğim

AKP Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, kızının başörtüsü nedeniyle üniversiteden atıldığını ifade ederek, ‘’O kızımın hür olarak okuyacağı günleri bekleyeceğim. Bir gün birbirimize inanacağımız, şüphe etmeyeceğiz günleri hasretle bekliyorum’’ dedi.


  Peres ve Abbas Mecliste konuşacak

Resmî bir ziyaret için Türkiye’ye gelecek olan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, 13 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap edecek.


  Kral Abdullah: İlişkilerimiz güçlenecek

Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz El-Suud, geleceğin Türkiye ile Arabistan’a tüm siyasi, ekonomik, kültürel ve güvenlik alanlarda daha güçlü ilişkiler getireceğini söyledi


  Gül: İsrail’in izahatı bizi memnun etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, savaş uçaklarının Suriye operasyonu konusunda İsrail’in verdiği izahatın Türkiye’yi memnun ettiğini söyledi.


  Çelik: Yanlışımız varsa yargıdan döner

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’Türkiye bir hukuk devletidir. Eğer bir yanlışımız varsa bu yargıdan döner’’ dedi.


  134’üncü başörtüsü eylemi yapıldı

Sakarya Başörtüsü Platformu 113’üncü, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kocaeli Şubesi de 134’üncü Başörtüsü Eylemini gerçekleştirdi.


  Beklenen kanun Meclise geliyor

Ev sahibi ve kiracılar tarafından uzun süredir beklenen Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, 13 Kasım Salı günü TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.


  AB desteğinde aslan payı Türkiye’nin

AB Komisyonu, 2009-2011 dönemi için üyelik öncesi finansal destek çerçevesini kararlaştırdı. Buna göre en büyük pay Türkiye’nin.


  TRT Genel Müdürlüğünün talibi çok

TRT Genel Müdürlüğü için Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) 58 kişi başvurdu.


  Edirne yağmura teslim oldu

Bütün yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava dalgası Trakya’da yağmur ve fırtınaya dönüştü.


  Çevrede 2008 hedefleri

Hükümetin 2008 Yılı Programı’nda, çevre alanında gelecek yıl gerçekleştirilmesi planlanan hedeflere yer verildi. Programa göre, çevre mevzuatının AB çevre müktesebatı ile uyumlaştırılması ve etkin olarak uygulanabilmesi amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığının idarî ve denetim kapasitesi artırılacak.


  Marmara Denizi’nde tsunamiye hazır olalım

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay, “Marmara Denizi’nde tsunami oluşturacak aktivite önemli ölçüde var. Ancak, boyutları, 3-5 metre civarında olabilecek dalgalar ve heyelanlar olarak belirtiliyor” dedi.


  STK’lar müzakere sürecine dahil edilmeli

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yapılan, Avrupa Birliği (AB), Türkiye Karma İstişare Komitesi 23. Toplantısı sona erdi. Toplantıda, Türkiye’deki, sivil toplum kuruluşlarının müzakere sürecine dahil edilmesi gerektiği belirtildi.


  İnternete sıkı takip

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Yönetim Kurulu üyesi avukat Mehmet Ali Köksal, internet ile ilgili yasal düzenleme ile devletin, internette kimin nereye gittiğini tek tek görebileceğini belirterek, “İnternet servis sağlayıcılara birer port açarak oradan internet trafiğini izleme gibi bir girişim, tam anlamıyla polis devleti olmaktır” dedi.


  İlkel teleferiklere denetim geliyor

Rize Valiliği, engebeli arazi yapısı sebebiyle yük taşımak için kullanılan, zaman zaman da insan taşınan ilkel teleferikleri denetim altına alacak.


  İslâm Konseyi Başkanı Beri: İngiliz hükümeti, Müslümanları incitmesin

İngiliz hükümetinin terörle mücadele konusundaki yaklaşım ve yöntemlerinin toplumda “kuşku ve tedirginlik meydana getirdiği” uyarısı yapıldı. İngiltere İslâm Konseyi Başkanı Muhammed Abdül Beri, The Daily Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, “Müslümanlar çevresinde olan tartışmaların uygun olmadığını” belirtti.


  Ekmek zammına dâvâ

Ankara Valiliği, ekmeğe yapılan yüzde 20 oranındaki zammın indirilmesi için, Ticaret Mahkemesine dâvâ açılacağını bildirdi.


  Yeşil kartlı ekmeği ucuza alacak

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Ankaralı fırıncıların aldıkları ortak kararla, yeşil kart sahiplerine fırınlardan ekmeğin ucuza satılacağını söyledi.


  Erzurum’da kutup soğukları

Doğu Anadolu Bölgesi’nde mevsimin en soğuk gecesi sıfırın altında 16 dereceyle Erzurum’da yaşandı.


  Konyalılar, suyu tasarruflu kullanıyor

Konya Çevre Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği (KONÇED) tarafından hazırlanan ve AB tarafından desteklenen 63 bin avro bütçeli ‘’Konya Halkının Su Tasarrufu Konusunda Bilinçlendirilmesi’’ projesi kapsamında verilen eğitimin meyveleri alındı.


  Kayseri de ‘akbil’lenecek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan raylı sistemin tamamlanmasıyla Kayseri de akıllı biletle yani akbille tanışacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri