Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kudüs için evrensel randevu

Kudüs Müessesesi, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, İslâm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ve Filistin Dayanışma Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Kudüs Buluşması 15–17 Kasım 2007 tarihlerinde İstanbul’da Feshane Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.


Uluslararası STK Fuarı

Türkiye Gönüllü Gönüllü Teşekküller Vakfınca organize edilen Uluslararası STK Fuarına Türkiye’den ve diğer İslâm ülkelerinden 100 sivil toplum kuruluş

Etkili yağış sürecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, iç ve doğu kesimlerde devam eden yağışlara ek olarak bugün batı kesimlerin yeni bir yağışlı havanın etkisin


  Arınç: DTP, terör örgütüyle bağını kessin

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ‘’DTP, terör örgütüyle bağını kesmedikçe Türkiye’de her zaman kuşkuyla karşılanacaklardır ve Türkiye’nin partisi olamayacak, giderek marjinalleşeceklerdir ‘’ dedi.


  İlk hac kafileleri dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Suudi Arabistan'a giden ilk hac kafilesi, Esenboğa Havalimanı'ndan dualarla uğurlandı.


  Hastanelere din görevlisi talebi

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneğinin (ÖNDER), “3. İmam Hatipler Kurultayı” yapıldı. Kurultayda hastanelerde hastalara ve hasta yakınlarına manevî destek sağlayacak din görevlilerinin tayin edilmesi talep edildi.


  Aydınlar hâlâ soğuk savaş takıntılı

Yeni Asya’ya konuşan AB uzmanı Can Baydarol, Türkiye’de yeni paradigmayla düşünen aydın sayısının oldukça az olduğunu ifade ederek, “Türkiye’deki aydın soğuk savaş takıntılıdır. Bu travmayı görmek lâzım. Sizin gelecekle ilgili umutlarınız yoksa gelecekle ilgili politika üretemezsiniz” dedi.


  Yasamaya yeni model arayışı

Meclis, yasama çalışmalarında sivil toplum örgütlerinin katkısını kurumsallaştırmaya hazırlanıyor. Alınan bilgiye göre, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın, ‘’yasama sürecinde sivil toplumun katkısının alınmasını öngören farklı bir sistemin oturtulması’’ önerisiyle ilgili olarak, Kanun ve Kararlar Daire Başkanlığı tarafından teknik çalışma yapıldı.


  Meclisin gündemi yoğun

TBMM Genel Kurulu bu hafta yoğun bir şekilde çalışacak. Genel Kurul ilk olarak pek çok kiracı ve ev sahibinin beklediği Kat Mülkiyeti Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarı ele alınacak. Görüşmelerin Salı günü tamamlanamaması durumunda tasarıya, 14 Kasım Çarşamba günü de devam edilecek.


  Aytaç Durak: Belediyecilikte particilik olmaz

Türkiye Belediyeler Birliği (TEB) ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, belediyecilikte particilik olmayacağını söyledi.


  Proton, İslâmî araç üretecek

Malezyalı araç üreticisi Proton’un, İran’ın teklifi üzerine “İslâmî araç” üretmeyi planladığı açıklandı.


  Nicole Kidman: Önce ailem sonra kariyerim

Oscarlı ünlü oyuncu Nicole Kidman, şarkıcı Keith Urban ile evli-liğinin kariyeri dahil her şeyin önünde olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri