Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Uluslararası STK Fuarı

Türkiye Gönüllü Gönüllü Teşekküller Vakfınca organize edilen Uluslararası STK Fuarına Türkiye’den ve diğer İslâm ülkelerinden 100 sivil toplum kuruluşu katılacak. Eyüp-Feshane’de 15 Kasım Perşembe günü açılacak olan fuar, 18 Kasım’a kadar sürecek. Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezinin düzenlediği “Müslüman Ülkelerde Din Eğitimi ve Avrupa’da Okullarda İslâm Öğretimi” konulu sempozyum da 16-18 Kasım tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

İstanbul Dünya Başkenti olma vasfına yakışır iki dev organizasyona ev sahipliği yapıyor. 58 Ülkeden binlerce katılımcı ve onlarca Sivil Toplum Örgütü “Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı” ve “Uluslararası Kudüs Müessese”sinin organizasyonuyla Feshane’de bir araya geliyor. 110 üyesi ile Türkiye’nin en büyük çatı kuruluşu olan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), bir ilke daha imza atıyor ve 15-18 Kasım 2007 tarihinde İstanbul Feshane’de, yerli-yabancı 100 STK’nın katılımıyla Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları Fuarı’nı açıyor.

TGTV Başkanı Av. Necati Ceylan, “Kuruluşundan bu yana sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve işbirliği zeminleri hazırlayan TGTV (www.tgtv.org), Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek bu fuarla gönülleri ve gönüllüleri buluşturmayı amaçlamaktadır” dedi.

TGTV başkanı Ceylan fuara niçin ihtiyaç duyduklarını ise şöyle ifade etti: “Sivil toplum kuruluşları arasında her düzeyde kurumsal iletişim ve işbirliği zemininin hazırlanması ve buna süreklilik kazandırılması günümüz şartlarında önemli bir ihtiyaç halini almıştır. Bunun için sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek faaliyet ve projelerini sunacağı platformların oluşturulması gerekmektedir.” Ceylan, fuardan beklentilerini ise şöyle sıraladı: “1. Faaliyetlerini ve projelerini yurt içinden ve yurt dışından fuara katılacak olan yüzü aşkın sivil toplum kuruluşu ve on binlerce ziyaretçi ile paylaşma imkânı bulacaklardır. 2. Ülkemizin ileri gelen akademisyenleri, iş adamları ve kanaat önderlerinin katılımıyla yapılacak seminerler, konferanslar ve sohbet toplantıları ile tecrübe ve bilgi birikimlerini artıracaklardır. 3. Fuar ziyaretçileriyle birebir görüşerek yeni gönüllüler kazanma imkanı bulabileceklerdir. 4. Sahasında başarılı olmuş, uluslararası pek çok projeye imza atmış gönüllü kuruluşlar, tecrübe ve birikimlerini paylaşabileceklerdir. 5. Böylece bu fuarla zamanın gereklerine uygun vizyon geliştirebileceklerdir.”

Yeni Asya / İSTANBUL

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kudüs için evrensel randevu

  Uluslararası STK Fuarı

  Etkili yağış sürecek

  Batı fırtınaya teslim

  Arınç: DTP, terör örgütüyle bağını kessin

  İlk hac kafileleri dualarla uğurlandı

  Hastanelere din görevlisi talebi

  Aydınlar hâlâ soğuk savaş takıntılı

  Yasamaya yeni model arayışı

  Meclisin gündemi yoğun

  Aytaç Durak: Belediyecilikte particilik olmaz

  Proton, İslâmî araç üretecek

  Nicole Kidman: Önce ailem sonra kariyerim


 Son Dakika Haberleri