Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kazım GÜLEÇYÜZ

İftira utancı



İstanbul İlim ve Kültür Vakfının tertiplediği 8. Bediüzzaman Sempozyumu başarıyla tamamlandı. Dünyanın dört bir köşesinden 90 bilim adamının katılımıyla gerçekleşen sempozyumu Türkiye’de 10 bini aşkın insan takip etti.

Sempozyumun konusu adaletti. Bu ana başlık altında Müslüman ve gayrimüslim bilim adamları, Risale-i Nur’un konuya yaklaşımını çeşitli açılardan analiz ve müzakere ettiler. Bir bölümü veya özetleri kitapçıklar halinde yayınlanan tebliğlerin tam metinleri ve oturumlarda yapılan müzakerelerin zabıtları da herhalde neşredilerek ilim ve fikir mahfillerine ulaştırılacak.

Sempozyum, küresel toplumun önündeki en önemli ve duyarlı konuların başında gelen adalet meselesinde, dünya ilim ve fikir camiasının seçkin temsilcilerini İstanbul’da buluşturarak, bu topraklarda telif edilmiş bir Kur’ân tefsiri olan Risale-i Nur temelinde fikir teatisinde bulunmalarını sağlayan son derece önemli bir etkinlikti.

Çok değerli olan içeriği bir yana, bu boyuttaki bir bilimsel toplantının İstanbul’da gerçekleşmiş olması bile tek başına övgüye değer ve takdir edilmesi gereken bir “tanıtım” hamlesiydi.

Ama tanıtım işini kendi bağnaz kafalarındaki Atatürk imajı ve beraberinde geliştirdikleri “rakı-dansöz-plaj-kebap” görüntülerine hapseden mâlûm güruh bu başarıdan rahatsız oldu.

Ancak İstanbul Gösteri Merkezindeki muhteşem açılış oturumuna düşürecek gölge bulamadı. Ikındı, sıkındı ve sonunda aradığı malzemeyi, THY’nin sempozyum sponsorluğunda bulduğu zannıyla üzerine atladı.

Ne var ki, burada da derin bir boşluğa düştü. Çünkü sponsorluk dediği şey, konuları farklı da olsa benzer organizasyonlarda ve toplu bilet alımlarında uygulanagelen bir yöntemdi. Fiyat indirimi kurum bütçesine bir yük getirmiyordu, herhangi bir zarar söz konusu değildi. Özelleştirme sonrası kurumdaki kamu payının yüzde 49’a inmiş olması ise, “Devlet parasıyla Nurculara kıyak” iddiasını boşa çıkarıyordu.

Durum böyle olunca iyice afallayan mâlûm kafa, bu defa plağı çevirip dinozorlar çağından kalma eski, köhne ve bayat yöntemlerden medet umma ilkelliğine yönelerek, “laik devlete meydan okuma” mavalları okumaya başladı.

Çağdışı ve ahmakça tepkisini evvelâ manşetten seslendiren gazetenin, baltayı taşa vurduğunu anlayınca ertesi gün konuya dair haberini birinci sayfaya çıkarma cesaretini dahi gösteremezken, başyazısıyla ve ona eşlik eden tetikçi köşesiyle “gündem takibine devam” gayretkeşliği sergilemesi çok tipik bir medya skandalıydı.

Tetikçi yazarın, çok bilmiş edalarla Said Nursî’ye ve talebelerine suçlamalar yöneltirken, sözümona kaynak gösterme havalarında kitap ismi ve sayfa numaraları vererek aktardığı cümlelerin hiçbirinin o kitaplarda ve belirttiği sayfalarda bulunmaması ise, cür’etini cehaletinden alan iftira ahlâksızlığının yeni bir vesikası oldu.

Bu kişi ya suçlamalarına “delil” olarak sıraladığı alıntıların, adını ve sayfasını verdiği kitaplardaki yerini göstersin, ya özür dilesin, ya da mesleğini bıraksın. Önünde başka bir seçenek yok.

Bunlardan birini yapmadan orada oturmaya devam ederse, işlediği ayıbın utancı, gazetesi için de taşıyamayacağı ağır bir yük haline gelir.

Adaletsizliğin tetikçiliğinin de bedeli olmalı.

22.11.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (21.11.2007) - Önemli buluşmalar

  (20.11.2007) - Farklı bir dönem

  (18.11.2007) - Asıl çelişki

  (17.11.2007) - Niye isyan etmiyorlar?

  (16.11.2007) - Özgür Kudüs için

  (15.11.2007) - Denge hesabı mı?

  (14.11.2007) - Özeleştiri süreci

  (13.11.2007) - İtiraflar yeterli mi?

  (11.11.2007) - Tesettür ve şefkat

  (10.11.2007) - Aldatmaca

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri