Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

İsmail TEZER

200 yıl yaşayabiliriz



"Anti-aging uzmanı Hong Kong asıllı ABD'li 59 yaşındaki Dr. Edmund Chein, hormon tedavisiyle yaşlanmanın durdurulabileceğini ve hatta giderek gençleşmenin mümkün olduğunu iddiâ etti. Chein'e göre, bu terapiyle insanlar yakında 200 yaşına kadar yaşayacak.

"Chein, 'Örneğin genetik olarak 90 yaşına kadar yaşaması mümkün olan birini ele alalım. Bu süreci 120, 150 hatta 180 yaşına kadar çekebiliriz. Yani ölümü erteleyebiliriz' dedi. Hastalarına büyüme hormonu veren Chein, Allah'ın insanlara doğuştan verdiği hormonları kendisinin hap olarak sunduğunu söyledi." (Akşam, 31.12.2007 )

Ölümsüzlük duygusu, insanın içinde bir tutku. Bediüzzaman bu tutkuyu "İnsanın fıtratında bekaya karşı gayet şedit bir aşk var" şeklinde ifade eder.

İnsanoğlunun yaşlanmayı geciktirici çareler araması da bu duygudan olsa gerek.

Aslında Kur'ân, insanlığın bu arayışına ve buna ilişkin bulacağı bir takım çarelere, mucizâne bir şekilde işaret etmiştir. Bediüzzaman Hazretleri, Kur'ân'ın bu mucizevî yönünü, 20. Söz'ün 2. Makamında pek çok örnekle mükemmel bir şekilde izah etmiştir.

"Yaş ve kuru ne varsa, ap açık bir kitapta yazılmıştır" (En'âm Sûresi: 59) âyetinden yola çıkarak Kur'ân'da herşeyin bulunduğunu; bunun, ya açıkça, ya işaret yoluyla, ya da başka şekillerde gerçekleştiğini ifade eden Bediüzzaman, insanlığın kıyamete kadar bilim ve teknoloji sahasında kaydedeceği mesafeye ve varacağı noktalara, hatta çok daha ilerisine, Kur'ân'ın, zikrettiği peygamber mucizeleriyle ya da tarihî hadiselerle işaret ettiğini söyler.

İşte bunlardan biri de, Hz. İsa'ya (as) ait mucizedir. Ölüme 'geçici bir hayat rengi' vermeye işaret eden ilgili âyet ve yorum şu şekilde:

"'(İsa diyecektir:) Allah'ın izniyle anadan doğma körleri ve alaca hastalığına tutulanları iyileştirir ve ölüleri diriltirim.' (Âl-i İmrân Sûresi: 49.)

"Kur'ân, Hazret-i İsâ Aleyhisselâmın nasıl ahlâk-ı ulviyesine ittibâa beşeri sarîhan teşvik eder. Öyle de, şu elindeki san'at-ı âliyeye ve tıbb-ı Rabbânîye remzen terğib ediyor. İşte şu âyet işaret ediyor ki: 'En müzmin dertlere dahi derman bulunabilir. Öyle ise, ey insan ve musîbetzede benîâdem! Me'yus olmayınız. Her dert, ne olursa olsun, dermânı mümkündür; arayınız, bulunuz. Hattâ, ölüme de muvakkat bir hayat rengi vermek mümkündür.'" (Sözler, 21. Söz, s. 232)

Âl-i İmrân Sûresi'nin 49. âyetinin tefsiri ışığında "ölüme de muvakkat bir hayat rengi vermek mümkün" olduğuna göre, Dr. Edmund Chein'in "200 yıl yaşayabiliriz" iddiâsını yabana atamayız belki, ama asıl yabana atmamamız gereken kesin gerçek ve nihaî sonuç, aynı sûrenin 185. âyetinin verdiği açık mesaj olsa gerek:

"Her nefis ölümü tadıcıdır."

02.01.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (29.12.2007) - Cumhuriyet ki, ne Cumhuriyet...

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT


 Son Dakika Haberleri