Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avrupa: Başörtüsü yasağına hayır

Avrupa Parlamentosu, AB üyesi ülkelerdeki okullarda başörtüsünün yasaklanmasını öneren taslak kararı reddetti. Çocuk haklarına odaklanan ve bağlayıcılığı olmayan taslak kararda, "göçmen geçmişi olan kızları etkileyen hak ihlâlleriyle ilgili önlem alınması gerektiği" belirtiliyor, AB ülkelerine, en azından ilkokullarda başörtüsü ve hicabın yasaklanması çağrısı yapılıyordu.


60 ÜLKE BİZİM GİBİ

New York merkezli Freedom House (Özgürlük Evi) adlı örgüt 2007 yılı için hazırladığı Dünya Özgürlük Raporunda 90 ülkeyi "özgür," 60 ülkeyi "kısmen özg

Dindarlara her gün baskı yapılıyor

Mazlum-Der Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Kayaer, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün "Bu ülkede dindarlara baskı vardır" sözü


  Başörtüsü tartışmasına Gül girmiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başörtüsü yasağını kaldırılması konusunda "Hükümet, Parti kendi politikalarını kendileri belirleyecekler. Benimle konuşulacak konular daha farklı konular olacak" dedi.


  Personeline sahip çıkan başhekime teşekkür

Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, Show TV'nin Haseki Hastanesi'nde gizli kameralarla çekim yaparak, başörtülü hastane çalışanlarıyla ilgili saldırgan yayınlarına tepki gösterirken, "Ben insanların giyimine kuşamına değil, çalışmalarına bakarım" diyerek personeline sahip çıkan Başhekim Haldun Öztürk'e teşekkür etti.


  Ali Bardakoğlu: Başörtüsü dinin gereği

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, kadınların başlarını örtmesinin ve namazın dinin gereği olduğunu belirterek, "İslâm dininin temellerini değiştiremeyiz" dedi.


  Başörtüsü yasağını çözmek, bütün partilerin görevi

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, başörtüsü yasağını ortadan kaldırmanın bütün siyasî partilerin görevi olduğunu belirtti.


  AKP, MHP'nin teklifini olumlu karşıladı

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, MHP'nin başörtüsü konusundaki teklifinin ''olumlu bir adım'' olduğunu ifade ederek, teklifi partisinin yetkili organlarında değerlendireceklerini söyledi.


  Millet artık lâf değil, icraat bekliyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, ''Milletimiz başörtüsü sorunuyla ilgili artık laf değil, icraat, çözüm bekliyor'' dedi


  Diyarbakır'daki patlamayla ilgili 2 kişi yakalandı

Diyarbakır'da 3 Ocakta meydana gelen, 6 kişinin öldüğü, 67 kişinin yaralandığı patlamayla ilgileri bulunduğu iddiasıyla 2 kişi yakalandı.


  Türkiye'nin yargıcı seçilecek

Türkiye'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) temsil edecek yeni hakim, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin (AKPM) 22 Ocaktaki genel kurulunda seçilecek.


  Bayrak şairi anıldı

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Halkalı Kültür Merkezi'nde düzenlenen kültür-sanat faaliyetleri devam ediyor.


  Maden ocaklarında iş kazaları azaldı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarında alınan tedbirlerin, çoğu yaralanma ve ölümlerle sonuçlanan iş kazalarını azalttığı bildirildi.


  Stajyer sürücü dönemi başlıyor

İçişleri Bakanlığı, her yıl yüzlerce kişinin ölümü, binlerce kişinin yaralanmasına sebep olan ve ekonomiye büyük zarar veren trafik kazalarının önlenmesi için uzun süredir çalışıyor.


  Elektronik sigaraları iade edip parasını isteyin

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Başkanı Ömer Keser, elektronik sigara reklâmının yapılmasına yasak getirilmesi kararı doğrultusunda tüketicilerin, ellerinde bulunan elektronik sigaraları iade ederek ödedikleri bedeli geri isteyebileceklerini belirtti.


  Gelibolu Yarımadasında büyük karışıklık yaşanıyor

Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Başkanı Ali Akol, Gelibolu Yarımadası'nda turizm yönünden büyük karışıklık yaşandığını; bu karışıklığın, yarımadadaki faaliyetlerin Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesiyle giderilebileceğini söyledi.


  Akdeniz hızla kirleniyor

Çevre ve Orman Bakanlığı, Akdeniz ve Ege sahillerinde bulunan otel ve tatil köylerinin, denizlerde canlı ekosistemin bozulması, kirlilik açısından kıyı kaynakları üzerinde önemli etkileri bulunduğu bildirildi.


  Merzifon Havaalanı tamamlanmak üzere

Amasya'nın Merzifon İlçesi'nde inşaatı tamamlanma aşamasında olan Merzifon Havaalanı'nda, Mülki İdarî Amiri olarak Merzifon Kaymakamı Kamil Tekin'in görevlendirildiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri