Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2.4 milyon kişi tarımı terk etti

2002-2006 döneminde 2.4 milyon kişi tarımı terk ettiği, 2002 yılında 7.4 milyon olan tarımda çalışan sayısının 2006 yılında 6 milyona düştüğünü söyleyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2007 yılı ortalaması kesinleşmemekle birlikte bu oranın yıl ortalamasında yüzde 27'nin altına düşeceğini gösterdiğini söyledi.


Kuraklığın zararı 750 milyon YTL

Konya'da geçen yıl kuraklığın etkisiyle hasat edilmeyen ürün kaybı ve ürünlerde yaşanan verim kaybından doğan zararın yaklaşık 750 milyon YTL olduğu b

Özcan: Türk-İş ve Kamu-Sen'le anlaştık

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu Başkanı AKP Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik


  Sanayide dönüşüm şart

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türk sanayisinin, bilgi teknolojilerine dayalı, yenilikçi ve yüksek katma değere sahip üretim modeline dönüşümü hızlandırmak ve tamamlamak zorunda olduğunu belirtti.


  Cip kiralayan ile yatırımcı bir tutuluyor

İstanbul Serbest Muhasebeciler Malî Müşavirler Odası (İSMMMO), leasing konusunda KDV uygulamalarına bakıldığında ''cip kiralayan ile tarım yatırımcısının bir tutulduğunun ve aynı biçimde teşvikten yararlandığının ortaya çıktığını'' kaydetti.


  Türk Barter iş dünyasına çözüm oldu

Alternatif Finans ve Ticaret Sistemi'nin Türkiye'deki öncüsü Türk Barter, 2007 yılında da iş dünyasına çözüm olmaya devam etti.


  GAP ile istihdam da çözülür

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Güney Doğu Anadolu Projesi'nin (GAP) 2012 yılına kadar bitirmeyi istediklerini belirterek, ''GAP kapsamında düşündüklerimizi gerçekleştirirsek burada istihdam sorununu da çözeceğiz'' dedi.


  Biz projelerimiz ile konuşuyoruz

Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Birlik Grubu Başkan Adayı Mustafa Uysal, Çağdaş Mühendisler Grubu'nun kendileri ile ilgili iddialarının tamamen asılsız ve yakışıksız olduğunu söyledi.


  33 hükümet gören kamu yatırımları var

Devletin bütçe gelirlerinin büyük bölümü faize gittiği için yatırımlara ayrılan ödenek her yıl biraz daha kısılırken, kamunun stokunda 33 Cumhuriyet hükümetinin değiştiği 45 yıldır bitirilemeyen ve ödenek bekleyen yatırım projeleri bulunduğu belirlendi.


  ABD, halka 145 milyar dolar dağıtacak

ABD Başkanı George W. Bush, ülke ekonomisini tehdit eden durgunluk tehdidiyle mücadele için halka 145 milyar dolar aktarılmasını öngören yeni bir paket açıkladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri