Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

CHP'li aday: Başörtüsü özgür bırakılmalı

22 Temmuz seçimlerinde CHP Sakarya İl Başkanlığı'ndan istifa ederek partisinden 1. sıra milletvekili adayı olan Necdet Çakar, başörtüsünün inancın gereği takıldığını belirterek, serbest bırakılmasını istedi.

Çakar, partisi CHP'nin aksine başörtüsünün serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Seçim otobüsünde başörtülü bir bayanın fotoğrafını da kullanan Çakar, yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, yasağı anlamadığını belirtti. Çakar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da, başörtüsünü 'inancın gereği' olarak açıkladığını, başka söze gerek kalmadığını kaydederek, başörtüsü sorununun çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. 'Korkulardan kurtulmalıyız" diyen Çakar, şu tespitte bulundu:

"Türbanı birileri koruyor, birileri karşı çıkıyor. Olan inancı gereği başörtüsü takanlara oluyor. Her iki tarafında yaptığı doğru değil. Ülkeyi kamplara bölmeye gerek yok. Korkulardan kurtulmalıyız, bu şekilde bir yere varamayız. Oturup enine boyuna bu konular tartışılmak, konuşmak, çözüm bulmak için çaba harcamak gerekiyor. İnsanlar inancı gereği başörtüsü takıyor. Bu konuda Kur'an ayetleri var, bir takım emirler var. Kişiler, inancını yaşayabilmeli, özgürce hareket edebilmelidir." Çakar, CHP'nin başörtüsü sorununu çözmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Bir atkım sebeplerden dolayı iktidar partisinin bu işi çözmesi zorlaşıyor. Asıl başörtüsü sorununu CHP çözmeli. CHP'nin çözüm önerisine de kimse karşı çıkmaz. CHP'liler de Müslüman. Hiç bir CHP'linin cenazesi bugüne kadar kiliseden kalkmadı. Artık bu başörtüsü sorunu Türkiye'nin gündeminden kalkmalı. Dünya neyi tartışıyor, biz neyle uğraşıyoruz."

Çakar, Danıştay ve Yargıtay'ın açıklamasını da değerlendirerek, kurumların düşüncelerini açıkladığını, ancak Anayasa'da yapılacak bir değişiklikle başörtüsü sorununun çözüme kavuşacağını sözlerine ekledi.

/ SAKARYA

20.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB'den bir reform hatırlatması daha

  Kimse kendisini kandırmasın

  Dink cinayeti karanlıkta kalmasın

  Dink katledildiği yerde anıldı

  Yargı, yasamaya müdahale edemez

  Laikliği burjuvazi savunuyor

  CHP'li aday: Başörtüsü özgür bırakılmalı

  MHP'nin çözüm teklifi uzak

  Gündoğdu: Özgürlükleri esas alan bir anayasa istiyoruz

  Soylu: Türkiye hak ettiği yere gelecek

  Genelkurmay: Dağlıca'da yıpratılmak isteniyoruz

  Öğrencilere AB eğitimi

  Yasak her alanda kaldırılmalı

  15 bin aşure dağıtıldı

  Hıncal Uluç'a hapis cezası

  Sınırda 59 kaçak yakalandı

  Yoksul öğrenciler için geri dönüşüm projesi

  Engelliler engel tanımıyor

  Köy heyeti yasakladı: Düğünlerde silâh yok

  Sis uyarısı

  Meslekî ve teknik eğitim yeterli değil

  Bodrum-Samos seferleri başlıyor


 Son Dakika Haberleri