Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

28 Şubatzede memurlar 639 kişiden ibaret değil

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile ilgili “1999’da işten çıkarılan afla geri dönen memura borcunu 2 yıl içinde ödeyip 6 yılı emeklilik süresine sayılmasını olumlu buluyoruz, destekliyoruz. Ancak Memur-Sen olarak, mağdur memurlarımız adına sevinmekle beraber, önergenin sadece 639 memurla sınırlı tutulmasına üzüldük” dedi.


Kur'ân'ın erkeği kadına üstün tuttuğu yanlış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, “Başörtüsü laikliği tehdit etmez” dedi. “Eğer kadınlar kendi özgür iradeleriyle başörtü takmak istiyorsa,

Erdoğan: Türk kadınının önünde hiçbir engel yok

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasal haklar bakımından bugün Türk kadınının önünde hiçbir engel bulunmadığını savunarak, ‘’2009


  ‘Arasta’da Ahmet Özal gözaltına alındı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, “Arasta’’ operasyonu kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.


  CHP'de liderlik anlayışı halkla buluşamıyor

CHP genel başkan adayı, Samsun Milletvekili Haluk Koç, ‘CHP’deki liderlik anlayışı ve uygulayışı halkta karşılığını bulmuyor, halkla buluşamıyor’’ dedi.


  DTP’nin basın açıklamasına 10 tutuklama

DTP’nin Mardin’in Nusaybin ilçesinde yaptığı basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda gözaltına alınan 16 kişiden 10’u, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


  Bir 301 ayıbı daha

Batman Valiliği İnsan Hakları Kurulu Üyesi gazeteci M. Kemal Çelik hakkında TCK’nın 301. maddesinden dâvâ açıldı. Çelik, hakkında açılan dâvâyı, “301. madde Türkiye’nin yargıdaki önemli bir kamburudur. Bu madde değiştirilmez ya da kaldırılmazsa Türkiye’de insan haklarından söz etmemiz mümkün olmayacaktır” sözleriyle değerlendirdi.


  1 haftada 5 patlayıcı madde imha edildi

Güvenlik güçleri, geçen hafta teröristlere ait 5 patlayıcı maddeyi etkisiz hale getirdi.


  Filistinliler için gıyabî cenaze namazı kılındı

Bursa Hak ve Özgürlükler Platformu üyeleri, bütün dünyanın gözü önünde İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistin’de ölen Müslümanlar için Ulucami’de temsili bir cenaze namazı kılarak dua etti.


  Niğde Müftüsü görevden alındı

Niğde Müftüsü Yüksel Kaymak başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.


  Kapıkule’de gümrük işlemleri durdu

Kapıkule Sınır Kapısı’nda, bilgisayar kablolarının, inşaat çalışmaları sırasında kopması sebebiyle gümrük işlemleri bir süre yapılamadı.


  Cizre sınırında askerî hareketlilik

Şırnak’ın Cizre ilçesinde askerî hareketlilik yaşandı. Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülürken, Irak sınırındaki askerî birliklere çok sayıda araçla cephane ve asker sevkıyatı yapıldı.


  Yarım çözüm, çözüm değildir

Türkiye’de başörtü yasağının kaldırılması için Kocaeli’de 151 haftadır eylem yapılıyor. Eyleme çok sayıda kişi destek veriyor.


  Okula gitmeyen çocuk sayısı azaldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığınca Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre alınan 6-13 yaş grubu çağ nüfusunda okula gitmeyen çocuk sayısının azalarak 273 bin 634’e ulaştığını bildirdi.


  Yağış olmadı, barajlar dolmadı

Yurt Genelinde alınan son yağışların ardından İstanbul’daki barajlarda doluluk oranı yüzde 36,3, İzmir’de yüzde 22, Bursa’da yüzde 40,5 olarak ölçüldü. Ankara’daki Çamlıdere ve Eğrekkaya barajlarında ise ölü hacimlerinden su kullanılıyor.


  Su açıkları yaşanacak

aradeniz Çevre Derneği (KAÇED) Başkanı Yaşar Yeğen, 2010 yılında kişi başına düşecek su miktarının yıllık 2 bin 750 metreküp, kullanılabilir su miktarının ise bin 300 metreküp olacağını, bunun da ileriki yıllarda ülkenin bazı kesimlerinde ciddî su açıklarının yaşanacağını gösterdiğini söyledi.


  Bilişim dünyasından çılgın ürünler

Gelişen teknoloji, mucitlerin sınır tanımayan hayallerini geliştirmeye imkân verirken, kullanıcıların da hayatını kolaylaştırıyor.


  Bebek katliamına çocukların tepkisi

İsrail’in Filistin halkına yönelik yaptıkları katliâmları bütün yurtta olduğu gibi Seydişehir’de de bir grup minik öğrenci tarafından kınandı.


  Almanların tercihi Türkiye

Almanların yurt dışına en fazla gittikleri ülkeler arasında Türkiye’nin 3. sırada yer aldığı bildirildi.


  Ankara-Eskişehir arasına hızlı tren

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hava ve demir yollarında hızlı bir gelişmenin yaşandığını belirterek, ‘’Yıl sonunda Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren seferleri başlayacak’’ dedi.


  Arkadaş özentisi sigaraya başlatıyor

Uzmanlar; “Sigara ve alkol arkadaş özentisiyle başlar” uyarısında bulunuyor.


  Belediye idi, 4 eksik için köy olacak

Kayseri’nin Büyük Toraman Belediyesi, 4 eksik nüfus için köy olacak.


  Kelaynak’lardan haber yok

Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için 16 yıl aradan sonra vücutlarına bağlanan vericilerle göç etmelerine izin verilen kelaynakların 3’ü ile irtibat sağlanamadığı bildirildi.


  ‘Yağcı’ adını değiştirecekler

Muş’un Yağcılar beldesinin adının değiştirilmesi için çalışma başlatıldığı bildirildi. Yağcılar Belde Belediye Başkanı Nazım Bakış, Muş’a 35 kilometre uzaklıktaki ve 1992 yılında belediye statüsüne kavuşan beldede yaşayanların Yağcılar adından rahatsızlık duyduklarını söyledi.


  Zihninizi ihmal etmeyin

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Çelikkol, bedenin olduğu gibi zihnin de egzersizle güçlendirilebileceğini söyledi.


  Çaylak robot uzaya gidecek

Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) ikmal için Salı günü fırlatılması öngörülen Endeavour uzay mekiği, 7 astronot ile birlikte 8. yolcu “çaylak robot Dextre”ı taşıyacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri