Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekmeğe yeni zam sinyali

Ekmek zammına ilişkin eleştirilerin odağı haline gelen fırıncılar, un fiyatları yükseldiği sürece, “Fiyat arttırmaktan ya da fırın kapatmaktan” başka çarelerinin olmadığını savundu.


Dünyada buğday ekimi artarken bizde azaldı

Konya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kara, ciftçinin ekonomik zayıflığı, borç içinde olması, DGD desteklerini zamanında alamaması, kuraklık endişesi v

"Türk çiftçisi yok olmaya mahkum edilmiştir"

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, girdi fiyatlarının artmasıyla çiftçileri zor günlerin beklediğini belirterek, ‘’Türk çiftçisi yok olmaya


  Aidat ücretleri, kredi kartını iptal ettiriyor

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yıllık aidat ödemek istemeyen banka müşterilerinin 3’te birinin, kredi kartlarını iptal ettirmek için başvuruda bulunduğunu söyledi.


  Hızlandırılmış KDV iade sistemi başlıyor

İade hakkı doğuran işlemlerde, belirlenen şartları yerine getiren mükelleflerin ‘KDV iade talepleri’ hızlandırılacak.


  Yıpranma payı mevcut çalışanlar için sürecek

Bazı iş kollarında kamuoyunda yıpranma payı olarak bilinen fiilî hizmet zammını kaldıran hükümet, bu konuda yeni bir düzenlemeye gidecek.


  Ateş: Ekonomide aşağı doğru bir gidiş var

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, “Öyle tahmin ediyorum ki ekonomide hâlâ aşağı doğru bir gidiş var ve orada da epeyce bir gideceğiz” dedi.


  İki aylık cari açık 7 milyar 673 milyon dolar

Merkez Bankası, önceki gün açıkladığı Şubat ayı ödemeler dengesi istatistiklerinde “sigorta hizmetleri” kaleminin teknik bir hata sebebiyle cari işlemler dengesine yansımadığını fark ederek düzeltmeye gitti.


  Nüfus arttı, vergiler azaldı

Türkiye, hızlı nüfus artışının yanı sıra son yıllarda yüksek büyüme rakamları elde ederken, vergi mükellefleri sayısında ise tam tersi bir gerileme yaşandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri