Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Alper Görmüş'e beraat

Kapanan Nokta Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alper Görmüş, emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüğe ilişkin haber sebebiyle hakkında açılan davada beraat etti.


Bir toplumda din vardır

AB heyetinin Türkiye'ye yaptığı ziyarette "demokrasi rüzgârları" esti. Çeşitli laiklik uygulamalarının olduğunu belirten AB Komisyonu Başkanı Jose Man

Alaattin Çakıcı’ya “Ergenekon” sorgusu

“Organize suç örgütü elebaşı’’ Alaattin Çakıcı, ‘’Ergenekon Soruşturması’’ kapsamında, adliyede ifadesine başvuruldu.


  Başörtüsü düzenlemesi yeni Anayasayla yapılmalıydı

Prof. Dr. Ergun Özbudun, başörtüsü konusunda yapılan Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak, “taslaktan ayrı olarak gündeme getirilmesi, AKP’yi eleştirenlerin elini güçlendirdi” dedi.


  CHP yine mahkemede

CHP, 5751 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Mera Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.


  Fırat: CHP’den darbe tehdidi aldık

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, anayasa değişikliğini konuşurken darbe tehdidi aldıklarını söyledi.


  Bahçeli: Milliyetçiler sokakta olmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il ve ilçe teşkilatlarına genelge göndererek, siyasi tahrik, kışkırtma ve saldırılara kapılınmamasını ve provokatif olaylardan uzak durulmasını istedi.


  Emekli askerlerin JİTEM soygunu

İzmir polisi tarafından İstanbul, Ankara, İzmir ve Balıkesir'de eşzamanlı düzenlenen "Firuze" operas-yonunda, 23 kişi göz altına alındı.


  Uslu: Kıyafet kontrolü var, güvenlik kontrolü yok

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) meydana gelen olaylarla ilgili ‘’Bu kötü oyunu sahneye koyanların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda kutuplaşmalar oluşturmaktır’’ dedi.


  Teröristlere karşı “akıllı karakollar”

Üstün yetenekli çocukların eğitim gördüğü Adana Bilim ve Sanat Merkezinin iki öğrencisinin terörist saldırılarda güvenlik güçlerinin can kaybını önlemek amacıyla geliştirdiği ödüllü proje, ilgi bekliyor.


  Genelkurmay’dan yeni güvenlik bölgeleri

Genelkurmay Başkanlığı, 14-30 Nisan 2008 tarihleri arasında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde sınırlandırılmış bazı arazi kesimlerini ‘’geçici güvenlik bölgesi’’ ilan etti.


  Soylu: Demokrasi nezle olursa, ekonomi öksürür

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’de gerilim senaryolarının adeta “reklam arası vermeden” devam ettiğini ifade ederek, “Bizim siyasî anlayışımız şunu getirir, demokrasi nezle olursa ekonomi öksürür, toplumsal barış sıtma olur” dedi.


  Güvenlik için emniyet, müftülük el ele

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ile Müftülük arasında yapılan görüşmeler sonunda camilerde cemaatin bilinçlenmesi için hutbeler veriliyor.


  Üniversitede bilim değil, ‘Eylem Günleri’

İstanbul Üniversitesi'nin kapısı önünde önceki gün eylem yapan gençlerin, okulun giriş kapısına astığı afiş tezat oluşturdu.


  Polis korumasında ilçeye gelebiliyor

Diyarbakır'ınHazro ilçesi Belediye Başkanı Hamit Ergin, yaşadığı kan dâvâsı sebebiyle ilçeye haftanın 2 günü polisin aldığı yoğun güvenlik tedbiri altında gelirken, geceyi Hazro dışında geçiriyor.


  Rektör Akaydın istifa etmeli

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Mustafa Akaydın’ı istifaya çağırdı.


  50 ülke, çocuk ölümlerini engelleyemiyor

Birleşmiş Milletler Milenyum Geliştirme Hedefleri’nin 2015 için koyduğu çocuk ölümlerini azaltma çalışmalarında 50 ülkenin başarısız olduğu bildirildi.


  Gıda boyaları Avrupa’da yasaklanabilir

Bir araştırmanın sonucunda 6 adet gıda boyasıyla çocuklardaki hiperaktivite arasında bağlantının ortaya çıkarılmasından sonra, Avrupa çapında bu sun'î boyaların yasaklanması isteniyor.


  Bulduğu parayı polise götürdü

Eskişehir'de Derya Gürleyik adlı duyarlı vatandaş, caddede yürürken bulduğu 4 bin YTL parayı, sahibine ulaşamayınca polise teslim etti.


  İnterneti milyonlarca virüs sardı

Bilgisayar virüslerine karşı yazımlar üreten Symantec, dolaşımdaki virüs ve trojan adı vedilen casus programların sayısının bir milyonu aştığını duyurdu.


  Yahoo, Google ile ittifak arıyor

Amerikalı internet şirketi Yahoo, çok düşük olarak değerlendirdiği bir teklifle kendisini satın almak isteyen dünyanın bir numaralı yazılım şirketi Microsoft’un baskısına dayanabilmek amacıyla medya grubu Time Warner’ın internet kolu AOL ile şirket evliliği ve rakibi Google ile ortaklık planlıyor.


  İstanbul’da yerel yönetim buluşması

AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, bugün başlayacak ‘’1. Uluslararası İstanbul Yerel Yönetimler Sempozyumu’’nda, 5 kıtanın önemli şehirlerinin yerel yöneticileri bir araya gelecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri